maritbet girişmaritbet
İSPARK bu yıl 78 adet yeni otoparkı hizmete açtı!

İSPARK bu yıl 78 adet yeni otoparkı hizmete açtı!

2017 yılında 78 adet yeni otopark hizmete açan İSPARK, kente 15 bin otopark kapasitesi daha kazandırdı.

Otoparkçılık alanında önemli adımlar atmaya ve sektörün standartlarını yükseltmeye devam eden İSPARK, İstanbul'un ihtiyacı olan otopark kapasitesine ulaşabilmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hem yeni otoparkların hizmete açılması hem de mevcut otoparkların teknolojik sistemlerle kapasitesinin artırılması ile İSPARK 100 Bin araç kapasitesine ulaştı.

2017 yılında 78 adet yeni otopark hizmete açan İSPARK 15 bin yeni kapasiteyi kente kazandırdı. Otoparkların 24'ü yol üstü (1500 kapasite ) iken, 54 adet açık ve katlı (13 bin) otopark hizmete açıldı.

2017 Yılında 35 Milyon İşlem

Yaklaşık 700 noktada 100 bin kapasitesi ile İstanbul'a modern ve kaliteli otoparkçılık hizmeti sunan İSPARK, 2017 yılında 35 milyon işlem yaptı. Açık, katlı ve yol üstü otoparklarında vatandaşlara son teknoloji parklanma sistemlerini kullanarak yenilikler kazandıran İSPARK, farklı proje ve hizmetleri ile de İstanbul'a değer katmaya devam ediyor.

Yılda 3 buçuk Milyon Kişi P+R Kullanıyor   

Toplu taşıma istasyonlarına yakın noktalarda düşük ücretli otopark uygulaması olan “park et devam et” sisteminden yılda yaklaşık 3,5 milyon kişi yararlanıyor. Her gün yaklaşık 150 kilometre araç konvoyunun trafikten çekilmesini sağlayan proje, kent genelinde trafiğin yoğun olduğu 40 noktada 14 bin araç kapasitesiyle vatandaşlara hizmet veriyor.

Toplu taşıma noktalarına yürüme mesafesinde olan otoparklara araçlarını bırakan sürücüler farklı ulaşım imkanlarıyla yollarına devam edebiliyorlar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle İSPARK olarak park et devam et otoparklarını yaygınlaştırdıklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut “ Sürücülerin araçlarını bu otoparklara bırakarak toplu taşıma istasyonlarını kullanmalarını sağlamak amacıyla yeni otoparkları hizmete açmaya devam edeceğiz” dedi.

Dünyaya otoparkçılık ihraç eden İSPARK, pek çok ülkede otopark yönetimi ve sistemleri alanında danışmanlık hizmeti veriyor. Otopark uygulama ve projeleri konusunda talepte bulunan tüm il ve ilçelere de danışmanlık yapıyor. Avrupa Park Birliği EPA'ya üye olan İSPARK, Türkiye'de de Otopark İşletmecileri Derneği'nin de öncülüğünü yapıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İSPARK bu yıl 78 adet yeni otoparkı hizmete açtı!
  • 23.11.2017 12:27

İSPARK bu yıl 78 adet yeni otoparkı hizmete açtı!

2017 yılında 78 adet yeni otopark hizmete açan İSPARK, kente 15 bin otopark kapa ...

İSPARK’ın bu otoparkları Ramazan boyunca ücretsiz!
  • 30.06.2015 14:36

İSPARK’ın bu otoparkları Ramazan boyunca ücretsiz!

İSPARK, İstanbulluların yoğun olarak kullandığı bölgelerden Yenikapı ve Maltepe' ...