maritbet girişmaritbet
Ispartakule proje patlaması yaşıyor! Metrekaresi 2 bin TL'ye!

Ispartakule proje patlaması yaşıyor! Metrekaresi 2 bin TL'ye!

TOKİ öncülüğünde planlı bir gelişim gösteren Ispartakule’de her geçen gün yeni bir konut projesi yükseliyor. Sektörün birçok önemli temsilcileri bölgeye hatırı sayılır yatırımlar yapıyor

 

Yatırımcıların bölgeye olan ilgisi, yüksek konut talebi, merkeze yakın konumu ve imarlı, boş, uygun fiyatlı arsa stoku Ispartakule'yi yükselten faktörlerin başında geliyor. Emin adımlarla yükselişini sürdüren bölgenin gelişimini sizler için mercek altına aldık.
 
İstanbul' un gelişim rotası üzerinde yer alan Bahçeşehir Bölgesi'nin gelişme konusunda önde yer alan kesimi olan Ispartakule, gerek TOKİ ve Emlak Konut GYO yatırımlarıyla yaşadığı gelişmeden güç alarak, gerekse bünyesinde gerçekleşen marka projelerinin etkisiyle hızlı bir yükseliş yakaladı. Bölgenin geleceğine inanan birçok firma Ispartakule'ye hatırı sayılır yatırımlar yapıyor. Emlak Konut GYO ve Artaş İnşaat ortak projesi olan Avrupa Konutları, İhlas Holding İnşaat'ın projesi olan Bizim Evler, Cathay firması tarafından geliştirilen Stüdyo 24, Doğuş İnşaat ve Emlak Konut GYO projesi olan Unikonut Ispartakule Evleri, Doğu İnşaat'ın Üstünler Yapı ve Precast Beton ile birlikte yürüttüğü 1stanbul projesi, Ağaoğlu Grubu'nun konut projesi My Town Ispartakule bölgenin en dikkat çeken projeleri.
 
 
Konutların metrekaresi 2-3 bin TL 
 
TSKB Gayrimenkul Değerleme'den Değerleme Uzamanı Mert Erişen, ciddi bir müşteri kitlesinin Ispartakule'yi tercih ettiğini söylüyor ve ekliyor: “Birçok gelir grubuna hitap eden projelerin bir arada gerçekleştirilmesi, bölgedeki projelerin hem oturuma hem de yatırıma elverişli olması, modern konut olarak tanımlanan yüksek yaşam kalitesine sahip projelerin bölgedeki yoğunluğu önemli bir müşteri kitlesini buraya getirdi.” Erişen'in verdiği bilgilere göre konumu ve projesine göre farklılık göstermekle birlikte bölgede ortalama metrekare satış fiyatı 2-3 bin TL. Projelerde başlangıç fiyatları ile kısa sürede yüzde 5' in üzerinde artış yaşandığını belirten   Erişen, “Bölgenin donanımlı altyapısı, birbirini tamamlayarak büyüyen projeler ve ulaşım sorununu çözmeye yönelik; bölgeye girişte ve çıkışta yaşanan trafik sorununu ortadan kaldıran TEM Bağlantı Yolu, Otogar Metro Durağı‘ndan Aksaray-Havalimanı Metrosu'na bağlanacak ve dolayısıyla Avrupa yakası merkez bölgelerine toplu taşıma ile ulaşım süresini 15 dakikaya düşürecek olan, 2013 yılının başlarında kullanıma açılması beklenen Atatürk Olimpiyat Stadı Metrosu Hattı gibi çalışmalar Ispartakule' nin gelişerek değer kazanmasının birer işareti niteliğindedir” diye konuşuyor. 
 
Beş yılda önemli getiri sağlar 
 
Ispartakule'nin, beş yıllık süreç içerisinde önemli bir getiri yaratabilecek bir bölge konumunda olduğunu öngören Erişen bu öngörüsünü şöyle açıklıyor: “Bu beş yıllık süreç içerisinde mevcut projelerin tamamlanmasını ve proje aşamasındaki yatırımların gerçekleştirilmesini takiben bölgenin kentsel yapısında belli bir oturum sağlanması ve yaratılan bu gelişmiş kentsel yapının yatırım şirketlerini ve geliştirici firmaları bölgeye çekmesi, sonuç olarak da Ispartakule'nin değerinde önemli bir artış olması beklenmekte.” 
 
