maritbet girişmaritbet
Manisa'daki şiddetli depremler 3 ilde hissedildi

Manisa'daki şiddetli depremler 3 ilde hissedildi

22 Ocak’ta 5.4 ile sarsılan Manisa’nın Akhisar ilçesi, zaman zaman meydana gelen depremlerle beşik gibi sallanmaya devam ediyor.

Kandilli tarafından açıklanan son dakika bilgisine göre Manisa'da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı. Kandilli daha sonra depremin büyüklüğünü 4.7 olarak revize etti. Deprem İstanbul başta olmak üzere Bursa ve İzmir'den de hissedildi. Deprem Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 20.55'te meydana geldi.

Deprem, 7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Bölgede depremler meydana gelmeye devam ediyor. Son olarak Kandilli saat 31.41'de 3.0 büyüklüğünde bir deprem daha açıkladı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilerek şöyle denildi:

"04.02.2020 tarihinde saat 20:55 de merkez üssü Akhisar İlçesi olan 4,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. An itibari ile depremden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

AKHİSAR BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybının yaşanmadığını söyleyen Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, evlere girmekte tedirginlik yaşayan vatandaşlar için belediye tesislerinin açık olduğunu söyledi.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, bugün akşam 19.47'de meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki ve 20.55'de meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki iki depremle ilgili son durumu açıkladı.

Depremlerde herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını belirten Dutlulu, "Akhisarımızda 19.47'de yaşanan 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 20.55'te 4.8 büyüklüğünde bir depremle daha sarsıldık. Öncelikle edindiğimiz ilk bilgilere göre herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını halkımızın bilgisine sunarım. Tüm halkımıza geçmiş olsun. Bu depremlerin son olmasını diliyoruz. Evlerine gitmekte tedirginlik yaşayan vatandaşlarımız için belediyemizin tüm tesislerini halkımıza açıyoruz. Akhisar Belediyesi Hizmet Binası, Gölet Düğün Salonu, Efendi Düğün Salonu, Belediye Meclis Salonu, İlhan Ayverdi Halk Konağı ile Acil Toplanma Alanlarımız Eski Stadyum, Gölet Konser Alanı, Necdi Şentürk Parkı açıktır. İhtiyaç olmamasını dilerim. Hepimize bir kez daha geçmiş olsun" dedi.

4.4 İLE SALLANMIŞTI

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 19.47'de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremin derinliği ise 7.5 km olarak açıklanmıştı.

18.41'DE 4.3 İLE SALLANMIŞTI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 18.41'de 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Manisa il merkezi ve çevre ilçelerde de hissedilen deprem nedeniyle yaralanma ve hasar meydana gelmediği öğrenilirken, vatandaşlar panik yaşadı.

1 SAAT ÖNCE DE SALLANMIŞTI

Öte yandan Manisa bir saat önce de 3.9 büyüklüğünde bir deprem yaşamıştı.

Milliyet

  • Etiketler:

Yorum Yaz