maritbet girişmaritbet
Karaman'da maden ocağında su baskını! 20 işçi mahsur kaldı

Karaman'da maden ocağında su baskını! 20 işçi mahsur kaldı

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında su baskını nedeniyle 20 işçinin mahsur kaldığı bildirildi

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında su baskını nedeniyle 20 işçinin işçinin mahsur kaldığı bildirildi.

Karaman Valisi Murat Koca, Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki bir kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili, "Olay, yeraltındaki biriken suyun galeriyi işgal etmesi. Mevcut çalışılan galerinin bir kısmını işgal etmesi. Şu anda 20 işçimiz çalışılan bölümde var. Diğer galeride olanlarda sıkıntı yok. 40'ın üzerinde arkadaş vardı. Onlar çıktı. Şu anda 20 arkadaşımız yeraltında. 25 arkadaşımız dışarda diyebiliriz. Şu anda bildiğimiz bu. Hem AFAD hem de Taşkömürü İşletmeleri ekip sevk etti." dedi.

İlçeye bağlı Güneyyurt beldesinde faaliyet gösteren özel sektöre ait ocakta meydana gelen olayın ardından çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibinin bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Göçük altındaki  işçilerin isimleri belirlendi

Karaman Valisi Murat Koca, Ermenek ilçesinde maden işçilerinin mahsur kalmasına ilişkin, göçük altındaki galeride biriken suyun tahliye çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Göçük altında 18-20 işçi olduğunu tahmin ediyoruz. Bunların isimleri belli" dedi.

Vali Murat Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ocaktaki galeride ciddi su birikintisi olduğunu söyledi.
Koca, "Galerideki suyun tahliye çalışmaları sürüyor. Göçük altında 18-20 işçi olduğunu tahmin ediyoruz. Bunların isimleri belli. AFAD ve Türkiye Taşkömürü Kurumu ekipleri de yolda" diye konuştu.

Taner Yıldız ve Lütfi Elvan incelemelerde bulunmak üzere Konya'ya gidecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan kaza yaşanan maden ocağında incelemelerde bulunmak üzere Konya'ya gidecek.
Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Yıldız ve Elvan, maden kazası haberinin alınmasının ardından uçakla Konya'ya hareket edecek. Bakanlar daha sonra kara yoluyla Karaman Ermenek'te bulunan maden ocağına geçerek incelemelerde bulunacak. 

AFAD Başkanı operasyonu yönetmek için bölgeye hareket etti

AFAD Başkanı Fuat Oktay, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin kurtarılma çalışmalarına katılan 206 kişilik ekibi yerinden yönetmek üzere olay yerine hareket etti.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, AFAD Başkanı Oktay'ın, müdahale çalışmalarına katılan 206 kişilik ekibi yerinden yönetmek üzere olay yerine hareket ettiği belirtildi.

Kömür madeninden gelen bilgiler üzerine, AFAD koordinasyonundaki ekiplerin müdahale çalışmalarına başladığı kaydedilen açıklamada, Karaman, Konya, Mersin, Adana Zonguldak ve Kütahya'dan arama kurtarma ekiplerinin de bölgeye sevk edildiği bilgisi verildi.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İtfaiye Dairesi Başkanlığından, 5 araç, 25 personel ve 1 K-9 özel eğitimli köpekten oluşan arama-kurtarma ekibinin, Ermenek'e hareket ettiği bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi "AHTAPOT"u bölgeye gönderiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Karaman'da maden işçilerinin mahsur kaldığı ocağa, su tahliye aracı "AHTAPOT"u gönderiyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karaman'daki maden ocağında görev alacak AHTAPOT, 10 kilometre mesafeye saatte 540 bin litre su tahliye edebiliyor. Maden ocağında meydana gelen su baskınındaki tahliye çalışmalarında 5 personel görev yapacak.

TTK'dan 20 kişilik kurtarma ekibi yola çıktı

Türkiye Taşkömürü Kurumundan (TTK) 20 kişilik ekip, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin kurtarılma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı.

TTK İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkan Vekili ve ekip başı Ahmet Sarıalioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, talimat üzerine kuruma bağlı Kozlu Müessese Müdürlüğünden ekip hazırladıklarını, 7 mühendis ve 13 madenci olarak bölgeye hareket ettiklerini söyledi.

Ağırlıklı olarak Soma'da görev yapan tecrübeli personelle Ermenek'e gittiklerini anlatan Sarıalioğlu, "Kurumdaki herkes bu konuda tecrübeli. Zonguldak Havalimanı'ndan bizi uçak alacak. Konya'ya inmemizin ardından da iki helikopterle olay yerine uçacağız" dedi.

Erdoğan tüm imkanların seferber edilmesini istedi

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Karaman Valisi Murat Koca ile telefonda görüşerek bilgi aldığı ve mahsur kalan işçilerin kurtarılması için tüm imkanların seferber edilmesini istediği bildirildi.

Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı

Ermenek ilçesinde kömür ocağında maden işçilerinin mahsur kalmasına ilişkin, Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ermenek'e yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Takanderesi mevkisindeki özel şirkete ait bir maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalar sürüyor. Olayın ardından Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığının da işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Öte yandan, olayın ardından bölgeye ulaşan Ermenek Kaymakamı Eyüp Güngör ve Emniyet Müdürü Hüseyin Ekici, maden ocağındaki çalışmaları yerinde inceliyor.

Olayı duyarak çevredeki maden ocaklarından gelen işçiler ve vatandaşlar da kurtarma çalışmalarına destek veriyor.
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karaman Ermenek'teki madende kurtarma çalışmaları sürüyor
  • 30.10.2014 10:47

Karaman Ermenek'teki madende kurtarma çalışmaları sürüyor

Ermenek'teki maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin kurtarıl ...

Karaman Ermenek'te bir göçük daha...
  • 30.10.2014 10:43

Karaman Ermenek'te bir göçük daha...

Ermenek'te mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları devam ettiği sırada bir gö ...

Karaman'da maden ocağında su baskını! 20 işçi mahsur kaldı
  • 28.10.2014 15:03

Karaman'da maden ocağında su baskını! 20 işçi mahsur kaldı

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında su baskını nedeniyle 20 işçini ...