maritbet girişmaritbet
‘İş’te eğitim gönüllüsü patronlar

‘İş’te eğitim gönüllüsü patronlar

İnşaat alanında hizmet veren şirketlerin patronları, ya kurdukları vakıflar ya da yaptıkları bağışlarla eğitime büyük katkı sağlıyor.

Yozgat ve Trabzon'da inşa ettiği eğitim kurumlarından sonra İstanbul'da bir üniversite kurma hayalini Yeni Akit'le paylaşan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, bu hayalini gerçekleştirmek için önce arsasını aldı ardından bir şirket kurdu. Özel üniversitelerin kuruluş prosedüründe yaşanan sıkıntılarını aşılmasını bekleyen Yılmaz, “Sadece bir üniversitemiz olsun düşüncesiyle hareket etmiyoruz. Kuracağımız üniversite özel bir üniversite olacak. Bunun için de yasaların değiştirilmesini bekliyoruz'' dedi.

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz

Bağımsız bir üniversite kurmayı planladıklarını anlatan Yılmaz, “İsteriz ki işimizle ilgili alanlar olsun. Ancak bundan önce dünyada olup Türkiye'ye gelmeyen dallar üzerinde duracağız. Sadece mühendislik üzerine odaklanmıyoruz. Alanları ihtiyaca göre belirleyeceğiz. Bu konuda akademi dünyasıyla görüş alışverişimiz devam ediyor. Özgür bir üniversite kurmak istiyoruz” dedi.

‘EĞİTİM VE KÜLTÜRE HİZMET'

Ağırlıklı olarak Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Avcılar'da butik ve karma konut projeleri ile iş merkezleri inşa eden Gümüşhaneli Gül ailesi, bugüne kadar 10'un üzerinde eğitim ve kültür odaklı hizmete imza attı. Gül Yapı ve Gül İnşaat olarak ailenin katkılarıyla eğitim, sağlık ve kültür dünyasına kazandırılan yapılar arasında; Büyükçekmece Lisesi, Mustafa Gül Öğrenci Yurdu, Beylikdüzü Sağlık Ocağı, Ali Osman Gül Başakşehir İlköğretim Okulu, Başakşehir Lisesi, Başakşehir İlköğretim Okulu, Eyüp Spor Kompleksi Gül Cami (GümüşhaneŞiran), Gümüşhane Şiran İlköğretim Okulu, Türkmenistan'da bir okul, İstanbul'daki birçok hastane bölümlerinin restorasyonu bulunuyor.

‘AİLE GELENEĞİYLE GÖNÜLLERDE'

2004 yılında bugüne kurduğu Mimar Sinan İmar Kültür Eğitim Vakfı'nın (MİKEV) Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüten İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, imzasını taşıdığı 30'a aşkın projede insanları konut ve işyeri sahibi yaparken hayır işlerini de ihmal etmiyor. MİKEV; ihtiyaç sahiplerine haftanın 6 günü, 3 çeşit sıcak yemek ve ekmek yardımı, gıda yardımı, eğitim yardımı, nakdi yardım, sağlık yardımı, kira yardımı, kıyafet yardımı, eşya yardımı ve yakacak yardımı yapıyor. Eğitim desteklerinde önceliğin başarılı ihtiyaç sahibi öğrencilere verildiği MİKEV'de, gençlerin kariyer hedeflerine ulaşabilmelerine yardımcı olmak ve her birini hayata başarılı birer birey olarak kazandırmak amaçlanıyor. Vakıf ayrıca, her yıl ihtiyaç sahibi yüzlerce lise ve yükseköğretim öğrencisine burs verirken, Türkiye genelinde uygun şartlarla barınacakları yurtlar tesis ediyor. Bu yurtlar arasında Bedrettin İnan Öğrenci Yurdu, Ayla İnan Öğrenci Yurdu, Leyla Hanım Öğrenci Yurdu ve Ebu Eyyub El –Ensari Öğrenci Yurdu'nu sayabiliriz.

İSTANBULLUNUN HİZMETİNDE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan KİPTAŞ, bir taraftan İstanbulluları uygun koşullarda konut sahibi yaparken diğer taraftan eğitim hizmetlerine de imza atıyor. Şehrin farklı semtlerinde başta kendi projesinin bulunduğu mahalleler olmak üzere 30 civarında okulun inşasında rol alan KİPTAŞ'ın eğitime katkısı bu yıl da devam ediyor. Son olarak 4 bin konutluk Bahçeşehir Vaditepe projesinde birisi imam hatip okulu olmak üzere 3 okul ve iki kreşin inşasında imzası bulunan kuruluş, Torunlar GYO ile geliştirdiği 5. Levent projesinde dersliklerin yanı sıra spor kompleksleri ile kültür merkezlerinin yapımında rol alıyor.

