maritbet girişmaritbet
İnşaatta yaşayan aileye prefabrik ev yaptırıldı

İnşaatta yaşayan aileye prefabrik ev yaptırıldı

Antakya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Hatay'da maddi imkansızlıklar nedeniyle inşaatta kalan aileye ev yaptırdı.

Eşinin 2006'da yurt dışına gittikten sonra hiçbir destekte bulunmaması üzerine günübirlik işlere giderek yaşama tutundukları inşaatta üç çocuğuna bakmaya çalışan 43 yaşındaki anne Armağan Yıldız'ın durumundan haberdar olan Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, aile için harekete geçti.

Tortop'un talimatıyla ailenin durumunu araştıran Antakya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, aileye prefabrik bir ev yaptırdı.

İki odalı ve içerisinde beyaz eşyadan, çocuk odasına kadar tüm eşyaların yerleştirildiği evin anahtarı, Kaymakam Tortop tarafından aileye teslim edildi.

Sıcak bir yuvaya kavuşan Yıldız ailesi, mutluluklarını basın mensuplarıyla paylaştı.

Kaymakam Tortop, ailenin evinde yaptığı açıklamada, Kaymakamlık olarak görevli kişilerin mahalle mahalle dolaşarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Yıldız ailesinin durumunu gazete haberlerinden öğrendiklerini ve harekete geçtiklerini anlatan Tortop, şöyle devam etti:

"Yıldız ailesinin bir barınma probleminin olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine prefabrik bir ev yapma kararı aldık. Bizler prefabrik ev yaparken vatandaşın bize tapulu bir yer göstermesi lazım. Babası, Armağan hanıma ev yapabileceği bir alan verdi ve bizler de bu güzel, sıcak yuvayı Armağan hanıma çocuklarıyla birlikte yaşasınlar diye yapıverdik. Devletimiz sosyal bir devlet, vatandaşların sağlığıyla eğitimiyle her türlü eksikliğiyle her daim ilgilenen bir devlettir. Biz de devletimizin bize sağladığı imkanlara aracılık edip vatandaşımıza yansıttık."

Evin anahtarını teslim ettikten sonra çamaşır ve bulaşık makinesi, televizyon ve çocukların rahat uyuyabileceği yataklarla ders çalışabilecekleri bir çalışma masası aldıklarını belirten Tortop, tüm eksikleri gidermeye çalıştıklarını aktardı.

Tortop, çocukların sıcak bir yuvada derslerine daha sıkı çalışarak vatana millete hayırlı insanlar olma noktasında çabalayacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi.

"Böyle bir evi hayal bile etmiyordum"

Anne Yıldız, çocuklarının eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamaları için elinden gelenin fazlasını yapacağının sözünü vererek, devletin kendilerine açtığı sıcak yuvanın hakkını vermeye çalışacaklarını söyledi.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Yıldız, "Böyle bir evi hayal bile etmiyordum. Bu kadarını beklemiyorduk, ufak bir pencere bir kapı bekliyorduk ama Allah devletimizden razı olsun, devletimiz bize huzurlu bir ev vermekle kalmayıp içimizi de ısıttı. Dün gece eşyalar geldi çocuklarım gece heyecanlarından ve sevinçlerinden hiç uyumadı." diye konuştu.

Çocukların en büyüğü olan lise son sınıf öğrencisi Yağmur Yıldız da evi ilk gördüğünde çok mutlu olduğunu ve artık geceleri sıcak uyuyabileceği bir yatağa kavuştuğunu belirtti.

Hayatlarının hep inşatta geçeceğini sandığını, bir evlerinin olacağını hiç düşünmediğini dile getiren Yıldız, "Burayı görünce tüm bu düşünceler gitti. Artık ben de okuyup iyi bir yerlere geldiğimde bizim gibi olan insanlara yardım edeceğim. Hedeflerimin arasına bunu da ekledim. Çünkü böyle bir şey olunca insanlar çok mutlu oluyor. Gece uyuyamadık kardeşlerimle." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaatta yaşayan aileye prefabrik ev yaptırıldı
  • 17.11.2016 14:11

İnşaatta yaşayan aileye prefabrik ev yaptırıldı

Antakya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Hatay'da maddi imkan ...

Yüksekova'da inşaatta yaşayan Polat ailesi, belediyenin kiraladığı kaloriferli eve taşındı!
  • 05.01.2013 14:20

Yüksekova'da inşaatta yaşayan Polat ailesi, belediyenin kiraladığı kaloriferli eve taşındı!

Yüksekova ilçesinde evleri olmadığı için inşaatta yaşayan 4 nüfuslu Polat ailesi ...