maritbet girişmaritbet
İşte Ege Bölgesi’nin en iyi 10 plajı!

İşte Ege Bölgesi’nin en iyi 10 plajı!

Ege'de Türkiye’de binlerce denize girilen alanlar arasında en iyi şekilde işlenmiş, en kuytu köşelerdeki, kalabalıktan uzak, denizi ve kumu diğerlerinden çok daha güzel olan 10 plajı sıraladık

Patara plajı  

Patara Plajı, Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara antik kenti yakınında bulunan ve bu bölgedeki en büyük ve güzel plajlardan biri. Patara kumsalı, çevredeki kumsalların en uzunu ve en görkemli olması nedeniyle her yıl yüzbinlerce turisti ağırlıyor.
 
Çıraklı plajı 
 
Caretta Caretta kaplumbağalarına ev sahipliği yapan Çıralı Plajı, dünyada eşine az rastlanır güzellikte bir plaj. İki taraftan kayalarla çevrilmiş, akan dere yataklarının serinlik verdiği hafif taşlı denizi ve ince kumlu kumsalı sizi hemen kendine çekiyor.
 
Ortakent plajı
 
Upuzun kumsalıyla yaz aylarının vazgeçilmez plajlarından olan Ortakent, mavi bayraklı deniziyle ön plana çıkıyor. Bodrum şehir merkezine yakın olan plaj, tatilcilerin gözdelerinden.
 
İztuzu plajı
 
Dünyada doğallığını koruyan ikinci plaj olma ödülüne sahip olan İztuzu, tam bir doğa harikası. Bir tarafı tatlı su, diğer tarafı Akdeniz olan bu kumsalın bir benzeri daha yok.
 
Kaputaş plajı 
 
Antalya'da Kalkan - Kaş yolu üzerinde bulunan Kaputaş plajı, denize girip güneşlenmek için mükemmel bir seçenek. Dünya'da pek eşi benzeri olmayan bu coğrafi yapıdaki plaj, kamyon ağzı şeklindedir. Kaputaş plajında mavinin her tonunu görmek mümkün.
 
Ovabükü plajı 
 
Çevresindeki küçük lokanta ve pansiyonlarıyla birlikte plajının parlayan çakıl taşlarıyla Ovabükü, Datça yarımadasına gizlenmiş üç koydan en güzeli.
 
Amos plajı 
 
Bozburun yarımadasındaki iki tatil köyünün arasına gizlenmiş küçük bir koy olan Amos, ahşap şezlonglarının arasına çakıl taşları dağılmış plajıyla, Marmaris'in ışıklarına rağmen koy boyunca uzanan bozulmamış bir güzelliğe sahip.
 
Akyaka plajı
 
Akyaka Plajı, Gökova Körfezi'ne yukarıdan bakışta göreceğiniz uzun, iki yüz metrelik sığlığa sahip pürüzsüz kumlu bir plaj. Akyaka Plajı koruma bölgesi olduğundan buraya hiçbir şekilde müdahale edilmediği için eşsiz bir güzelliğe sahip.
 
Ölüdeniz plajı
 

Muğla'nın tatil beldelerinden biri olan Ölüdeniz, Fethiye ilçesine bağlıdır. Beyaz renkli kumsalı, mavi ve turkuaz renkli sularıyla tüm yıl tatili beklemiş olanlar için mükemmel bir seçim.
 
Kabak (Faralya) plajı
 
Kabak Koyu, tamamıyla bakir doğası ve eşsiz konumuyla, hem yerli hem de yabancı turistleri şaşırtan, bir görenin bir daha unutamadığı, dünyaya hediye edilmiş bir cennet parçası olarak hafızalara kazınacak bir destinasyon.
 
VipMag

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kaputaş Plajı'nda denizin rengi kahverengiye dönüştü!
  • 29.11.2022 17:05

Kaputaş Plajı'nda denizin rengi kahverengiye dönüştü!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki turkuaz rengiyle ünlü plajda yağışın ardından oluşan ...

Kaputaş Plajı 'Avrupa'daki en iyi 40 plaj' arasına girdi!
  • 13.05.2022 16:13

Kaputaş Plajı 'Avrupa'daki en iyi 40 plaj' arasına girdi!

İngiliz Gazetesi The Guardian tarafından hazırlanan "Avrupa'nın en iyi 40 plajı ...

Tahincioğlu Nidapark Çengelköy'de Satışlar Başladı
  • 03.06.2021 17:44

Tahincioğlu Nidapark Çengelköy'de Satışlar Başladı

Tahincioğlu Nidapark Çengelköy projesinde satılık dairelerin fiyat listesi 2 mil ...

Kaputaş Plajı'nın rengi turkuaza döndü!
  • 14.12.2020 11:14

Kaputaş Plajı'nın rengi turkuaza döndü!

Antalya’nın Kaş ilçesinde etkili olan yağış dolayısıyla ünlü Kaputaş Plajı'nda d ...

Antalya'nın Kaputaş Plajı'nda ekim keyfi!
  • 08.10.2020 12:59

Antalya'nın Kaputaş Plajı'nda ekim keyfi!

Gözde tatil merkezlerinden Kaş'ta ekim ayına rağmen hava sıcaklığı 30, deniz suy ...