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 

Bugüne kadar Türkiye'nin dört bir yanında eğitim kurumu inşa eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), bu alandaki üretimleri, yurt genelinde tamamlanan ve yapımı devam eden 84 kreş, 566 ilköğretim okulu, 346 lise, 15 üniversite, 42 kütüphane ve 989 spor salonu rakamına ulaştı. 2015-2016 eğitim öğretim yılında, bin 163 derslikli 50 yeni okulu daha eğitim camiasının hizmetine sunuyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan, genç nesillere, kaliteli eğitim imkânı sunmak için büyük bir çaba harcandığını belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığımız ile üniversitelerimizin önemli bir paydaşı olarak hizmet sunuyoruz. Konut üretimlerimizle eş zamanlı olarak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu sosyal hizmet yapılarına dair üretimlerde, eğitim kurumlarımıza özel önem veriyoruz” dedi. TOKİ, son dönemde 6 üniversite binasını tamamlayarak üniversite yönetimlerine teslim etti. 9 kampüsün inşaatı ise sürüyor, 4 üniversite için de inşaat süreci devam ediyor. TOKİ'nin inşaatında rol aldığı üniversite kampüs ve binalardan bazıları ise şöyle: Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Esenboğa Külliyesi - Ahi Evran Üniversitesi birim binaları - Şırnak Üniversitesi Rektörlük binası, eğitim ve sosyal binaları - Bartın Üniversitesi derslik, öğrenci ve personel yemekhanesi - Yozgat'taki Bozok Üniversitesi Rektörlük İdari Birimler Hizmet Binası ve eğitim için ek bina - İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, İstanbul Türk-Alman Üniversitesi ve Hakkari Üniversitesi'nin pek çok akademik ve idari biriminin yapımı

ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLLÜ PATRON 

Süleyman Çetinsaya

Avrupa Konutları markalı konut projeleriyle gayrimenkul sektörünün önde gelen firması Artaş Grubu, sosyal sorumluluk projelerine ara vermeden devam ediyor. Abdullah Gül Üniversitesi'nin inşasında büyük katkı sahibi olan Süleyman Çetinsaya; Kayseri'de inşa ettiği deneysel ve klinik araştırma merkezi, kan merkezi, üniversite sosyal tesisleri ardından Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'ne de Kültür Merkezi inşa etti. Sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkan ve 2010 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Artaş Grubu olarak her yıl sosyal sorumluluk sosyal sorumluluk projelerimizin olmasına özen gösteriyoruz. Camiler, okullar, üniversite kampüsleri, sağlık ocakları gibi kamu binalarıyla halkımıza maksimum faydayı sağlamak istiyoruz” dedi. Bu arada; Hacı Ömer Çetinsaya Vakfı da eğitim kurumları, sağlık kuruluşları, ibadethaneler, imarethaneler inşa ediyor. Grubun eseri olan Erciyes Üniversitesi'ne bağlı İletişim Fakültesi de, bin öğrenciye hizmet ve eğitim verebilecek kapasitede olup, radyo-televizyon, sinema, gazetecilik ve halkla ilişkiler bölümlerinden oluşuyor.

İHLAS KOLEJİ'YLE ULUSLARARASI ARENADA 

Merhum Enver Ören'in eğitimci kimliği ile kazandırdığı kurumlardan binlerce öğrenci mezun oldu. 1996'dan bugüne İstanbul'un farklı semtlerinde hizmet veren İhlas Eğitim Kurumları, referans gösterilen eğitim kurumlarından biri olarak öne çıkıyor. Birçok uluslararası derece alan eğitim kurumundaki öğrencilere, normal ders programlarının yanı sıra destek programlar, kurslar, ulusal sınavlar için özel öğretim yöntemleri ve yoğunlaştırılmış yabancı dil öğretim programları veriliyor. Tablet destekli ve 3 boyutlu eğitim modeliyle teknolojiye de yatırım yapan kurum farklı semtlerde hizmet vermeye hazırlanıyor. Kreş ve ilköğretime ağırlık veren Kurum 2016'da teslim edilecek Ispartakule Bizim Evler 6 projesinde bir adet kreş ve ilköğretim okulu, 2017'de teslim edilecek olan Bizim Evler 7'de ise bir adet kreşle hizmet verecek.

