maritbet girişmaritbet
Philips TV’nin geleceğin televizyonu tasarım yarışmasını Yalçın Çelikdemir kazandı

Philips TV’nin geleceğin televizyonu tasarım yarışmasını Yalçın Çelikdemir kazandı

Philips TV‘nin sektöre ilham veren yenilikçi tasarımlar kazandırmak için Mayıs ayında başlattığı “Geleceğin Televizyonu Tasarım Yarışması“nı kazanan proje belli oldu. Tasarım öğrencileri tarafından yoğun ilgi ve katılımla karşılanan yarışmada zirveye çıkan isim Box adlı projesiyle Yalçın Çelikdemir oldu

İlk üçe giren tasarımların sahipleri, Ekim ayında gerçekleşecekDutch Design Week'e katılma ve Amsterdam Philips tasarım stüdyosunuziyarethakkı kazandı. Yarışmada son oylamaya kalan tüm tasarımlar Kasım ayında düzenlenecek İstanbul Design Week'te de sergilenecek. 

Dünyada ve Türkiye'de Philips markalı televizyonları pazara sunan TP Vision'ungenç yetenekleri desteklemek için Mayıs ayında başlattığı“Geleceğin Televizyonu Tasarım Yarışması” nın sonucu belli oldu . Üniversite-sanayi işbirliğiyle gençlerin yaratıcılıklarının teşvik edilmesinin en güzel örneklerinden biri olan bu yarışmada birinci olan ‘Box' adlı projesiyle  Akdeniz Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencisi Yalçın Çelikdemir oldu. Yarışmada ikinciliği kazanan isim “Extend“ adlı projesiyle Scuola Politecnica Üniversitesi endüstriyel tasarım yüksek lisans öğrencisi Mehmet Oğuz, üçüncülüğü elde eden isim ise “Hologram“ adlı projesiyle Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi  öğrencisi İdil Kantarcı oldu.   

Kazananı güçlü bir jüri belirledi

Bu yarışmanın Türkiye televizyon pazarı açısından ciddi bir kazanım olduğunu vurgulayan TP Vision Türkiye Genel Müdürü Faruk Kocabaş,“TP Vision olarak Philips markalı televizyonlarımızlatasarımı yeniden tanımladık.Bu iddiamızı 2013 yılı başında pazara sunduğumuz ve tüketicilerin büyük hayranlığını kazanan Designline ürünümüzle bir üst seviyeye çıkardık. Türkiye ekibi olarak Designline ürünümüzün lansmanı ile birlikte tasarım vizyonumuz doğrultusunda geleceğin tasarımcılarını teşvik etmek için bu örnek olacak nitelikteki yarışmayı hayata geçirdik. Bize ulaşan tüm tasarımlar bizi çok heyecanlandırdı.Birinci olacak tasarımı belirlerken değerli jüri üyelerimizle birlikte oldukça zorlandığımızı söyleyebilirim. Yarışmanın sonucunda dereceye giren tüm tasarımların ve genç tasarımcıların Türkiye televizyon pazarının geleceği için çok değerli olduğunu düşünüyoruz” dedi. 

Yarışmada ilk üçe giren tasarımların sahipleri, Dutch Design Week'e gitme ve kurucusu Hans Robertus'la tanışma fırsatı yakalayacak. Ayrıca  Amsterdam Philips Tasarım  Stüdyoları'nı Philips TV'lerin tasarım ekibinin başındaki isim TPVision Kreatif Direktörü Rod White ile birlikte gezip bilgi alacaklar. Kazanan tasarımlar ayrıca Kasım ayında düzenlenecek İstanbul Design Week'te de sergilenecek. 

Yarışmada tasarımları Kale Group'un Tasarım ve İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sertaç Ersayın, İstanbul Design Week Direktörü, dDf'in (Dream Design Factory) Kurucu Ortağı Arhan Kayar, Derin Design Tasarım Geliştirme Departman Başkanı Derin Sarıyer, Dutch Design Week Direktörü Hans Robertus, TP Vision Kreatif Direktörü Rod White, Teknoloji Yazarı Serdar Kuzuloğlu ve TP Vision Türkiye Genel Müdürü Faruk Kocabaş'tan oluşan çok güçlü bir jüri ekibi değerlendirdi. 


Kısaca TP Vision Hakkında

TP Vision, görsel dijital eğlence dünyasında TV alanında özel bir yere sahiptir. TP Vision Avrupa, Rusya, Orta Doğu, Brezilya, Arjantin, Uruguay, Paraguay ve Asya Pasifik'teki bazı ülkelerde Philips marka TV setleri geliştirme, üretme ve pazarlamaya odaklanmıştır. Bunu, tasarım uzmanlığımız ve yenilikçi Philips TV mirasımızı operasyonel mükemmeliyet, esneklik ve TPV Teknolojisinin hızını birleştirerek gerçekleştiriyoruz. Bir araya gelen bu özellikler sayesinde pazara yüksek kaliteli TV setleri sunuyoruz: akıllı ve karmaşık stille (yeni malzemeler ve ince tasarım) kullanımı kolaydır. Tüketiciler için üstün bir TV deneyimi sağlayan ürünler oluşturmaya inanıyoruz. Philips TV'ler sayesinde TP Vision, konukseverlik pazarında global bir liderdir. Merkezi Amsterdam, Hollanda'da olan TP Vision, yukarıda listelenen ülkeler için Philips TV'nin özel marka imtiyaz sahibidir. TV Company'nin %70'i merkezi Tayvan'da bulunan TPV Technology'ye ve %30'u merkezi Hollanda'da bulunan Royal Philips'e aittir. TP Vision dünyanın dört bir yanında birçok konumda 2.600 kişi çalıştırmaktadır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Philips TV & Sound’dan bayrama özel içerik önerileri!
  • 11.07.2022 11:31

Philips TV & Sound’dan bayrama özel içerik önerileri!

Güzel bir seyir keyfi, iyi bir televizyonla ikiye katlanıyor. Philips TV’lerde k ...

Philips TV'nin yeni modelleri bu yıl piyasaya çıkıyor
  • 27.01.2021 15:51

Philips TV'nin yeni modelleri bu yıl piyasaya çıkıyor

Philips TV; 2021 yılının ilk yarısında yeni XXL OLED panelleri, MiniLED teknoloj ...

Philips TV'den herkesin ilgisini çekecek 5 hediye alternatifi!
  • 08.12.2020 10:46

Philips TV'den herkesin ilgisini çekecek 5 hediye alternatifi!

Philips TV & Sound, herkese ve her keseye hitap edecek ideal yeni yıl hediyesi a ...

TP Vision, Avrupa pazarında rekor kırdı!
  • 04.12.2020 10:50

TP Vision, Avrupa pazarında rekor kırdı!

Philips TV & Sound’ın Avrupa’daki marka lisans ortağı TP Vision 2020’de TV ve so ...

Philips TV, 2013 yılını zengin içerikli Smart TV markası olarak kapatıyor
  • 16.12.2013 16:42

Philips TV, 2013 yılını zengin içerikli Smart TV markası olarak kapatıyor

Philips TV’ler içerikteki öncü konumunu yepyeni uygulamalarla güçlendiriyor ...