 
“Lokasyon avantajı ile bir adım önde “
 
Ispartakule'nin yükselişinde lokasyon avantajının önemli bir rol üstlendiğine dikkat çeken Erişen, “Ispartakule, İstanbul' un TEM ve E- 5 Karayolu üzerindeki doğu batı yönlü lineer gelişme hattının üzerinde, Büyükçekmece ve Küçükçekmece gölleri arasında konumlanıyor.  Kentsel planlama ve nitelikli konut stoku yönünde sıkıntıları olan İstanbul gibi bir metropolun hem bu kadar yakınında hem de doğayla böylesine iç içe geçmiş, manzaralı ve temiz hava bakımından zengin, sağlıklı bir alanın değeri gayrimenkul geliştirme şirketlerinin, bireysel ve kurumsal müşterilerin gözünden kaçmadı” diyor.
 
“Bölgenin potansiyeline inanıyoruz”
 
Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Ispartakule bölgesinin İstanbul'un en hızlı gelişen yerleşim alanlarının başında geldiğini söylüyor. Planlı bir şekilde gelişen bölgenin son yıllarda önemli ölçüde gelişme kat ettiğine dikkat çeken Çetinsaya, “Biz de Emlak Konut GYO ve TOKİ işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz, Avrupa Konutları markalı 3 projemizle bu bölgeye yatırımlarda bulunduk. Ispartakule'nin yatırım anlamında ciddi bir potansiyeli olduğuna inanıyorum. Ispartakule, bu özelliğiyle birlikte konut alıcısının büyük ilgi gösterdiği bir bölge. Öyle ki ilk iki projemizin satışlarını kısa bir sürede tamamladık. Bu talebe karşın bölgede üçüncü projemizi inşa ettik ve teslimlerine başlayacağız” diyor. Erken teslim geleneğini Avrupa Konutları Ispartakule 3 projesinde de sürdüren Artaş, anahtarları 10 ay erken teslim edecek. 644 konutluk projede yaşam bu ay başlıyor. 
 
Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya
 
“Hem aileler hem yatırımcılar tercih ediyor”
 
Çetinsaya, bu bölgenin, nitelikli konut bölgesi olarak belirlenmesinin en önemli etkenin, zemininin sağlamlığı ve ulaşım avantajları olduğunu belirtiyor. Tüm konut projeleri, kamu binaları, okullar ve ulaşım alanlarının planlı bir şekilde oluşturulduğunu söyleyen Çetinsaya, Ispartakule'nin, özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği bir bölge olarak anılmasının yanında yatırım potansiyelleri nedeniyle yatırımcıların da yoğun talep gösterdiğini ifade ediyor. Çetinsaya, önümüzdeki 5 yıllık dönem içinde Ispartakule'nin çok daha değer kazanmış bir yaşam alanı olarak konumlanacağını öngörüyor. 
 
Fiyatlar 2 katına çıkar 
 
Cathay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmethan Yılmaz, Ispartakule bölgesinde önümüzdeki 3 yıl içinde yapılacak olan çalışmalarla yaklaşık 10 bin konut ile yeni bir yaşam alanı haline geleceğini söylüyor. Yılmaz, yapımlarına başlanan üniversiteler, hastaneler, bağlantı yolları, alışveriş merkezleri, bölgede gelişen çalışma alanlarının etkisi ile bugün telaffuz edilen rakamların iki katına ulaşacağını ifade ediyor. 
 
 
Ispartakule'ye bir proje daha 
 
Yılmaz, projeleri için neden Ispartakule'yi seçtiklerini şöyle anlatıyor: “ Düzenli yapılaşma çalışmalarının yürütüldüğü Ispartakule'de Stüdyo 24'ün ilk 489 konutu hedef kitlesine uygun olarak konumlandırıldı. Bölge havaalanı, TEM, E-5 bağlantı yolu, fuar merkezleri gibi birçok alana merkezi lokasyonda. Aynı zamanda gelişen alt yapı çalışmaları ile birlikte bölgeye kazandırılan özel hastaneler, üniversite hastaneleri, üniversiteler, yeni açılacak bağlantı yolları bölgenin değerini her geçen gün artırmakta.” Yılmaz, bölgede yeni projeler hayata geçireceklerinin sinyalini veriyor. Şirket, Ispartakule'de arsa araştırmalarına devam ediyor. 
 
