maritbet girişmaritbet
Karasu, yeni yatırımlarla Kanal İstanbul ile yarışıyor

Karasu, yeni yatırımlarla Kanal İstanbul ile yarışıyor

Son dönemlerin en çok dikkat çeken yatırım bölgelerinden olan Sakarya’nın Karasu ilçesi, yeni yatırımlarla adeta Kanal İstanbul projesiyle yarışıyor.

Proje Bazlı Teşvik Sistemi'yle 5 Milyar TL'lik yatırım alan, Karasu Limanı ve yılsonu hizmete girecek olan Kuzey Marmara Otoyolu ile ticaret hacmini 40 Milyar TL artırması beklenen Sakarya'nın parlayan yıldızı Karasu, 65 Milyar TL bütçeli Kanal İstanbul projesiyle yarışır hale gelmeye başladı. Durum böyle olunca dünyanın önde gelen yatırımcıları ve iş dünyasının temsilcileri rotayı Karasu'ya çevirdi

Sahip olduğu stratejik konumu, hızla gelişen sanayisi ve doğal güzelliği ile hem iş dünyasının hem de turizm sektörünün dikkatini çeken Sakarya, son dönemlerin yıldızı en çok parlayan bölgelerinden. Savunma sanayi başta olmak üzere ulaşım araçları ekipmanları ve hammadde üretimi ile diğer sanayi kollarının merkezi haline gelmeye başlayan bölgenin en çok dikkat çeken ilçesi olan Karasu, son zamanlarda dünyanın önde gelen yatırımcılarının ve iş dünyasının önemli temsilcilerinin radarına girmeye başladı. Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nden yararlanan 23 projeden 5'ne sahip olan ve 5 Milyar TL'lik yatırım kapısı açılan ilçenin, faaliyete geçen Karasu Limanı ve yılsonu hizmete girecek olan Kuzey Marmara Otoyolu ile ticaret hacmini 40 Milyar TL artırması bekleniyor. Teşvik sisteminden gelen 5 Milyar TL'lik savunma sanayi ve hammadde üretimine dönük yatırımların, diğer yan sanayi üretimleri ile birkaç yıl içinde 10 Milyar TL'ye ulaşacağını belirten Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Burçin Şahindur, Karasu'nun 5 yıl içinde ulaşacağı ticaret hacminin 65 Milyar TL'lin bütçeli Kanal İstanbul projesiyle yarışır hale geleceğini söyledi.

Sanayi yatırımı birinci, konut yatırımları ikinci sırada

Bölgede savunma sanayi ve yan sanayi yatırımlarının artmasının Karasu'yu iş dünyası için amiral bir şehir haline getirdiğini belirten Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Burçin Şahindur, stratejik konumu artan ilçede sanayi yatırımlarının hız kazanmaya başladığını söyledi. Bölgede uzun yıllardır Lisanslı Yatırım Uzmanlığı yapan Burçin Şahindur, şöyle konuştu: “Sakarya'ya verilen teşvikler sayesinde Türk yatırımcılar rotalarını Karasu'ya çevirdi. Savunma sanayi başta olmak üzere pek çok sanayi kollarında yatırımlar başladı. Özellikle bölgeye kazandırılan ve Sakarya'nın dünyaya açılan kapısı haline gelen Karasu Limanı, şehri denizden, yılsonu tamlanması beklenen Kuzey Marmara Otoyolu ise bölgeyi karadan tüm dünyaya bağlayarak ticaret hacminin büyük oranda artırılmasına ciddi bir katkı sağlayacak. Bu gelişmeler bölgede ilk aşamada 40 Miyar TL'lik bir ticaret hacmi yaratıyor. Yapılan teşvikler ve yatırımlar yurtdışında iş dünyasının önde gelen yatırımcılarını da heyecanlandırıyor. Bu durum ilçede sanayi yatırımlarında artışı ve rekabeti beraberinde getiriyor. Bu nedenle Karasu, önümüzdeki yıllarda sanayi yatırımlarının odaklandığı ve ön planda olduğu bir ilçe olacak. Sanayi yatırımlarını da konut yatırımları takip edecek diyebilirim.”

Türkiye'de karlı yatırımın ilk adresi Karasu

Karasu'ya yapılan yatırımların üç yıl içinde kendini göstermeye başlayacağını ifade eden Burçin Şahindur; “Karasu, özellikle arazi yatırımlarında yatırımcısına en çok kazandıran Türkiye'deki ilk ilçelerin başında geliyor. Arazi fiyatları şuan m2 bazında 180TL'den başlıyor ve artarak arazinin konumuna göre değişiklik gösteriyor. 1 ila 3 yıl arasında yatırımcı koyduğu yatırımı amorti edebiliyor. Kendini amorti etme süresi göz önüne alındığında bu sürenin Kanal İstanbul bölgesindeki ilçelerden çok daha kısa bir süre olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...