maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş karla mücadele çalışmalarını anlattı!

Kadir Topbaş karla mücadele çalışmalarını anlattı!

İstanbul’da yürütülen karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbulluları uyardı.

AKOM'da basın mensuplarına İstanbul'da yürütülen karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şehir genelinde ana yolların açık olduğunu belirterek, İstanbulluları kar lastiği kullanmaları ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları konusunda uyardı.

ANA YOLLAR AÇIK TUTULDU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, karla mücadele çalışmalarının koordine edildiği AKOM'da (İBB Afet Koordinasyon Merkezi) basın mensuplarına bililer verdi. İstanbul'da 2009'dan bu yana en yoğun kar yağışı yaşandığını belirten Başkan Kadir Topbaş, şehrin bazı bölgelerinde 110 santimetreyi bulan kar yağışının öncesinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Valilik ve İBB olarak biz gerekli uyarılarda bulunduğunu söyledi.

kadir topbaş

AKOM'da İBB ekiplerinin dışında bakanlıklardan ve Valilikten de çok sayıda görevlinin bulunduğuna dikkat çeken Kadir Topbaş, “Bütün karla mücadele çalışmalarını AKOM'dan yöneten ekiplerimiz, kameralarla bütün İstanbul'u canlı olarak takip ederek sorun yaşanan bölgelere arazideki personelimizi buradan yönlendiriyor. AKOM'dan, ana akış noktaları olan TEM, Köprüler ve çevreyolu bağlantı yollarını açık tutmak için özellikle çaba sarf edildi” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 48 saat boyunca 7 bin personel 1340 araçla yoğun bir karla mücadele çalışması yaptığını, İstanbul genelinde 50 bin ton tuz döküldü ve 370 ton solüsyon kullandığını aktaran Kadir Topbaş, ilçe belediyelerine de 40 bin ton tuz yardımında bulunduklarını dile getirdi.

İBB'nin her soğuk havada olduğu gibi evsizleri misafir etme çalışmasının devam ettiğini ve şu anda 762 vatandaşın tesislerde ağırlandığını, her türlü ihtiyacının karşılandığını anlatan Topbaş, sokak hayvanlarına da 191 ayrı noktada beslediklerini ve bu çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

İBB KARAYOLLARININ TEM'DEKİ ÇALIŞMALARINA DESTEK VERDİ

Cuma akşamından itibaren yolda kalan vatandaşlara gıda, su gibi lojistik destek verdiklerini belirten Topbaş, “Arkadaşlarımıza, 6-7 saat trafikte kaldığı için yakıtı biten araç sahiplerine yakıt yardımı yapılması için de talimat verdim. Vatandaşlarımızdan, bu sıkıntılı durumun tekrarı olmaması için uyarılarımıza dikkat etmelerini özellikle rica ediyorum” diye konuştu.

Trafikte bir daha sıkıntı yaşanmaması için vatandaşların Meteorolojinin, Valiliğin ve İBB'nin uyarılarına dikkate almasını isteyen Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı bir çalışmayla şehrin bütün ana yollarını açık tuttuğunu, Karayollarının TEM'deki çalışmalarına da destek verdiğini belirtti.

“İstanbul bir ülke özelli gösteren bir şehir ve 3,5 milyondan fazla araç var ve yoğun bir trafiği var” diyen Başkan Topbaş, 2004'te göreve geldiğinden bu yana kış lastiği kullanılmasıyla ilgili devamlı uyardığını hatırlatarak, “Maalesef bu yağışta da kış lastiği olmayanların dışarı çıkmasının trafiği ciddi şekilde etkilediğini hep beraberce yaşadık” dedi.