ALİ AĞA HERKESİN GÖNLÜNDE 

Ağaoğlu Şirketler Grubu, inşaat alanındaki girişimci ruhunu eğitim alanında da gösteriyor. Bu konuda birçok firma ile yarış halinde olan grubun 20'nin üzerinde bağış ve inşaat projesi yer alıyor. Bunlar arasında Ali Ağaoğlu adına inşa edilen okulların yanı sıra, Ağaoğlu'nun annesi Asiye Ağaoğlu adına yaptırılan lise, Ümraniye'de özel anaokulu ile ilköğretim okulu, memleketine Anadolu Lisesi gibi önemli eğitim projelerine imza attı. Eğitim seferberliğindeki gönüllülüğünü her zaman ortaya koyan Ali Ağaoğlu, “Bir nesli yetiştirmek 30 sene sürüyor. Biz biliyoruz ki; çocuklarımıza yapacağımız her yatırım geleceğimize yapacağımız yatırımdır. Grup olarak prensibimiz, eğitime verdiğimiz desteğe hız kazandırıp daha çok okul yapmaktır” dedi.

DİYARBAKIRLILARI DA SEVİNDİRDİ 

Ali Ağaoğlu, geçen yıl da, Diyarbakır Merkeze bağlı Bağlar ilçesinde bulunan 9 ilköğretim okulunun tadilatını üstlenmişti. Ağaoğlu'nun imzası bulunan bir başka eğitim kurumu da, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin Uluslararası Girişimcilik, Gıda Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği Fakültelerinin konumlandığı tarihi yapının restorasyonu oldu.

EGE YAPI'DAN SOSYAL SORUMLULUK 

Ege Yapı, konut projelerinin yanı sıra eğitim alanında da yatırım yapıyor. Söz konusu yatırımlardan birisi 2013 yılında sosyal sorumluluk projesi olarak hayat buldu. Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, projeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemizin önde gelen üniversitelerinden birinin inşaat fakültesi ile gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamında ihtiyaç sahibi ilköğretim okullarını her şeyiyle baştan inşa edip eksiklerini gideriyoruz. Diğer projemizde de 14-16 yaş aralığındaki genç kız ve erkeklerin öz güvenli bireyler olarak istihdama katılabilmelerinin desteklenmesi için iletişim, girişimcilik temelli eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarından oluşuyor. Her iki proje ile EgeYapı Group olarak Türkiye'nin geleceğine yön verecek gençlerimizin eğitim hayatlarına katkı sağlamayı hedefliyoruz” mesajını vermişti. Grubun inşa ettiği dev konut projelerinde de eğitim kurumlarıyla işbirliği devam ediyor. Son olarak Doğa Koleji ile anlaşan Ege Yapı, Batışehir'deki sakinlerin çocuklarına kaliteli eğitim sunulmasının kapısını açmış oldu.

ÇOCUKLAR İHMALE GELMEZ 

İNŞA ettiği dev konut-ofis projeleri ve AVM'lerle tanınan Sur Yapı, çocuk odaklı eğitim ve yardım hizmetleri ile öne çıkıyor. Şirket, geçtiğimiz aylarda Metrogarden ve Axis Alışveriş Merkezi'nde Türkiye'nin Şanlıurfa Eyyübiye ilçesinde yaşayan 5 bin çocuğa bayram neşesi yaşatmak amacıyla özel bir kampanya başlatmıştı. Kampanyada toplanan yeni kıyafetler, 5 bin çocuğun bayramlığı olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Sur Yapı, “5000 Çocuk 5000 Mutluluk” sloganı ile gerçekleştirdiği özel kampanyada da, 5 bin ayakkabıyı çocuklara ulaştırdı. İlk ve ortaöğretim binaları da inşa eden şirketin yeni projelerinde eğitim kurumları tesis etme planları mevcut.

(Yeni Akit)

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor
  • 14.03.2024 14:10

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor

Kurulduğu günden itibaren kalite odaklı projeler üreten ve faaliyet gösterdiği s ...

Artaş, Çelik Halat'ı aldı! Sanayiye giriyor!
  • 13.10.2022 10:44

Artaş, Çelik Halat'ı aldı! Sanayiye giriyor!

Doğan Holding’in sahibi olduğu 60 yıllık köklü firmalardan Çelik Halat Tel Sanay ...

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!
  • 06.10.2022 15:21

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!

Avrupa Ticaret Merkezi projesi, Artaş imzasıyla Avcılar'da hayata geçiriliyor. 1 ...

KİPTAŞ'ın tek yapıların dönüşümüne yönelik projesi Kadıköy'de başladı
  • 14.09.2022 16:28

KİPTAŞ'ın tek yapıların dönüşümüne yönelik projesi Kadıköy'de başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, "7-8 ay sonra bu vatandaşlarımız ...

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!
  • 14.09.2022 10:23

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...