maritbet girişmaritbet
Körfez Geçişi Asma Köprüsü nisanda açılıyor

Körfez Geçişi Asma Köprüsü nisanda açılıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün gelecek yıl nisan ayında alınacağını belirtti.

Bakan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmit Körfez Geçişi'nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek, köprünün en önemli aşamalarından biri olan ana kabloların çekildiğini, köprü ve 13 kilometrelik TEM (Dilovası)- Yalova (Altınova) yolunun gelecek yıl nisan ayında hizmete alınacağını söyledi.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil) Yap-İşlet-Devret Projesinin 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda olduğunu hatırlatan Yıldırım, köprü ve otoyolun birçok noktasında eş zamanlı çalışarak sona ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Asma köprü çelik kule bloklarında nihai kot olan 252 metreye ulaşıldığını ve ana kabloların çekildiğini bildiren Yıldırım, "Şimdi ana kabloya nihai formunu vermek üzere kablo sıkıştırma işi devam ediyor. Bu çalışmaları 21 Aralık'a kadar tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Proje Türkiye'nin yüz akı olacak 

Türkiye'nin gurur kaynağı olan dev projeleri bir an önce hizmete almak için sabırsızlandıklarını ifade eden Yıldırım, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil) Projesi'nin Türkiye'nin yüz akı, bölgenin ekonomik ve ticari hayatının can damarı olacağını söyledi.

Dev projenin her aşamasını dikkatle takip ettiklerini, bundan sonra da yapılacak iş ve işlemlerin çok büyük hava muhalefeti olmadığı sürece tarihlerinin gün gün belirlendiğini anlatan Yıldırım, "Kablo kelepçeleri ve askı halatlarının montajı 2016 Ocak ayı sonuna kadar tamamlanacak. Aynı zamanda 4 adet geçiş açıklığı tabliyesi, 6 adet kule bölgesi tabliyesi, 6 adet kenar açıklık tabliyesi de yerine konulmuş olacak. 2016 yılı Ocak ayının sonundan itibaren diğer tabliyelerin montajı, kaynak işleri dahil Mart 2016 ayı içinde bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

2016 sonuna kadar tamamlanacak 

Toplam 433 kilometre olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin 97 kilometrelik kısmının 2016 yılı içinde hizmete alınacağını bildiren Yıldırım, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Altınova-Orhangazi arasındaki 40 kilometrelik kısmının açılışının ocak ayında yapılacağını kaydetti. Körfez Geçişi Köprüsü ve 13 kilometrelik TEM (Dilovası)-Yalova (Altınova) yolunun açılışının nisanda, 20 kilometrelik Kemalpaşa-İzmir Bornova Otogar kavşağı arasındaki otoyolun ise eylülde hizmete alacağını anlatan Yıldırım, 25 kilometrelik Orhangazi-Bursa arasındaki otoyolun ise 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yozgat'ta Millet Bahçesi için ilk adım atıldı
  • 02.03.2021 11:30

Yozgat'ta Millet Bahçesi için ilk adım atıldı

Yozgat'ta Millet Bahçesi Projesi kapsamında, eski Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ...

Dünyaca ünlü şelale, bayramda ziyaretçi akınına uğradı
  • 03.08.2020 11:13

Dünyaca ünlü şelale, bayramda ziyaretçi akınına uğradı

Antalya’daki dünyaca ünlü Düden Şelalesi, Kurban Bayramında tatilcilerin akınına ...

İstanbul-İzmir otoyol güzergahında emlak fiyatları yükseldi
  • 21.12.2018 11:08

İstanbul-İzmir otoyol güzergahında emlak fiyatları yükseldi

İstanbul-İzmir kara yolu ulaşımını 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi ...

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nda sona gelindi!
  • 09.10.2018 11:11

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nda sona gelindi!

İstanbul ile İzmir arası karayolu ulaşımını 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze- ...

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu inşaatında PKK operasyonu!
  • 14.01.2017 08:52

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu inşaatında PKK operasyonu!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu şantiyesinde çalışan 2 kişi, sosyal medyada terör ...

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yarıdan fazlası bitti
  • 24.06.2016 14:44

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yarıdan fazlası bitti

İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhang ...