maritbet girişmaritbet
İSPARK’tan İstanbul’un trafiğine çözüm getirecek projeler!

İSPARK’tan İstanbul’un trafiğine çözüm getirecek projeler!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSPARK, yeni helikopter pistleri ve cep otogarlarını hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor

İSPARK'ın ‘Heliport' projesi, İstanbul trafiğine havadan çözüm sunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan İSPARK, tekne parklar, yeni helikopter pistleri ve cep otogarlarını hayata geçirmek için başlattığı çalışmaları son sürat sürdürüyor. Otoparkçılık alanında yaptığı çalışmalarla yurtiçi ve yurtdışında model alınan İSPARK, yeni projeleri hayata geçirmek için start verdi. İSPARK Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Korkut, proje kapsamında yapılacak olan tekne park, heliport ve cep otogarı alanlarını havadan inceledi. Korkut'a Marina ve Heliport İşletmeleri Müdürü Selman Cebeci ile Taksi Minibüs ve Otogar İşletmeleri Müdürü Samet Aslan da eşlik etti. Sektörün önde gelen firmalarıyla da görüşmelerde bulunan İSPARK heyeti, ortak işbirliği ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Heliport projesine uygun alanları Nurettin Korkut ve beraberindeki yetkililer havadan inceledi. Kısa zamanda Sütlüce, Maslak, Yenikapı ve Maltepe dolgu alanları ile Heliport pistlerinin kullanıma açılması hedefleniyor.

İSPARK, Heliport projesi ile dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul'da trafiğe havadan çözüm sunuyor. Kısıklı ve Kadıköy'de açılan pistler trafiğin yoğun olduğu ana arterlerde helikopterlerin iniş ve kalkışları için alternatif bir çözüm olarak hizmet veriyor. Projenin kent genelinde trafiğin yoğun olduğu her iki yakada transfer merkezi sayılabilecek noktalarda yaygınlaştırılması için çalışmalar ise devam ediyor.

Tekne Park'lar 2015'e yetişecek

İSPARK, dört noktada yapacağı Tekne Park'ları kısa zamanda hayata geçirmek için çalışmalarını tamamladı. Tamamlanan çalışmalar kapsamında Nurettin Korkut ve ilgili yöneticiler Kuruçeşme, Bebek, Paşabahçe ve Beykoz'da incelemelerde bulundu. İstinye ve Tarabya'da 400 kapasiteli tekne parkları hizmete açan İSPARK, kısa zamanda bağlama kapasitesinin artırılması için çalışmalarını hızlandırdı. İSPARK, deniz trafiğindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla 10 ayrı noktada Tekne Park yapmak için fizibilite çalışmalarını tamamladı. 2015 yılının ilk yarısında Kuruçeşme, Bebek, Paşabahçe ve Beykoz Tekne Parklar hizmete açılacak. Marmara ve Karadeniz kıyılarında deniz taşıtlarının park sorununa modern ve çevreci bir çözüm üretmek amacıyla başlatılan projeyle deniz turizmi ve deniz ticaretine katkı sağlanacak.

Harem, Ataşehir cep otogarına taşınacak

İlk uygulaması Alibeyköy'de başlatılan ve büyük ilgi gören cep otogarı, İSPARK tarafından yaygınlaştırılıyor. TEM ve bağlantı yollarına yakın noktalarda hizmete açılan cep otogarının ikincisinin Ataşehir'de yapılması planlanıyor. Projenin bir an önce başlatılması için çalışmaları hızlandıran İSPARK, projenin hayata geçirileceği noktalar havadan incelenerek detaylar belirlendi. Ataşehir Cep Otogarı'nın hizmete girmesiyle yolculara modern tesislerde hizmet verilirken, aynı zamanda yolcular için uygun servis güzergahları da belirlenecek.

Yılda yaklaşık 50 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanan otogar, ayda 5 milyon yolcuyu ağırlayacak. Yolcuların daha rahat ve zamanında seyahat etmeleri amacıyla da teknolojik sistemlerle takip ve kontrol yapılacak. Ayrıca sosyal donatı ve sosyal kullanım alanları da vatandaşların hizmetine sunulacak. 

İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İSPARK ücretlerine yüzde 100 zam geldi!
  • 20.06.2022 10:07

İSPARK ücretlerine yüzde 100 zam geldi!

İBB iştiraki olan İSPARK'ta, personel maliyetleri gerekçesiyle gelen gelen yüzde ...

İSPARK, geçen yıl 41 milyon 351 lira zarar açıkladı
  • 08.12.2021 11:12

İSPARK, geçen yıl 41 milyon 351 lira zarar açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Otopark İşletmeleri Ticar ...

Sağlıkçılar ve minibüsçüler İSPARK'lardan ücretsiz faydalanacak!
  • 15.07.2021 11:29

Sağlıkçılar ve minibüsçüler İSPARK'lardan ücretsiz faydalanacak!

Sağlık çalışanları ve minibüsçülerin İSPARK'lardan ücretsiz yararlanmasını içere ...