maritbet girişmaritbet
Klima alacaklara altın değerinde öneriler!

Klima alacaklara altın değerinde öneriler!

4. Levent Bayii Yıldırım Soğutma’nın Kurucu ve Yöneticisi Hava Yıldırım klima seçiminize rehberlik edecek tüyolar verdi.

Bu yıl evine klima taktırmayı düşünenlerden misiniz? İklimsa'nın Türkiye ciro birincisi olarak ödül alan 4. Levent Bayii Yıldırım Soğutma'nın Kurucu ve Yöneticisi Hava Yıldırım, klima seçimine rehberlik edecek tüyolar verdi.

Her yıl gazete manşetlerini, “Son 10 yılın en sıcak yazı geliyor!” benzeri başlıklar süslüyor. Her yaz, dereceler daha da yüksek sıcaklıkları gösteriyor. Dünya çapında yeşil arazilerin azalması, şehirlerin gittikçe betonlaşması, küresel ısınma derken klima olmadan yaz geçirmek neredeyse imkansız hale geldi. Buna modern insanın konfora düşkünlüğü de eklenince, gözler sıcak ayların tek kurtarıcısına yöneliyor: Klima. Ancak klima alım süreci hiç de kolay değil. Akıllara “Klima seçimi nasıl yapılmalı?” “Hangi bayiyle çalışmalı?” gibi pek çok soru geliyor. Bu soruların tümüne cevap ise, 2018 yılında en yüksek ciro hacmine yani en yüksek satış rakamına ulaşarak Türkiye birinciliği ödülü alan İklimsa 4. Levent Bayii kurucu ve yöneticisi Hava Yıldırım'dan geliyor.

Uzman yardımı çok önemli

Öncelikle, klima satın alırken emin ellerden şaşmamakta fayda var. Pek çok beyaz eşya, kişinin talep ve isteklerine göre, alıcı tarafından rahatlıkla seçilebilirken; iş klimaya gelince uzman birinden yardım almak zorunlu hale geliyor. Örneğin; klimanın takılacağı yer odanın büyüklüğüne göre uygun güçte bir klima seçilmesi, klimanın monte edileceği yere elektrik su drenaj hattının çekilebilmesi, klimanın ortama hakim olacağı yer ve eşyaların konumları gözeterek keşif ekiplerince tespit edilmesi şart. Tüm adımların işin ehli kimselerce yapılmaması halinde klima kullanımı esnasında enerji kaybı yaşanabiliyor; bu da kullanıcıya konfor kaybı ve yüksek faturalar olarak geri dönüyor. 

Süreç nasıl ilerliyor?

4. Levent bayii, müşterinin klima alımı için onlara ulaşmasıyla birlikte, keşif sürecine start veriyor. Öncelikle alıcının evinde ve şantiyesinde keşif yapılıyor. Yapılan bu keşifte metrekareye göre yeterli olan güçteki klima öneriliyor. Alıcıya bayinin teklifi iletiliyor; çeşitli seçenekler sunuluyor. Seçeneklerden biri müşteri tarafından kabul edildiğinde randevu tarih ve saati belirleniyor. O saatte montaj ekibi klimayla birlikte geliyor, klima takılıp çalıştırıldıktan sonra garanti süreci başlatılıyor. Yani her şey çok hızlı ve sürekli olarak bir uzman denetiminde ilerliyor.

Türkiye'de 1. oldular!

Teknosa'nın girişimi olarak yükselip sektörün öncü firması olarak parlayan İklimsa, Türkiye'de iklimlendirme sektöründe kullanıcılara kapsamlı bir rehberlik ve kaliteli hizmet veren firmaların başında geliyor. İklimsa'nın 4. Levent Bayii Yıldırım Soğutma, iş hayatına 25 yıl önce, 1994'te beyaz eşya ve klima servisi işleterek Bakırköy-Kartaltepe'de atılan Hava Yıldırım ve Türkay Yıldırım tarafından kurulmuş ve bugün hala başarıyla yönetiliyor. Hava Hanım, yüzde 90'ı erkek çalışanlardan oluşan iklimlendirme sektöründe emek veren bir kadın olarak 2019 yılında bayi satış kategorisinde Türkiye birincisi olarak 4. Levent bayiinin başarısını perçinledi. Yıldırım Soğutma, İklimsa'nın Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki Atlı Köşk'te düzenlediği  toplantıda Türkiye ciro birincisi olarak ödül aldı. 

Klima alacaklara altın değerinde öneriler

Peki 2019 yılında Türkiye'de en fazla klima satan 4. Levent bayiinin bu yıl evine klima taktırmak isteyenlere önerileri neler? Klima alıcılarının öncelikle distribütör firmanın  devamlılığına ve güvenirliliğine dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Hava Yıldırım, yetkili satıcı ve yetkili servisten de şaşmamak gerektiğini ifade ediyor. Faturaların kabarmaması için enerji verimliliği yüksek ürünleri öneren Yıldırım, İstanbul'da en çok 12.000 BTU gücünde, az elektrik yakan A++ enerji sınıfı klimaların tercih edildiğini belirtiyor. Bunun nedeni ise İstanbul'daki salon ve oturma odası metrekarelerinin, genellikle 30 metrekareyi geçmemesi. Yani klima seçerken odanın büyüklüğü çok önemli. Doğru güçteki klimaya sahip olmak için ise, keşif sürecinin titizlikle yürütülmesi gerekiyor.

Önce müşteri memnuniyeti

Türkiye birincisi olarak farkını ortaya koyan 4. Levent bayiini bir adım öne geçirense, müşteri memnuniyetini sağlama konusunda son derece hassas olmaları. Bir kadın olarak sektörde fark sunan Hava Yıldırım, klima satışını takip eden aylar ve hatta yıllarda da ihtiyaç halinde alıcıyla iletişime geçerek her konuyla bire bir ilgilenen bir yönetici olarak tanınıyor. Sektöre 94 yılında giren Yıldırım Ailesi'nin başarısında, Türkay Bey'in 12 yaşından bu yana çıraklıktan kalfalığa ve ustalığa yükselen çalışma hayatının payı da büyük. 

Klima daha ucuz, ancak bakımlar aksamamalı

Klima sektöründe yetişen, klima ürününün teknik özelliklerine hakim ilk kişilerden olan Türkay Yıldırım ile Hava Yıldırım, İklimsa'nın o zamanki adıyla Temsa 96 yılında servisi, 97 yılında ise bayii olmuş. Uzun yıllardır iklimlendirme sektöründe çalışan, Türkiye'de sektörünün gelişimini yakından takip etmiş isimlerden olan Hava Yıldırım, klimanın, özellikle firmalar arası rekabet ve düşen işçilik fiyatları sayesinde bugün herkes için ulaşılabilir hale geldiğine dikkat çekiyor. Yıldırım, klimanın özellikle yeni nesil inverter motorla elektrikli ısıtıcılar gibi elektrik yakmadığının fark edilmesiyle bu teknolojinin iyice yaygınlaştığını ifade ediyor. Ancak klima fiyatlarının düşmesiyle birlikte, bu ürünlere gösterdiğimiz özen de azalıyor. Hava Yıldırım, yazkış kullanılan klimaların bakımlarının 6 ayda bir yetkili servis tarafından mutlaka yapılması gerektiğinin altını çiziyor. Ayrıca klimanın ön filtre temizliklerinin haftada bir kez, kullanıcı tarafından yapılması; ferah, tozdan arınmış ve temiz bir yaşam alanı için şart.

  • Etiketler:

Yorum Yaz