maritbet girişmaritbet
Konyaaltı Sahili Projesi yeniden ihaleye çıkıyor

Konyaaltı Sahili Projesi yeniden ihaleye çıkıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın değerine değer katacak olan Konyaaltı projesi için 19 Ocak 2017 Perşembe günü yeniden ihale düzenliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bilim adamlarının ve mimarların seçtiği, sivil toplum örgütlerinin yön verdiği Konyaaltı Sahili Projesi'ni yeniden ihaleye çıkarıyor. 17 Kasım Perşembe günü gerçekleşen ilk ihaleye katılım olmamıştı. Konyaaltı'nı dünyanın konuştuğu bir cazibe merkezi haline getirecek projenin ihalesi, 19 Ocak 2017 Perşembe günü saat 15.00'de Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Encümen Toplantı Salonu'nda yapılacak.

CANLI YAYINLANACAK

Antalya'nın geleceğine yön verecek bu dev projenin ihalesi, Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sitesinden de canlı olarak yayınlanacak. Devlet İhale Kanunu'nun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ile yapılacak ihale, projenin hazırlanan idari ve teknik şartname hükümleri doğrultusunda inşasını, 29 yıl süre ile artırıma esas yıllık bir bedel karşılığı işletilmesini ve süre sonunda bedelsiz olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesini kapsıyor.

TAHMİNİ YATIRIM MALİYETİ 130 MİLYON LİRA

İhalede, Konyaaltı Varyantından itibaren, limana kadar olan tüm sahili kapsayan projenin tahmini toplam yatırım bedeli 129 milyon 471 bin 934 TL olarak tespit edildi. Artırıma esas yıllık işletme bedeli ise 6 milyon 100 bin lira, artı KDV olarak belirlendi. İşletme bedeli, ihaleyi kazanan yüklenici firma tarafından şartnameye göre 3 yıllık peşin olarak ödenecek. Ayrıca işletmeden elde edilecek yıllık gayri safi hasılattan yüzde 1 artı KDV'lik pay da belediyeye ödenecek. İşin süresi ise yer teslimi tarihinden geçerli olmak üzere yapım süresi dahil 29 yıl olacak.

YAŞAM VE ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Konyaaltı'nı bir yaşam ve çekim merkezi haline getirecek projeye fikir vermesi için Büyükşehir Belediyesi'nin, Mimarlar Odası'nın öncülüğünde yaptığı yarışmayı Yüksek Mimar Mucip Ürger ve ekibi kazanmıştı. Ardından tartışmaya açılan projeye, Antalya'daki sivil toplum kuruluşları ve ilgili meslek odaları son şeklini vermişti. Kent dinamiklerinin yön verdiği proje ile Konyaaltı, içinde sosyal alanlar, meydan ve kültür merkezlerinin de yer alacağı yepyeni bir çehreyle misafirlerini ağırlayacak. Projede; yeşil alanlar denize kadar kesintisiz ulaşacak, vatandaşlar için sahil, önünde hiçbir engel ve duvar olmayacak şekilde düzenleniyor. Antalyalıların ve her yıl şehri ziyarete gelen on milyonlarca turistin en iyi şekilde faydalanacağı Konyaaltı, bir dünya projesi olarak Antalya'nın değerine değer katacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konyaaltı Sahili Projesi'nin ihalesine katılımcı olmadı
  • 19.01.2017 15:58

Konyaaltı Sahili Projesi'nin ihalesine katılımcı olmadı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Konyaaltı Sahili Projesi ihalesi ...

Antalya'da Konyaaltı Beach Park ihaleye çıktı!
  • 05.01.2017 10:18

Antalya'da Konyaaltı Beach Park ihaleye çıktı!

Konyaaltı Beach Park'la birlikte yeni yapılacak projelerin, yapım bedelleri ve 2 ...

Konyaaltı Sahili Projesi yeniden ihaleye çıkıyor
  • 29.12.2016 11:40

Konyaaltı Sahili Projesi yeniden ihaleye çıkıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın değerine değer katacak olan Konyaaltı ...