maritbet girişmaritbet
Ömer Koç müze için çalışmalara başladı

Ömer Koç müze için çalışmalara başladı

Koç Ailesi'nin sanat aşığı ismi Ömer Koç, önümüzdeki yıl açılacak müzede sergilemek için Feryal Gülman'ın yalısında bulunan bir kitaba göz dikti.

Dünyanın en iyi koleksiyonerleri arasında gösterilen Ömer Koç, Dolapdere'de açılacak müze için çalışmalara başladı. Vehbi Koç Vakfı'nın önümüzdeki yıl Dolapdere'de açılacak ve 20 bin metrekare alana kurulacak müzesiyle ilgili çalışmalar yapan sanat aşığ işadamı, burada dillere destan çağdaş sanat koleksiyonundan parçalar sergileyecek. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın da en önemli kitap koleksiyoncularından biri olan Ömer Koç, müzede sergilemek için Feryal Gülman'ın Bebek'teki yalısında bulunan bir kitaba göz dikti. 

TEK EŞİ GÜLMAN'DA... 

Şimdilerde sosyete dünyasında konuşulanlara göre Koç'un ilgisini çeken kitap, 1700'lü yıllardan kalma. Dönemin padişahı tarafından İstanbul'a çağrılan ünlü gravür sanatçısı Meiling'in İstanbul çizimlerinin siyah beyaz yer aldığı kitap, dünyada tek. Ömer Koç'un yine müze açılışında sergilemek istediği diğer parça ise Osman Hamdi'nin 'Çiçekci Kız' isimli tablosu. Her iki paha biçilemez parçaya gözü gibi bakan hatta Osman Hamdi tablosu için "Allah, sattırmaya muhtaç etmesin" diyen Feryal Gülman'ın Ömer Koç'tan geleceği konuşulan teklife ne cevap vereceği de herkesin merak konusu...

MÜZE GİBİ YALI

600 metrekarelik yalının kapıları, Edirne işi. Sehpa ve heykeller de müzayedelerden alınan antika parçalar. 

Yalının duvarlarında Osman Hamdi'nin yanı sıra Mahmut Cüda, De Mango, Ferruh Başağa ve Ergin İnan gibi eski ve modern sanatçıların eserleri var. 

Tavanlar, 20 yıl önce sanat akademisi öğrencileri tarafından çizilen melek figürleriyle süslü. 

Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait birçok parçanın olduğu yalının duvarında yine arkeolojik kazılardan çıkarılan Selçuklu döneminden kalma birçok eser var. 

Yemek odası da Rönesans döneminden izler taşıyor.

Yorum Yaz