maritbet girişmaritbet
Kanal İstanbul’a 24 Haziran desteği!

Kanal İstanbul’a 24 Haziran desteği!

Kanal İstanbul çevresinde yer alan ilçelerde yaşayan halk, bu çevrede gelişen yatırımlara destek verdiğini 24 Haziran seçimlerinde gösterdi.

Kanal İstanbul'un güzergahında bulunan Arnavutköy, Küçükçekmece, Esenyurt ve Başakşehir halkı, yatırımlara destek verdiğini, 24 Haziran'da bir kez daha gösterdi. Arnavutköy'de yüzde 66 oy alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir'de yüzde 54,6 Küçükçekmece'de yüzde 46,8 Esenyurt'ta ise 47,5 oy aldı. Proje, Türkiye için tarihin en önemli adımlarından biri olacak.

Seçimlerde muhalefetin en çok tartışmaya açtığı ve durdurmakla tehdit ettiği Kanal İstanbul projesi için çalışmalar hız kazandı.

24 Haziran seçim sonuçlarına göre; Kanal İstanbul projesi ve İstanbul Yeni Havalimanı'nın yapıldığı Arnavutköy ilçesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve AK Parti'yi destekledi. Projenin, bölge halkının da takdirini kazandığı bir kez daha seçimlerde kendini gösterdi. Erdoğan, projenin merkezini oluşturan Arnavutköy halkından rekor bir oy alarak, yüzde 66'ya ulaştı. Bununla birlikte Ak Parti de yüzde 54,40 oy alarak bölgedeki en yakın rakiplerine yüzde 35'lik bir fark attı.

BÖLGE HALKINDAN BÜYÜK DESTEK

Kanal İstanbul Projesi'nden etkilenen 3 ilçeden de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük destek geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüzde 46,8 oy veren Küçükçekmece halkı, milletvekilliği seçimlerinde de AK Parti'ye yüzde 38,52 oy vererek bir kez daha bölgelerine yapılan yatırımlara oylarıyla destek vererek ahde vefa örneği gösterdi.

Seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Esenyurt yüzde 47,59'luk bir oy çıkarırken, AK Parti'ye de yüzde 39,44'lük bir oyla desteğini sürdürdü. Başakşehir halkı ise Erdoğan'a yüzde 54,67 ile birinciliği verirken, Ak Parti de yüzde 47,31 oy alarak Başakşehir'deki oy oranını arttırdığı görüldü. Kanal İstanbul ile son 4 yılda konut fiyatları, Esenyurt'ta yüzde 83, Küçükçekmece'de yüzde 60, Başakşehir de yüzde 44, Arnavutköy'de ise yüzde127 değer kazandı.

Son 1 yılda konut fiyatları Esenyurt'ta yüzde 35, Küçükçekmece'de yüzde 35, Başakşehir'de yüzde 19, Arnavutköy'de yüzde 46 değerlendi. Küçükçekmece'de konut fiyatları son 4 yılda ise yüzde 60 seviyesinde artış gösterdi. Son 4 yıllık konut değer artışı yüzde 44 olan Başakşehir'de ortalama konut metrekare satış fiyatı 3 bin 750 lira, ortalama konut fiyatı 422 bin lira olarak saptandı.

İHALE SÜRECİ BAŞLIYOR

Kanal İstanbul'un 45 kilometrelik bir güzergâhta hayata geçirileceği ve 453 milyon metrekare alanı kapsayacak olan projenin ihalesi de 2018 yılı içinde yapılması planlanıyor. Projenin bazı kısımları için yap-işlet-devret modeli devreye alınacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...