maritbet girişmaritbet
İstanbul Yeni Havalimanı'nın tercihi Şişecam Düzcam oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın tercihi Şişecam Düzcam oldu!

Türkiye'nin mega projeleri arasında yer alan İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nde Şişecam Düzcam'ın geliştirdiği ürünler kullanılacak.

Şişecam Düzcam, İstanbul'da yapılan Yeni Havalimanı'nın 200.000 metrekareyi aşan cephe ve çatı ışıklığında tercih edilen ürünleri ile projede yer alacak. 

2018 yılının ilk çeyreğinde birinci fazı tamamlandığında yıllık 90 milyon, tüm fazları tamamlandığında ise yıllık 200 milyon yolcuya hizmet sunacak projede; etkin enerji tasarrufu, gürültü kontrolü, estetik, emniyet ve güvenlik ihtiyaçlarına çözümler sunan farklı performanslardaki Şişecam Düzcam ürünleri tercih edildi. Şişecam Düzcam'ın İstanbul Yeni Havalimanı projesi için geliştirdiği üstün nitelikli yeni ürünü “Temperlenebilir Solar Low-E Cam” projenin cephe camlarında kullanılacak.

ISITMA GİDERLERİNDEN TASARRUF SAĞLIYOR

İstanbul Yeni Havalimanı projesinin cephelerinde tercih edilen üstün nitelikli yeni Şişecam Temperlenebilir Solar Low-E Cam ürünü ile oluşturulan Isıcam kombinasyonuyla yüzde 51 ışık geçirgenliği sağlanarak projede ihtiyaç duyulan optimum ışık geçirgenliği ve düşük yansıtma özelliğiyle şeffaf tasarıma imkan sağlanıyor. Ayrıca, İstanbul Yeni Havalimanı projesinde tercih edilen Isıcam kombinasyonu yazın güneş enerjisinin sadece yüzde 29'unun içeri girmesini sağlayarak da hem soğutma giderlerinden, hem de sıradan çift cama göre ısı kayıplarını yüzde 50 azaltarak kışın ısıtma giderlerinden tasarruf sağlıyor. Aynı zamanda, temperlenebilme özelliğiyle emniyet ihtiyacını karşılıyor ve cam kırılması sonucunda ortaya çıkabilecek yaralanma risklerini azaltırken, iç ve dış cam kombinasyonunda tercih edilen lamine cam ile güvenlik ihtiyacının yanı sıra gürültü kontrolü de sağlıyor.

Projenin güneş kontrolüne en çok ihtiyaç duyulan geniş yüzeyli çatı ışıklıklarında tercih edilen Şişecam Temperlenebilir Solar Low-E Cam ise performansıyla çatıda güneş enerjisinin sadece yüzde 26'sının içeri girmesine izin vererek etkin güneş kontrolü ile soğutma giderlerinden tasarruf sağlarken, sıradan çift cama göre ısı kayıplarını yüzde 50 azaltarak, kışın da ısıtma giderlerini düşürüyor. Ayrıca yüzde 40 ışık geçirgenliği sayesinde aydınlık iç mekan etkisinden vazgeçmeden gökyüzünü ve bulutları izlemeyi de mümkün kılıyor. İç cam kombinasyonunda tercih edilen lamine camlar ise güvenlik ihtiyacını karşılıyor. Konforlu bir yaşam alanı sunan ürünler, projede tüketilen enerjiden tasarruf sağlayarak, karbondioksit emisyonunu azaltıyor ve çevre dostu bina oluşturumasına fırsat tanıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Isıcam ile evlerde yenilenme hareketi!
  • 14.10.2022 16:17

Isıcam ile evlerde yenilenme hareketi!

Şişecam’ın yaşam alanlarının ihtiyacına yönelik çözüm üreten yalıtım camı markas ...

Şişecam, Solar İstanbul’da Güneş Enerjisi Camları'nı tanıttı
  • 28.03.2022 11:49

Şişecam, Solar İstanbul’da Güneş Enerjisi Camları'nı tanıttı

Üretim kapasitesi açısından dünyanın en büyük düzcam üreticilerinden Şişecam, dü ...

Şişecam, Avrupa'daki ilk cam ambalaj tesisini Macaristan'a kuruyor
  • 18.03.2022 16:30

Şişecam, Avrupa'daki ilk cam ambalaj tesisini Macaristan'a kuruyor

Şişecam’ın, Macaristan’ın Kaposvar şehrinde hayata geçireceği 255 milyon Euro’lu ...

Şişecam, AHK KNDU Villaları'nda!
  • 08.03.2022 17:13

Şişecam, AHK KNDU Villaları'nda!

Avrupa’nın en büyük düzcam üreticisi Şişecam’ın ürünleri, Türkiye’nin turizm mer ...

İstanbul TV ve Radyo Kulesi’nin camları Şişecam’dan!
  • 19.10.2021 17:11

İstanbul TV ve Radyo Kulesi’nin camları Şişecam’dan!

Avrupa’nın en büyük düzcam üreticisi Şişecam’ın düzcam ürünleri, İstanbul’un yen ...

Havaş, Qatar Airways Cargo ile iş birliğini 2025’e kadar yeniledi
  • 22.04.2021 16:43

Havaş, Qatar Airways Cargo ile iş birliğini 2025’e kadar yeniledi

Havaş, kargo ve antrepo hizmetlerinde destek verdiği Qatar Airways Cargo ile iş ...