maritbet girişmaritbet
Millet bahçelerine balık ekmek büfeleri kurulacak

Millet bahçelerine balık ekmek büfeleri kurulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Belediyeler Birliği aracılığıyla 81 ilde vatandaşa “balık ekmek büfeleri” kurulması talimatı verdi.

Tanzim satışın ardından sosyal alanlarda kurulacak büfelerle, fast food kültürünün yerine, balık tüketim alışkanlığının kazandırılması amaçlanıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli adına, Türkiye Belediyeler Birliği'ne projeyle ilgili yazı gönderildi.

Yazıya göre, TBB'ye bağlı belediyeler tarafından yapılacak sosyal alanlarda ve millet bahçelerinde aracısız, doğrudan kooperatiflerden veya kamu kurumlarından balık temin edilen balık ekmek büfelerine yer ayrılacak. Projeyle kıyı şeridinin en çok tercih edilen geleneklerinden olan ekmek arası balık, iç bölgelerdeki illere farklı konseptle taşınacak.

Projeyle toplumun sağlık beslenmesi, balık tüketim alışkanlığının kazandırılması, milli üretimde sürdürülebilirliğin ve istihdamın sağlanması, paranın yurtdışına çıkmaması, halka ucuz, aracısız, pişmiş balığın ulaştırılması amaçlanıyor. Ayrıca balığı lüks gıda olmaktan çıkararak daha geniş kitlelere ulaştırılması ve ülkemizin iç kesimlerinde de balık tüketiminin arttırılmasına katkı sağlanması hedeflenirken ülkenin deniz ve içsu kaynakları potansiyeline dikkat çekildi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz