maritbet girişmaritbet
Muş'ta 67 yıllık tapu sorunu çözüldü

Muş'ta 67 yıllık tapu sorunu çözüldü

Muş'un Hasköy ilçesinde 478 bin metrekarelik hazine arazisi kullanıcılara satılmak üzere belediyeye devredildi.

Belediye Başkanı Hikmet Karayel, gazetecilere yaptığı açıklamada, 67 yıl önce devlet tarafından hazine arazilerinin verildiğini ancak tapularını alamayan vatandaşların işgalci duruma düştüğünü söyledi.

Seçimi kazandıktan sonra tapu sorununu çözmek için Ankara'da girişimlere bulunduklarını anlatan Karayel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla yaptıkları görüşmeler neticesinde sorunun çözüme kavuştuğunu ifade etti.

Tapu sorununun çözüme kavuşmasının ilçe halkını sevindirdiğini belirten Karayel, "Sayın Bakanımızın talimatıyla Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar sonucu tespit edilen 691 taşınmaz hazine arazisinin belediyeye devredilmesi kararı aldık ve önceki gün protokolü imzaladık. 67 yıllık tapu sorununu çözdük. Bize geçtikten sonra bir komisyon kuracağız. Bu komisyonda Hasköy Belediyesi'nden 3, Milli Emlak'tan da 2 personel bulunacak ve fiyat tespiti yapılacak. Değerlendirmelerin ardından tapuları hak sahiplerine vereceğiz."

"İlçede bayram havası var"

Esnaf Volkan Kürem de dedesinden kalan iş yerinde çalışmaya devam ettiğini bildirerek, "Bulunduğumuz arazide işgalci olarak görünüyoruz. Belediye başkanlığımız yakın zamanda tapuları dağıtacak. Kendilerine teşekkür ederiz. Çok güzel bir hizmet oldu. Yıllardır çözülmeyen bir sorundu. Herkes dört gözle bu kararı bekliyordu. İlçe olarak bayram havası yaşıyoruz. Herkes sevinçli ve mutlu." diye konuştu.

İlçe sakinlerinden Yaşar Özden ise yıllardır yaşadıkları sorunun çözüme kavuşmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Muş'ta 67 yıllık tapu sorunu çözüldü
  • 19.04.2021 16:29

Muş'ta 67 yıllık tapu sorunu çözüldü

Muş'un Hasköy ilçesinde 478 bin metrekarelik hazine arazisi kullanıcılara satılm ...