maritbet girişmaritbet
Kayseri Ticaret Odası Erbil'de ticaret ofisi açacak

Kayseri Ticaret Odası Erbil'de ticaret ofisi açacak

Kayseri Ticaret Odası Irak'ın Erbil kentinde ticaret ofisi açacak

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, dünyanın farklı yerlerinde ticari iş birliği için ofis açılması gerektiğini düşündüklerini belirterek, "Bu çerçevede şu an için belirlediğimiz birkaç yer var. Bunlardan biri de Kuzey Irak, Erbil. Aynı coğrafyayı paylaşan iki ülkenin bu ofis sayesinde daha sıkı ticari ilişkiler içinde bulunacağına inanıyoruz" dedi. Kayseri'den Irak'ın kuzeyine ihracat yapan firmalarla kentteki bir otelde bir araya gelen Hiçyılmaz, yaptığı konuşmada, 2023 yılı için ortaya konulan hedeflerin büyük anlamlar taşıdığını söyledi. Özellikle ekonomik alanda ortaya konulan hedeflerin her kesimin ortak hedefi olması gerektiğini vurgulayan Hiçyılmaz, 2023 yılı için hedeflenen ihracat rakamının 500 milyar dolar olduğunu anımsatarak, son yıllardaki ihracat artışının kalıcı ve istikrarlı hale gelmesi için tüm kurumların iş birliği içerisinde çalışması gerektiğini belirtti.

Kayseri'de uluslararası faaliyet gösteren pek çok firma olduğunu belirten Hiçyılmaz, kentten 130'dan fazla ülkeye ihracat yapıldığını, ihracat kalemine en çok katkı veren sektörlerin başında ise yüzde 67'i ile sanayinin geldiğini dile getirdi. Hiçyılmaz, Ortadoğu pazarının hem Kayseri hem de Türkiye açısından önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Odamız kanalıyla Ortadoğu'ya ihracat yapan firma sayımız, 2012-2013 verilerine göre 12'dir. Bu firmalarımız, alüminyum kablo, su, gazoz, plastik eldiven, çelik, tavuk yumurtası, fiber optik ile unlu mamulleri bu pazara satmaktadır. Dünyanın muhtelif yerlerinde ticari iş birliği için ofis açılması gerektiğini düşünüyoruz.  Bu çerçevede şu an için belirlediğimiz birkaç yer var. Bunlardan biri de Kuzey Irak, Erbil. Aynı coğrafyayı paylaşan iki ülkenin bu ofis sayesinde daha sıkı ticari ilişkiler içinde bulunacağına inanıyoruz.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kayseri Ticaret Odası Erbil'de ticaret ofisi açacak
  • 08.12.2013 08:46

Kayseri Ticaret Odası Erbil'de ticaret ofisi açacak

Kayseri Ticaret Odası Irak'ın Erbil kentinde ticaret ofisi açacak ...