maritbet girişmaritbet
Japonya'da 6,5 büyüklüğünde deprem oldu!

Japonya'da 6,5 büyüklüğünde deprem oldu!

Japonya'nın güneyinde 6,5 büyüklüğündeki deprem meydana geldi.

Dokuz kişinin hayatını kaybettiği deprem sonucu birçok bina yıkıldı, fabrikalar durdu, hızlı tren raydan çıktı. Sarsıntının şiddetiyle yollar kâğıt gibi yırtıldı. Kumamoto şehrini sarsan depremin ardından yaşanan artçı şoklar, bölgedeki paniği artırdı. On binlerce kişi geceyi sokaklarda geçirdi.

Yetkililer, enkaz altında daha fazla insan olabileceğini açıkladı. Yaralı sayısının 800'ü aşkın olduğu belirtiliyor. Yaralılardan 53'ünün durumu ciddi. Deprem sonucu birçok ev çöktü, fabrikalar durdu ve yüksek hızlı tren raydan çıktı.

japonya deprem

Kyushu adasındaki Kumamoto şehrine bağlı Mashiki kasabasında binlerce insan geceyi sokaklarda geçirdi. Olay yerine çok sayıda asker gönderilirken, kurtarma çalışmaları artçı şoklarla kesildi.

Yerin 10 kilometre altında meydana gelen depremi, yaklaşık 40 dakika sonra 5,7 ve gece yarısından sonra da 6,4 büyüklüğündeki artçı şoklar takip etti. Artçı depremlerin bir hafta sürmesi bekleniyor.

Kumamoto'nun doğusunu yerel saatle 21.26'da vuran depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı. Adadaki nükleer reaktörlerin depremden etkilenmediği belirtildi.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin, yetkililere kurtarma çalışmalarıyla ilgili ellerinden gelen çabayı göstermeleri yönünde talimat verdiği kaydedildi.

japonya deprem

2011'DEKİ DEPREDEM 19 BİN KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

"Pasifik Ateş Çemberi" deprem ve volkan kuşağında yer alan Japonya, 11 Mart 2011'de tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşamıştı. 

9 büyüklüğündeki deprem ve sonrasındaki tsunami, 19 bin kişinin yaşamını yitirmesine, binlercesinin yaralanmasına ve ülkenin kuzeydoğu kıyılarında büyük hasara yol açmıştı.

Yorum Yaz