maritbet girişmaritbet
Kız Adası, kesin korunacak hassas alan ilan edildi

Kız Adası, kesin korunacak hassas alan ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararla Kız Adası'nın "kesin korunacak hassas alan" ilan edilmesi, Ayvalık'ta memnuniyetle karşılandı.

İlçenin 22 adasından en uzakta olan ve 14 bin metrekare yüzölçümüne sahip Kız Adası'nda yaşam alanı bulunmuyor.

Adanın florası genellikle endemik bitkilerden oluşuyor. Balık açısından bereketli adayı, genelde amatör balıkçılar tercih ediyor.

Kız Adası, dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararla, hassas alan ilan edilerek korunmaya devam edilecek.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kız Adası'nın sit alanı ilan edilmesinin ilçe halkını sevindirdiğini söyledi.

İlçenin 22 adasından biri olan Kız Adası'nın kesin korunacak hassas alan ilan edilmesinden memnun olduğunu belirten Ergin, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz hafta yine ilçemizin adalarından Taşlı Ada, aynı statüye alınmıştı. Ayvalık halkı olarak, aynı hassasiyetin Türkiye'nin en büyük yüzölçümlü doğal sit alanı Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nda gösterilmesinden yanayız. Biz Ayvalık'ı koruyarak büyütmeyi hedefleyen bir belediye yönetimiyiz. Bu düşünceyle de Ayvalık'ın, ülkemizin en önemli değerlerinden Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nın hiçbir şekilde kullanıma açılmasını istemiyoruz. Tabiat parkının, bugüne kadar nasıl geldiyse, gelecek nesillere de aynı hassasiyetle taşınmasını istiyoruz."

Bayburt, Bartın, Gümüşhane, Uşak, Yalova, Balıkesir ve Ankara'daki bazı bölgeler, "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bazı doğal sit alanlarının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi hakkında kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

7 ildeki bazı bölgeler "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi

Buna göre, Bayburt'un merkez ilçe sınırları içerisinde bulunan Kızıltepe Uluçayır Fosil 2 Doğal Sit Alanı, Bartın'ın Ulus ilçesindeki Ulukaya Şelaleleri, Gümüşhane'nin Kürtün ilçesindeki Uluköy Çifteköprü, Uşak'ın Ulubey ilçesindeki Kemiklitepe Fosil Yatakları, Yalova'nın Altınova ilçesindeki Hersek Lagünü, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Kız Adası, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki Abacı Peribacaları ile Soğuksu Milli Parkı Ağaç Fosilleri Doğal Sit Alanı, Ankara'nın Çamlıdere ilçesindeki Pelitçik Fosil Ormanı'nın koruma statülerinin yeniden değerlendirilmesi sonucunda, bazı bölgelerin "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kesin korunacak hassas alanlar kararı Resmi Gazete'de!
  • 10.04.2021 11:18

Kesin korunacak hassas alanlar kararı Resmi Gazete'de!

Muğla, İstanbul ve Balıkesir'deki 7 bölge, cumhurbaşkanı kararıyla "kesin koruna ...

Başakşehir'de kentsel dönüşüm kapsamında 10 bina yıkıldı
  • 26.02.2021 14:12

Başakşehir'de kentsel dönüşüm kapsamında 10 bina yıkıldı

Başakşehir Belediyesi tarafından Kayabaşı'nda hayata geçirilecek sosyal konut pr ...

Kız Adası, kesin korunacak hassas alan ilan edildi
  • 07.10.2020 11:37

Kız Adası, kesin korunacak hassas alan ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararla Kız Adası'nın "kesin korunaca ...