maritbet girişmaritbet
Kanal İstanbul projesiyle Türkiye kazanacak!

Kanal İstanbul projesiyle Türkiye kazanacak!

Ülke ekonomisi ve büyüklüğüne rekor seviyede katkılar sağlayacak Kanal İstanbul projesiyle Türkiye kazanacak.

İstanbul Boğazı'nın deniz trafiğinden kaynaklanan yükünün azaltılması ve Boğaz güvenliğinin artırılması, olası İstanbul depremine karşı depreme dayanıklı yatay bir yerleşim alanı oluşturulması gibi öncelikli hedefler kapsamında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul projesi, Türkiye'nin ekonomisine ve büyümesine de büyük katkılar sağlayacak.

Kanal İstanbul Güzergahı Nasıl Olacak?

Küçükçekmece Gölü-Sazlıdere Barajı-Terkos'un doğusunu takip eden koridor güzergahında hayata geçirilek Kanal İstanbul projesinde ilk köprünün temeli bu ay içerisinde atılacak. Yaklaşık 45 kilometre uzunluğa, 20,75 metre derinliğe, 275 metrelik minimum taban genişliğine sahip olacak olan Kanal İstanbul, Türkiye'nin 2040 ve 2071  hedeflerine yürürken en önemli projeleri arasında yer alacak.

kanal

Türkiye'ye Büyük Değer Katacak

Kanal İstanbul projesinde inşaatın 5,5 yıl kadar sürmesi bekleniyor. Projenin tamamlanma süresinin ise 7 yılda gerçekleştirilmesi hedefleniyor. 75 milyar TL'ye mal olması planlanan dev projenin Türkiye'ye kattığı değerin, maddi olarak değerlendirilemeyecek kadar büyük ve önemli bir boyutta olduğu ifade ediliyor. Ayrıca Kanal İstanbul projesinin inşaat aşamasında 10 bin, işletme sürecinde ise 10 binden fazla kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...