maritbet girişmaritbet
Koronavirüs sonrası evden çalışma dönemi başladı

Koronavirüs sonrası evden çalışma dönemi başladı

Evden çalışma resmi olarak devreye girdi. Nisan sonuna kadar teknopark şirketleriyle Ar-Ge ve tasarım merkezi personeli evden çalışacak.

Hükümet corona virüsü salgınına karşı önlemleri artırıyor. corona virüsü salgınının etkili olduğu Almanya'da kısa çalışma ödeneği devreye alınırken, Türkiye de işgücü piyasasının daralmaması için yeni tedbirler almaya devam ediyor. Kısa çalışma ödeneği de gözden geçiriliyor.

PERSONEL SAYISI AYLIK BİLDİRİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ortak kararına göre teknopark şirketleri, Ar-ge ve tasarım merkezlerinde uygulanan muafiyet ve teşviklerde evden çalışma imkânı getirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, "İki aylık bu geçici uygulamayla şirketler, merkezlerde çalışan personelin evden çalışmalarının önü açılmıştır" denildi. Mevcut uygulamada bu birimlerin muafiyet, teşviklerden yararlanabilmesi için faaliyetlerini söz konusu alanlarda fiziki olarak gerçekleştirmeleri zorunluluğu bulunuyor.

Bu şirketler evinden çalışmalarına uygun gördükleri personel sayılarını aylık olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bildirecek. Böylece nisan sonuna kadar bu teşviklerden yararlanmaya devam edebilecekler. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, salgın riski nedeniyle üç bakanlık olarak ortak karar aldıklarını bu şekilde teknoparklar ile Ar-Ge ve tasarım merkezi personelinin nisan sonuna kadar evden çalışabilmesinin önünün açıldığını söyledi.

BİLİŞİM FİRMALARI EVDEN ÇALIŞTIRIYOR

Dünyada yaşanan corona virüsü tehlikesi teknoloji şirketlerini doğrudan olumsuz etkilerken, birçok firma personeline evden çalışmalarına yönelik talimat verdi. Yazılım sektörünün dev ismi Microsoft corona virüsü nedeniyle evden çalışma sistemine geçiş yaparken San Francisco ve Seattle'da ofislerindeki çalışanlar evden çalışmaya başladı. Google uzaktan çalışmaları için çalışanlarını evlerine gönderme kararı alırken, Amazon da birçok şehirdeki çalışanlarına ofislere gelmeme çağrısı yapmıştı.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni Konut Finansman Programı usul ve esasları düzenlendi!
  • 24.02.2023 11:33

Yeni Konut Finansman Programı usul ve esasları düzenlendi!

Yeni Konut Finansman Programı'na bankalar tarafından sağlanacak finansman ve kat ...

Konut kredisi kullanımı 325 milyar liraya yaklaştı!
  • 24.09.2022 10:32

Konut kredisi kullanımı 325 milyar liraya yaklaştı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi açıklandı, konut kredisi hacmi 325 milyar lira ...

Tüketici ve konut kredisi için yeni dönem başlıyor!
  • 23.09.2022 09:51

Tüketici ve konut kredisi için yeni dönem başlıyor!

Buna göre tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut kredisi sözleşmeleri, sigortal ...

Markalı konutlarda banka kredisi kullanım oranı %6.31!
  • 17.09.2022 13:21

Markalı konutlarda banka kredisi kullanım oranı %6.31!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ağustos 2022 sonuçlarını açıkladı. ...