maritbet girişmaritbet
İstanbul'un gözdesi Avrasya Tüneli'ne büyük ödül!

İstanbul'un gözdesi Avrasya Tüneli'ne büyük ödül!

Uluslararası İnovasyon Ödülleri kapsamında Hizmet ve Çözüm kategorisinin kazananı Avrasya Tüneli oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Asya ve Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından birbirine bağlayarak İstanbul'un en yoğun trafik akslarından biri olan D-100 yolu ve Sahil Yolu trafiğine nefes aldıran Avrasya Tüneli, geliştirdiği "Hız Düzenleyici Hareketli Aydınlatma Teknolojisi" ile Enterprise Asia tarafından en yenilikçi firmaları ödüllendirmek için her yıl düzenlenen "Uluslararası İnovasyon Ödülleri" kapsamında "Hizmet ve Çözüm" kategorisinde ödül aldı.

Hız Düzenleyici Hareketli Aydınlatma Teknolojisi ile 13. uluslararası ödülünü alan Avrasya Tüneli, bu teknolojiyle araç hızlarının sabitlenmesini sağlayarak trafik akışını rahatlamayı, taki·p mesafelerini koruyarak kaza riskini düşürmeyi ve ani hız değişimlerinden oluşan egzoz gazlarını azaltarak çevreye katkı sağlamayı hedefliyor.

Çeşitli senaryolara uygun olarak ayarlanabilen bir sistem geliştirildi

Dünya Yol Örgütü (PİARÇ) tarafından tavsiye edilen ve literatur araştırmaları sonucunda benzer projelerde büyük faydalar sağladığı tespit edilen bu teknolojinin trafik sıkışıklığını yüzde 90'a varan oranda azaltabildiği görülürken, 70 kilometre hiza göre çalışan uygulama, LED tüpler vasıtasıyla tavanda senkronize bir şekilde hareket eden aydınlatmalardan oluşuyor.

Ayrıca sistem, aydınlatmanın hızı, boyutu ve aralık mesafesinin çeşitli senaryolarda çalışmasına olanak sağlıyor. Tünel içinde ortalama trafik hızındaki düşüşün tespit edildiği Avrupa-Asya yönünde en derin noktaya 500 metre kala başlayan uygulama, en derin noktadan çıkışta da bin metre olmak üzere 1,5 kilometrelik bir güzergahı kapsıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı
  • 21.10.2022 09:29

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı

Avrasya Tüneli, dün gece bakım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı. ...