maritbet girişmaritbet
İşte iç mekan tasarımlarında dikkat edilmesi gerekenler!

İşte iç mekan tasarımlarında dikkat edilmesi gerekenler!

RSG İç Mimarlık, iç mimaride dönemin modasına ve renklerin psikolojik etkilerine dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

Son dönemde gelişen ve hızla büyüyen gayrimenkul sektörü, farklı mimari tasarımları da beraberinde getirdi. Özellikle iç mimari konusunda önemli projeler üretilmeye başlandı. Geçmiş yıllarda 'bir evim olsun yeter' mantığı bugün devre dışı kaldı. Ev almak isteyenler, dairenin iç ve dış tasarımına varana kadar tüm noktaları titizlikle inceliyor. Öte yandan hastane gibi mega yapılarda da gelişen tasarımları görmek mümkün.

Emlaktasondakika.com olarak mimarideki son gelişmeleri, trendleri, gelen talepleri ve daha fazlasını RSG İç Mimarlık'tan Semih Güven ve Didem Güven'le konuştuk. İşte o röportaj...

semih güven didem güven

Didem Güven ve Semih Güven...

Sizler için mekan tasarımı fikri nasıl ve neye göre gelişiyor?

"Müşterilerimizin istek ve beğenilerine göre, onların mekan ile ilgili beklenti ve hayallerini gerçekleştirebilmek üzere gelişiyor. Projenin kapsamı, son kullanıcı profili, bulunduğu bölge gibi unsurlar ise projeye yön veriyor"

Son yıllarda iç tasarımlarda nelere dikkat ediliyor? Değişen, farklılaşan neler var?

"Son kullanıcının tercih edilir bulduğu mekanlar tasarımlamak, mekan içerisinde geçirilen süreci kullanıcının en iyi koşullarda deneyimleyebileceği şekilde çözümlemek ve benzeri kriterler günümüzde daha dikkat edilir durumda. Bu sebeple, tasarım sürecinin eskiye nazaran daha hassas bir sorgu ağından geçtiğini söyleyebiliriz"

İç mimaride eski renklere, eski tasarımlara dönüş var mı? Ağırlıklı olarak neler talep ediliyor? Dekoratif olarak neler tavsiye ediliyor?

"Dönemsel olarak özellikle modanın tasarım dünyasına etkisiyle bazı renk kullanımlarının ön plana çıktığını söyleyebiliriz ancak genel anlamda renkleri mekan tasarımlarımızda sağladıkları psikolojik etkilere göre değerlendiriyoruz. Eski tasarımlar bizler için dönem imzaları olarak önemlidir. Orijinallik ve yapılmamış olanı sunmayı hedeflemek bizler için ön planda olduğundan, projelerimiz içerisinde bir hatırlatma, bir göndermede bulunmak istediğimiz noktalarda nüans olarak tercih edebiliyoruz. Dekoratif olarak yapının tasarımının bütünlüğünü destekleyici nitelikte ürünler öneriyoruz"

Sağlık yapılarına değinirsek genel olarak sağlık yapılarında iç mekan tasarımlarının nasıl olması gerektiğiyle ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?

"Gerek danışanlar gerek içeride sağlık hizmeti veren görevliler için gelişmiş bir süreç sunabilmek adına tasarımın tüm gereklilikleri sağladığından emin olmak önemlidir. Buna ek olarak, yapıdan yararlanan herkes için hoş karşılayan, olumlu yönde destekleyici mekanlar tasarlamak önemlidir"

Hastaneler, hasta odaları, restoran ve kafeler gibi pek çok farklı fonksiyonu da bünyesinde barındırıyor. Bu farklı fonksiyonların bir arada çözümlenmesinde ne tür yaklaşımlar izliyorsunuz?

"Her bir birimin öncelikle kendi içerisindeki işlevinin iyi çözümlenmesine dikkat ediyoruz. Birimlerin birbirleri ile olan ilişkilerinin incelenmesi ve kontrol altına alınması güvenlik, hijyen ve hasta psikolojisini koruma amaçlı önem taşıyor"

Hastane iç mekanı tasarlarken hasta psikolojisi tasarımı ne yönde biçimlendiriyor?

"Sağlık yapılarında mekan tasarımlarının iyileşme üzerindeki etkisi birçok araştırma tarafından ortaya konulmuştur. Yapıdan yararlanma süreci genel olarak kolay prosedürlerden oluşan, ancak zaman zaman zorlu deneyimler içerebilen bir süreç. Danışanların aileleri ve refakatçileri ile birlikte bu süreci en iyi şekilde atlatabilmelerine destek olmak üzere tasarımlarımızı gerçekleştiriyoruz"

Sağlık sektörünü ne tür mekânsal yenilikler bekliyor? Geleceğin hastane yapıları nasıl olacak?

"Doğru bakım hizmeti sağlayabilmek üzere sağlık sektörünün daha stratejik bir bilinç oluşturduğunu söyleyebiliriz. Buna ek olarak, hizmet sürecini pratikleştirmek ve geliştirmek üzere yapılan teknolojik çalışmalar geleceğin hastane yapılarının kullanıcı dostu tasarımlanırken, büyük ölçekte ileri teknoloji donanımlarına sahip olacağını gösteriyor"

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yedi Mavi Satış Ofisi, RSG İç Mimarlık imzasını taşıyor
  • 08.11.2016 09:03

Yedi Mavi Satış Ofisi, RSG İç Mimarlık imzasını taşıyor

RSG İç Mimarlık, Yedi Mavi Satış Ofisi'ni tamamladı. ...

Zonguldak'taki Westa Mall, Aralık'ta açılacak!
  • 15.09.2016 10:13

Zonguldak'taki Westa Mall, Aralık'ta açılacak!

RSG İç Mimarlık imzası taşıyan Zonguldak Westa Mall, 2016 yılının Aralık ayında ...

İşte iç mekan tasarımlarında dikkat edilmesi gerekenler!
  • 30.08.2016 09:39

İşte iç mekan tasarımlarında dikkat edilmesi gerekenler!

RSG İç Mimarlık, iç mimaride dönemin modasına ve renklerin psikolojik etkilerine ...

RSG İç Mimarlık, örnek daireleriyle dikkat çekiyor
  • 25.05.2016 12:43

RSG İç Mimarlık, örnek daireleriyle dikkat çekiyor

RSG İç Mimarlık, adından söz ettiren projelerine devam ediyor. ...