maritbet girişmaritbet
Katar Dünya Kupası Statları, Türklere emanet!

Katar Dünya Kupası Statları, Türklere emanet!

2022 Katar Dünya Kupası Statları'nın çevresini Türk mimarlar projelendirecek.

Katar'da bulunan ve temaslarını sürdüren Günay Erdem ve Sunay Erdem Katarlı yetkililerin daveti üzerine sunumunu yaptı. Görüşmeler sonucunda Doha ve çevresinde bulunan Statların bir kısmının çevre düzenlemesini kentsel boyutta ele alınarak projelendirileceği bildirildi. Erdem Mimarlar'ın Ortadoğu Proje Geliştirme Partneri Mimar Kaan Tuna'nın vurguladığına göre, önerilen kentsel dönüşüm modeli Katar'lı yetkililerin büyük ilgisini çekti. 

Projelerin en geç 2017 yılında tamamlanıp 2022 Dünya Kupası başlamadan ulusal ve bölgesel futbol müsabakalarında test edileceği ifade edildi. Statların bazıları Al Shamal gibi nerdeyse sıfırdan kurulacak kentlerin bulunduğu bölgede inşa edilecek olmasından dolayı kentsel tasarımı son derece önem kazanıyor.  

Erdem Mimarlar'ın uluslararası deneyimi başta Kuzey Amerika olmak üzere dört kıtada aldıkları 50'den fazla uluslararası ödüller ile bilinmektedir. Bu tecrübelerini Ortadoğu'da da devam ettirmek isteyen Türk Ekip kollarını sıvadı ve Katar'ın geleceği için vizyon projeleri geliştirmeye başladı.

katar dünya kupası

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Katar Dünya Kupası Statları, Türklere emanet!
  • 01.04.2015 09:48

Katar Dünya Kupası Statları, Türklere emanet!

2022 Katar Dünya Kupası Statları'nın çevresini Türk mimarlar projelendirecek. ...