maritbet girişmaritbet
Kat İrtifakı ile Kat Mülkiyeti Tapusu Arasındaki Farklar

Kat İrtifakı ile Kat Mülkiyeti Tapusu Arasındaki Farklar

Kat irtifakı tapusu ile kat mülkiyeti tapusu arasında önemli farklar yer alıyor ve bunları konut satın alırken bilmek gerekiyor.

Kat İrtifakı ile Kat Mülkiyeti Tapusu Arasındaki Fark sorusu sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Kat irtifakı tapusu ile kat mülkiyeti tapusu arasında önemli farklar vardır. Bu iki tapudaki farklılıklar, hak sahibinin mülk üzerindeki hakkının ne olduğunu ve ne kadar olduğunu anlatır. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde kat irtifaklı tapuya sahip birim sayısı bir hayli fazladır. Kat irtifakı ile kat mülkiyeti arasındaki fark, bir konut satın alırken konut kredisi kullanırken de ortaya çıkabiliyor.

Kat İrtifakı Kat Mülkiyeti Fark

Kat İrtifakı Kat Mülkiyeti Fark noktaları aslında birbirine yakın olsa da hak sahibi açısından büyük önem taşır. İnşaatı resmi olarak tamamlanmış bir yapı üzerine kurulan hak kat irtifakıdır. Kat mülkiyeti ise resmi olarak iskan belgesi alınmış ve inşaatı tamamlanmış yapılardır. Kat mülkiyeti tapusunda hak sahibinin tüm hakları detaylıca verilmektedir. İnşaatına henüz başlanmamış ya da yeni başlanmış olan yapılarda kat irtifakı kurulmaktadır. Ancak inşaat tamamlandıktan sonra bunun mutlaka kat mülkiyeti kurulması ve tapusuna işlenmesi gerekmektedir.

Kat İrtifakı Nedir ve Nasıl Kurulur?

Kat İrtifakı Nedir ve Nasıl Kurulu sorusu inşaat başlamak üzereyken ya da yeni başladığında sıklıkla sorulmaktadır. Kat irtifakı, arsa üzerinde hayata geçirilecek inşaattaki mülkiyet hakkıdır. Kısaca özetlemek gerekirse bir arsa üzerinde inşa edilecek yapıda arsaya düşen daire tapusudur. Kat irtifakı bankalar açısından da büyük önem taşımaktadır. Satın alım yapacak bir kişiden mutlaka kat irtifak belgesi talep edilir. Yine kat irtifak tapusunda ödeme ile ilgili detaylara da yer verilmektedir. Kat irtifakı kurmak için öncelikle Tapu ve Kadastro başvurusunun yapılmış olması gerekmektedir. Kat İrtifakı Kanunu kapsamında kat irtifakı için gerekli evraklar şöyledir;

Dilekçe

Vaziyet planı

Yönetim planı

Liste

Tapu senedi

Nüfus cüzdanı ve vergi numarası

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kat İrtifakı ile Kat Mülkiyeti Tapusu Arasındaki Farklar
  • 20.01.2021 20:41

Kat İrtifakı ile Kat Mülkiyeti Tapusu Arasındaki Farklar

Kat irtifakı tapusu ile kat mülkiyeti tapusu arasında önemli farklar yer alıyor ...

Sözleşmede müteahhide arsa hissesi vermeyin!
  • 25.06.2012 11:59

Sözleşmede müteahhide arsa hissesi vermeyin!

Tamer Heper kat irtifakı tapusunu almanın olumlu olduğunu belirtiyor ...