Cuma akşamı Mahmutbey gişeler ağırlıklı olmak üzere kış lastiği kullanmayan tırlar ve büyük araçların trafiğe ciddi sıkıntılar verdiğini hatırlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

KAR LASTİĞİ YADA TOPLU TAŞIMA…

“Yolda kalan 250 kadar tırı İstanbul İtfaiyemiz ters yönden girip bariyerleri keserek ancak kurtarabildi. Trafik böylece açılabildi. Bu bölgelerdeki vatandaşlarımız evlerine 7-8 saatte ulaşabildi. Bu trafik de bütün kenti tetikledi. Tedbirsiz olursak sadece kendimize değil diğer vatandaşlarımıza da sıkıntı verebiliyoruz. Kış lastiği sadece kar yağınca değil sıcaklık 7 derecenin altına düştüğünde ve gizli buzlanma olduğunda da kış lastiğine ihtiyaç var. Ben, ticari araçlara zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulamasının tüm araçlar için zorunlu hale getirilmesini istiyorum. Tüm vatandaşlarımıza da ‘Kar lastiğiniz yoksa lütfen trafiğe çıkmayın, tolu taşıma araçlarını kullanın. Kent içi trafiğinde sıkıntılar yaşatmayın' diye ricada bulunuyorum.”

Karın yağdığı Cuma gününden itibaren İstanbul'daki bütün raylı sistem, metrobüs ve otobüslerimiz ek seferlerle yoğun bir şekilde hizmet verdiğinin altını çizen Topbaş, ilçe belediyelerinin de tali yollar ve ara sokaklarda karla mücadele çalışması yapması gerektiğine dikkat çekti.

Topbaş, “İlçeler bu çalışmayı yapmazsa araçla sokaklardan çıkış mümkün olmaz. İlçe belediyelerinin bir kısmı kendi alanında duyarlı çalışmalar yaptı ve başarılı. Ama bazı ilçe belediyelerinde hala eksiklik var. İstanbullulardan da ricam karla mücadeleyi sadece yöneticilere bırakmayalım. Kapımızın önünü temizleyelim, açık tutalım. Bunu sadece yöneticilerden beklemeyelim ki kent yaşamımız rahat olsun” şeklinde konuştu.

“İSTANBULLULARIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

İstanbul Valiliği'nin 9 Ocak Pazartesi günü okulları tatil ettiğini hatırlatan Topbaş, şunları kaydetti; “Meteoroloji Pazartesi günü de yağışların yer yer de olsa devam edeceğini açıkladı. Pazartesi günü için İstanbullulara zorunlu olmadıkça araçlarınızı dışarı çıkartmayın ve toplu taşıma araçlarını kullanın diye uyarıda bulunuyorum. Ve lütfen sokak aralarındaki temizliğe katkı sunalım. Yollarda bırakılmış araçlar var. Onları çekmek zorunda kalıyoruz. Lütfen araçların kaldırılması konusunda bize yardımcı olun.”

Kar yağışının İstanbul'un ekolojisine ve tarıma olumlu katkıda bulunduğunu, kışın kar yağışı, ilkbahar ve sonbaharda yağmur yağmasının İstanbul için gerekli olduğunu aktaran Topbaş, “Yağan kar tarım alanları ve ormanlarla birlikte barajlarımıza da önemli katkı sunacak. İstanbul'un barajlarında karlar erimediği halde doluluk oranı çok şükür yüzde 60'lara erişti. Öte yandan, karla mücadelede yeni alınması gereken yeni tedbirlerle ilgili de çalışmalar yürütüyoruz. İstanbulluların sıkıntılarını 153 nolu Beyaz Masa telefonumuzdan Whats'up ve internet yoluyla bildirmelerini istirham ediyoruz. Şehirdeki sıkıntıları ancak İstanbullularla beraberce aşabiliriz. Yönetimler ne yaparsa yapsın şehirde yaşayanlar destek olmazsa sonuç almak mümkün değil. Sizlerin bizim yanımızda olmanıza ihtiyacımız var” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'umuzu kaderine terk edemeyiz!
  • 27.01.2022 09:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'umuzu kaderine terk edemeyiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ne yazık ki daha önceki uygulamaları bile d ...

İstanbul'da kar yağış trafiği durdurdu, hayatı felç etti
  • 25.01.2022 08:48

İstanbul'da kar yağış trafiği durdurdu, hayatı felç etti

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle trafik pek çok noktada durma ...

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...

Önemli çalışmalar yapıyoruz
  • 05.02.2017 16:26

Önemli çalışmalar yapıyoruz

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projelerinin temel atma törenine katılan İstanbul Büyü ...

İstanbul'un kar güzelliği, kışın zor şartlarını unutturuyor!
  • 07.01.2017 10:21

İstanbul'un kar güzelliği, kışın zor şartlarını unutturuyor!

İstanbul'da dün akşam başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkilese de şehrin beya ...