maritbet girişmaritbet
İstanbul’da rezidans fiyatına lüks mezar yeri! Fiyatları...

İstanbul’da rezidans fiyatına lüks mezar yeri! Fiyatları...

Merkezde, deniz manzaralıysa rakamlar cep yakıyor. Hele ünlü isimlere komşuysa fiyatlar iyice patlıyor

İstanbul'da en pahalı metrekare fiyatı, son dönemde inşa edilen yüksek katlı lüks rezidanslarda ya da tarihi Boğaz yalılarında değil. İstanbul'un en pahalı lokasyonları Karacaahmet, Aşiyan, Zincirlikuyu, Ortaköy, Pierre Loti gibi mezarlıklardaki 3-5 metrekarelik mezar yerleri. Şehir içindeki mezarlıklarda yer tükenince, kalan sınırlı mezar yerleri de kıymete bindi. Hak sahipleri ellerindeki yerleri devretmek için astronomik rakamlar istiyor. Hele söz konusu mezar yeri, merkezde deniz manzaralı veya ünlü bir kişinin mezarına komşuysa, fiyatlar daha da uçuyor...

600 bin TL'ye yer satıldı

Milliyet emlak sitesindeki bir ilana göre Zincirlikuyu mezarlığı'nda 2 adet deniz manzaralı mezar yeri 2 hafta önce 600 bin TL'ye satışa sunulmuş. Emlak ofisi tarafından verilen ilanda ‘rutubetsiz ve ferah' olduğu belirtilen iki kişilik mezar yerinin aynı zamanda Vehbi Koç'un mezarına da yakın olduğunun da altı çiziliyor. İstanbul'daki mezarlıklar arasında Aşiyan'da da fiyatlar uçuyor. Yine bu yıl eylül ayında gazeteye verilen bir ilanda ise, Aşiyan Mezarlığı'ndaki 9 metrekarelik 'boş mezar' yeri için tam 450 bin TL istenirken, mezar yerinin arazi veya konutla da takas yapılabileceği de belirtiliyor.

Resmen satış yok

Mezar yeri temini sadece Büyükşehir Mezarlıklar Müdürlüğü'nce yapılıyor. Akraba ve kan bağı olmayan isimlerin önceden alınmış mezar yerine defnedilmesi mümkün değil. Mezar yerlerinin satışı, devredilmesi veya kiralanması da olanaksız.

Fiyatı 18 bin TL

Dört kategoride değerlendirilen mezar yerlerinin birinci grubunda Zincirlikuyu, Ulus, Aşiyan, Karacaahmet ve Çengelköy gibi mezarlıklar yer alıyor. Buralarda 1 kişilik yer bedeli 5 bin TL olurken, boş mezar yeri bedeli ise 18 bin TL olarak fiyatlanıyor. İkinci kategoride fiyatlar ucuzluyor.

Doluluk yüzde 90

İstanbul'da her gün 200 cenaze defnediliyor. 8 milyon metrekare alanın mezarlılara ayrıldığı İstanbul'da mezarlıklardaki doluluk oranı ise yüzde 90. Mezarlıklar Müdürlüğü bu alanların artırılması için yeni projeler geliştirildiğinin bilgisini veriyor. 
Akşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul’da rezidans fiyatına lüks mezar yeri! Fiyatları...
  • 09.10.2014 15:57

İstanbul’da rezidans fiyatına lüks mezar yeri! Fiyatları...

Merkezde, deniz manzaralıysa rakamlar cep yakıyor. Hele ünlü isimlere komşuysa f ...