maritbet girişmaritbet
Kanal İstanbul projesi ne zaman başlayacak?

Kanal İstanbul projesi ne zaman başlayacak?

Yakında yol haritası açıklanacak olan Kanal İstanbul'un proje çalışmaları devam ederken, nasıl görüneceği kısmen belli oldu.

O dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılında 'Çılgın proje' olarak Kanal İstanbul'u açıkladı. Bir suyolu projesi olarak adlandırılabilecek Kanal İstanbul'un detayları henüz belirtilmemiş olsa da gittikçe merak edildiği aşikar. 

İstanbul Boğazı'nın alternatifi olacak

Kanal İstanbul'u genel taslağı ile tarif etmek gerekirse, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda gerçekleştirileceğini söyleyebiliriz. Alternatif bir boğaz diyebileceğimiz çılgın proje kapsamında Karadeniz ile Marmara Denizi birbirine bağlanacak. 

İstanbul'da bugün elektrikleri kesilecek ilçeler! haberi için tıklayın!

Halihazırda Karadeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayan İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği de Kanal İstanbul projesiyle rahatlamış olacak. 

kanal istanbul foto galerisi

Kanal İstanbul'un yol haritası yakında açıklanacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın "Önümüzdeki günlerde yol haritasını açıklayacağız" dediği Kanal İstanbul, 453 milyon metrekarelik bir Yeni Şehir'i de doğuracak. Bu Yeni Şehir'in sadece 30 milyon metrekaresini Kanal İstanbul kaplayacak.

Beşiktaş Vodafone Arena ne zaman açılacak? Fikret Orman açıkladı!

Kesin olarak yeri belirtilmeyen Kanal İstanbul'un Ispartakule, Bahçeşehir, Çatalca, Silivri ve Büyükçekmece gibi alanlara uzanması ihtimali üzerinde duruluyor. 

Arsa fiyatları 4 kat arttı

Kanal İstanbul, güzergahı belli olmasa bile pek çok bölgeyi değerlendirdi. Tamamlandığında İstanbul'da 2 yeni yarımada ve yeni bir de ada oluşturacak çılgın projenin, kamuoyunda duyulmasıyla birlikte çevresindeki arazilere yoğun talep geldi.

kanal istanbul

Arnavutköy İlçesi'nin Bolluca, Haraççı, Boğazköy, Boyalık, Yeniköy ve Taşoluk Mahalleleri, Başakşehir İlçesi'nin Kayabaşı, Bahçeşehir ve Ziya Gökalp Mahalleleri'ndeki arsalar projenin açıklamasından bu yana 2 ile 4 kat oranında arttı.

3. KÖPRÜ PROJESİNDE YENİ GELİŞME HABERİ İÇİN TIKLAYIN

3. havalimanı ve 3. köprü projeleri kurulacak Yeni Şehir içerisinde bulunuyor. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'yle desteklenen bölgeye bir de metro hattı gelecek. Proje ile ilgili detaylar önümüzdeki günlerde Türkiye'nin en büyük emlak sitesi Emlaktasondakika.com'da olacak.

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...