maritbet girişmaritbet
İnsan Yayınları, Nijerya'da cami inşa ettirdi

İnsan Yayınları, Nijerya'da cami inşa ettirdi

Türkiye'de faaliyet gösteren İnsan Yayınları, Nijerya'nın başkenti Abuja'da okul kampüsünde cami yaptırdı.

Türkiye'de faaliyet gösteren İnsan Yayınları, Nijerya'nın başkenti Abuja'da 2 bin öğrencinin öğrenim gördüğü GSS Kwali Okulu'nun kampüsünde cami yaptırdı.

Dar'ul Erkam Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gökmen yaptığı açıklamada, 2 bin öğrencinin öğrenim gördüğü GSS Kwali Okulunda İnsan Yayınları'nın desteğiyle yaptırılan camiyi açtıklarını belirtti. 

Caminin, Dar'ul Erkam Vakfı aracılığıyla Nijerya'da açılan 4'üncü cami olduğunu dile getiren Gökmen, "Buradaki Müslüman talebeler çok güzel bir ibadethaneye kavuştu. Hem okulun yöneticilerini tebrik ediyoruz hem de böyle güzel bir hizmete bizi vesile kıldığı için Allah'a şükür ediyoruz." diye konuştu. 

Cami imam hatibi Yusuf Salih, okulun 1989'da kurulduğunu ancak şimdiye kadar camisi olmadığını ifade ederek, "Hakikaten ne diyeceğimi bilmiyorum. Buradaki Müslüman öğrencilerin ibadet edecek doğru düzgün yerleri yoktu. Bugüne kadar farklı kişiler bize cami yapacakları sözünü verdiler ama hiçbiri sözünü tutmadı. Okulu ziyaret eden Türkler ise sözlerini tuttular." dedi. 

Öğrencilerden Zeliha Yusuf, hayallerinin gerçekleştiğini dile getirerek, "Türkiye bize cami ve su kuyusu yaptı ama bizim onlara dua dışında vereceğimiz başka bir şey yok. Türkiye ve Türk halkını dualarımızda unutmayacağız. Allah onlardan razı olsun, çok teşekkür ederiz." ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnsan Yayınları, Nijerya'da cami inşa ettirdi
  • 24.11.2018 10:10

İnsan Yayınları, Nijerya'da cami inşa ettirdi

Türkiye'de faaliyet gösteren İnsan Yayınları, Nijerya'nın başkenti Abuja'da okul ...

İnsan Kitap Mall of İstanbul şubesi bugün açılıyor
  • 23.05.2014 11:28

İnsan Kitap Mall of İstanbul şubesi bugün açılıyor

İnsan Kitap, Başakşehir'de Mall of İstanbul içinde yer alan yeni mağazasını bugü ...