maritbet girişmaritbet
MOSDER’in tanıtımı, Danimarkalıları Türk mobilyasına çekti!

MOSDER’in tanıtımı, Danimarkalıları Türk mobilyasına çekti!

Beş kıtada 173 ülkeye mobilya ihracatı gerçekleştiren Türkiye, özellikle Türk mobilyasının tanıtımı çalışmalarını tüm dünya genelinde sürdürerken global mobilya sektöründe de adını duyurmada büyük ivme kaydediyor

 

Türk mobilya sektörü dünyaya açılmaya devam ediyor. Türk mobilya sektörünü tanıtmak adına dünya genelindeki çalışmalarına dur durak tanımayan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, geçtiğimiz haftalarda Danimarka'dan gelen “Danimarka Mobilya Derneği” organizasyonunda gelen heyeti ağırladı. Türk mobilya devlerinin üretim tesislerini gezen Danimarkalı heyet mobilya alımlarını Türkiye'den yapmaya karar verdi.

Türk Mobilyasını Yerinde Gözlemlediler!

Beş kıtada 173 ülkeye mobilya ihracatı gerçekleştiren Türkiye, özellikle Türk mobilyasının tanıtımı çalışmalarını tüm dünya genelinde sürdürerken global mobilya sektöründe de adını duyurmada büyük ivme kaydediyor. Türk mobilya markaları ile yurtdışında farklı noktalarda yer alarak,  “Türk mobilyası” stilini dünya genelinde benimsetmek ve bu bağlamda ihracatın arttırılması ise en büyük hedef. Danimarka mobilya heyeti son zamanlarda Türkiye mobilya sanayisinin katettiği yüksek ivmeyi dikkate alarak mobilya üretimini ve mobilya markalarını yerlerinde gözlemledi. Türkiye'deki ziyaretinden keyifle ayrılan Danimarkalı heyet memnuniyetlerini, MOSDER Yönetim Kurulu'na yazdıkları teşekkür mektubuyla dile getirdi.

Dünyaca Ünlü Danimarkalı Bo Concept, Türkiye'den alım yapacak!

Kayseri'den üretim yapan MOSDER' üye, Aldona, Bellona, Cascade, İstikbal,  Ndesign, Rendi ve Starwood markalarının fabrikalarını gezen Danimarkalı heyet, Türk üretim ve kalite anlayışını takdir ederek bundan sonraki dönemde mobilya ve yan sanayi mobilya ürünlerinin çoğunu Türkiye'den temin etme kararı aldı. Dünya'da bir çok ülkede konsept mağazaları olan Danimarkalı mobilya markası Bo Concept mağazalarında, yakında zamanda alımı Türkiye'den yapılan mobilyalar satışa sunulacak.

MOSDER Başkanı Ahmet Güleç konu hakkında şu şekilde konuştu; “Danimarka Mobilya Derneği'nin gerçekleştirdiği ziyaret, Avrupa'da Türk Mobilya algısının iyi yerlere doğru gittiğini göstermekte. Bu da bizi mutlu ediyor. Avrupa'nın Türk mobilyasına bakış açısının olumlu yönde olması, yakın zamanda daha da fazla Avrupa ülkesinin Türkiye'yi tercih edeceğini işaret ediyor. Mobilya sektörü, yeniliklere açık yapısı, kalite ve tasarımı birleştiren üretimi sayesinde dünya çapında beğeni topluyor ve ihracat hacmimiz genişliyor. “Türk mobilyası” stilinin oluşturulması ve tasarım yatırımlarının sürdürülmesi markalaşma açısından büyük önem taşıyor. Markalaşmak için yapılacak en önemli yatırım, tasarım ve Ar-Ge yatırımlarıdır. Ayrıca yurtdışına ürün ihracatı yaparken fason üretim yerine kendi marka ismimizle ürün ihracatı gerçekleştirmek de diğer bir unsurdur. Türkiye'de genç ve eğitimli tasarımcıların yer alması da nitelikli insan kaynağı ile hareket ederek, marka olmamızı mümkün kılıyor. Dolayısıyla gelecek kısa bir süre içerisinde “Türk mobilyası”nın ihracat haritasını genişleteceğini düşünüyoruz. Ülkemizin dış ülkelerede adının duyurulması ve ticari ilişkilerimizi arttırmak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. “

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mobilya sektörü ikinci yarı hedefine tatil sonunda ulaşacak
  • 13.08.2021 17:06

Mobilya sektörü ikinci yarı hedefine tatil sonunda ulaşacak

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, yaz döneminde gerçekleşen düğünleri ...

Mustafa Balcı: “Mobilya sektörü ‘tam açılma’ için hazırlanıyor”
  • 16.05.2021 17:08

Mustafa Balcı: “Mobilya sektörü ‘tam açılma’ için hazırlanıyor”

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bal ...

"Türkiye’ye daha çok mobilya OSB yatırımı gerekli"
  • 20.01.2021 10:50

"Türkiye’ye daha çok mobilya OSB yatırımı gerekli"

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, "Mobilya sektörünün yatay yönlü büy ...

MOSDER ''Türkiye’ye daha çok mobilya OSB yatırımı gerekli''
  • 19.01.2021 14:10

MOSDER ''Türkiye’ye daha çok mobilya OSB yatırımı gerekli''

MOSDER, Türkiye'de mobilya sektörünün yatay büyümeye ihtiyacı olduğunu söyledi. ...

Tuzla Belediyesi, kamunun ve İstanbul’un en büyük GES'ini kurdu
  • 14.08.2020 11:09

Tuzla Belediyesi, kamunun ve İstanbul’un en büyük GES'ini kurdu

1386 panelden oluşan santralde, 367 kilowattlık elektrik enerjisi üretiliyor. ...

MOSDER, 12 üye markası ile İMOB Fuarı'na katıldı
  • 22.01.2019 17:06

MOSDER, 12 üye markası ile İMOB Fuarı'na katıldı

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (CNR İMOB)’a, MOSDER (Türkiye Mobilya Sanayi ...