3 bin 500 konut Bizim Evler imzalı 
 
Ispartakule'de hayata geçen Bizim Evler konseptine yoğun ilgiyi değerlendiren İhlas Yapı, Bizim Evler 5 için düğmeye bastı. 110 milyon TL yatırımla inşa edilecek proje ile birlikte bölgedeki konutların yaklaşık 3'te biri İhlas Yapı imzası taşıyacak. Bölgenin kendi isimleri ile anılır hale geldiğini belirten proje koordinatörü Recai Akdoğan, 2007'den bu yana 10 bin konutluk hacme ulaşan bölgede 3 bin 500 konutun Bizim Evler markalı olduğuna dikkat çekiyor. Bizim Evler Satış ve Pazarlama Müdür Mehmet Erhan Değerli, Emlak Konut GYO tarafından nitelikli konut bölgesi olarak belirlenen Ispartakule'nin, son derece planlı gelişen bir yaşam bölgesi olarak tanımlıyor. Birçok önemli yatırımın merkezi haline gelen Ispartakule'ye, Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük sağlık kompleksinin de değer kazandıracağını belirtiyor ve ekliyor: “ İkitelli Organize Sanayi'ye 5, Atatürk Havalimanı'na 15, E-5 Otoyolu'na 7 km mesafede bulunan Ispartakule'ye İett'nin, Taksim, Mecidiyeköy ve Bakırköy'e giden günde 160 seferi bulunuyor” Değerli, tüm projelerinde alırken kazandırmayı hedeflediklerini söylüyor. Bizim Evlerin oturumcuya olduğu kadar yatırımcıya da hitap ettiğini belirten Değerli, projenin kolay kiracı bulma avantajıyla dikkat çektiğini dile getiriyor. Değerli bölgede kira bedellerinin 700 TL ile bin 750 TL arasında değiştiğini ifade ediyor.
 
Bizim Evler Satış ve Pazarlama Müdür Mehmet Erhan Değerli
 
SOM Değerleme Swot Analizi
 
GÜÇLÜ YÖNLER
• Tem Otoyolu'na yakın konumda yer alması ve bağlantı çıkışları ile erişimin kolay olması
• Bölge genelinde mevcut boş parsel stoku nedeniyle gayrimenkul sektöründe gelişmeye açık olması
• Bahçeşehir'e yakın konumda yer alması 
• Topografik açıdan yerleşime elverişli, hâkim manzaraya sahip olabilecek nitelikte yapıların inşa edilebileceği bir bölgede yer alması
• Tem Otoyolu üzerinden Atatürk Havalimanı'na erişimin kolay olması 
• Bölge genelinde boş parsel stokunun yoğun olması nedeniyle planlı bir yerleşime açık olması
 
ZAYIF YÖNLER
• Altyapı eksikliklerinin olması
• Toplu taşıma ile erişimin güç olması
• Çevresindeki Altınşehir – Şahintepe Bölgesindeki plansız yapı stoğu
 
FIRSATLAR
• Bölgede nitelikli projeler geliştirebilecek kapsamda büyük yüzölçümlerine sahip arazilerin olması
• Bölgede yer alan Ağaoğlu My Town, Avrupa Konutları, Bizimevler gibi büyük projelerin bölgeye çekim oluşturması
• Bölge çeperinden geçen demiryolu hattının Ispartakule'ye erişim potansiyeli oluşturması
 
TEHDİTLER
• Bölgede ve çevre semtlerde kaçak yapılaşmanın bölge üzerinde oluşturduğu tehdit
• Sınırları içerisinde yer aldığı Başakşehir İlçe merkezine lokasyon olarak uzak konumda yer alması nedeniyle idari açıdan yaşanabilecek problemler
 
Emlak Rotası/Gülistan Alagöz

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!
  • 19.10.2022 11:06

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentepe projesinin re ...

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!
  • 14.09.2022 10:23

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Artaş İnşaat Turizm Satış&Pazarlama Direktörü Berna Burçin Çakır oldu
  • 18.08.2022 09:57

Artaş İnşaat Turizm Satış&Pazarlama Direktörü Berna Burçin Çakır oldu

25 yıldır turizm sektöründe görev alan Berna Burçin Çakır, bundan böyle Artaş Gr ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...