maritbet girişmaritbet
Kaçak villaya 'inşaat bitmedi' şeklinde savunma yaptı

Kaçak villaya 'inşaat bitmedi' şeklinde savunma yaptı

Kaçak villaları yıkmadığı suçlamasıyla hakkında hapis cezası istenen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur "inşaat daha bitmedi" diye kendini savundu

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile üç bürokratı, Karabağlar'ın eski belediye başkanı Sıtkı Kürüm'ün villasının da aralarında bulunduğu kaçak yapıları yıkmadıkları için "zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis talebiyle yargılanıyor. Batur'un halen içinde ikamet edilen villa için "henüz inşaat halinde" savunması yapması herkesi şaşırttı.

Temiz İzmir Derneği Başkanı Nivent Kurtuluş, BİMER vasıtasıyla İzmir Valiliği'ne dilekçe göndererek, Narlıdere sınırlarındaki bazı villaların ruhsatsız olduğunu bildirdi. Söz konusu villalar arasında Karabağlar'ın eski Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, işadamı Serdar Kolay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eski danışmanı Bilgin Erünal ve Narlıdere Belediye Meclisi'nin eski üyesi Feridun Güler'in binaları da yer aldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma" suçundan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Başkan Yardımcısı ve İmar İşleri Müdür Vekili Ali Ulvi Dülger, Fen İşleri Müdürü Mustafa Savran ve Destek Hizmetleri Müdürü Erkan Karasu hakkında iddianame hazırlandı. İmar kanununa aykırı olan villaların yıkımları için çıkan encümen kararlarını uygulamayan Başkan ve yardımcısı ile şube müdürlerinin 1 yıldan 3 yıla kadar hapisleri istendi. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile üç bürokratının yargılanmasına İzmir 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Batur, ifadesinde "Bilgin Erünal adına kayıtlı dört adet villadan bahsediliyor. Bu husus tamamen gerçek dışıdır. Bilgin Erünal adına kayıtlı sadece bir villa bulunmaktadır. Çatı katının imara aykırı yapıldığı iddia edilmiş ise de imar mevzuatına uygun yapılmıştır. Feridun Güler'e ait olduğu iddia edilen ama eşi Şehriban Güler adına kayıtlı villadır. Bu yer Şehriban Güler'e miras olarak kalan bir yerdir. Miras kalan yere ruhsata ve projeye uygun villa inşa edilmiştir" dedi. 

SUÇ DUYURUSU YAPILDI 

Sıtkı Kürüm'ün villasının ruhsata aykırı yapıldığı iddiasının kendilerine ihbar edildiğinde gerekli işlemler yaptıklarını anlatan Batur, "Ruhsata aykırı inşaat yapımı tespit edildiğinde mühürleme tutanağı tutularak inşaat mühürlendi. Hakkında yasal işlem yapılması için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. İdari para cezası kesildi. Ayrıca yıkım kararı alınmış ve yıkım içinde belediyenin fen işleri müdürlüğüne durum bildirildi" dedi. Bahçesinde büyük ağaçların bulunduğu Sıtkı Kürüm'e ait villanın inşaatının çok önceden bitmiş olmasına rağmen Batur'un, "Villa şu anda hala inşaat halinde durmaktadır" demesi şaşırttı. Kürüm"Ayrıca bu şahıs hakkında 9. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılmış ve sonuçlanmış bir dava da bulunmaktadır. İnşaatın ruhsata aykırı kısmın yıkımı için de iki kez ihale yapılmış ve ihale sonuçsuz kalmıştır" dedi. 

Yorum Yaz