maritbet girişmaritbet
İnşaatın tepesindeki izinsiz özçekime ceza yok!

İnşaatın tepesindeki izinsiz özçekime ceza yok!

42 katlı gökdelen inşaatına izinsiz çıkıp selfie çeken gençlere açılan dava dosyası, hakim tarafından kapatıldı.

İstanbul'da 42 katlı gökdelen inşaatına gizlice girerek selfie çeken iki gence açılan davada hâkim “Yasal unsurları itibariyle suç oluşmamıştır” diyerek dosyayı kapattı.

Geçtiğimiz aylarda, İstanbul'da yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşaatına gizlice girerek 350 metre yükseklikte selfie çeken Pavel Smirnov ile Özcan İpar, fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmıştı.

"İNŞAATIMIZA İZİNSİZ GİRDİLER"

3'üncü köprüden sonra, Mecidiyeköy'deki yapımı devam eden bir gökdelenin 42 katlı inşaatına tırmanan iki genç burada da selfie çekip sosyal medyada yayımladı. Gökdeleni inşa eden şirketin avukatları, şantiyeye gizlice girerek güvenlik tedbiri almadan zirveye kadar tırmanan Pavel Smirnov ve Özcan İpar'ı savcılığa şikâyet etti.

'İHLAL SÖZ KONUSU DEĞİL'

Savcılığa sunulan şikayet dilekçesinde, İki şüphelinin Torun Center isimli projenin şantiye inşaatına izinsiz girdiklerini, inşaatın 42. katına bir şekilde çıkarak öz çekim yaptıkları ve bu fotoğrafları sosyal medyada yayımladıkları belirtildi. Dilekçede, iki şüphelinin konut veya işyeri dokunulmazlığını ihlal ettiklerini kaydeden şirket avukatları, şüphelilerin cezalandırılmasını istedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda Savcı Mehmet Sami Çağlayan, suçun işlendiği yerin olay tarihinde inşaat halinde bir şantiye sahası olduğu, konut veya işyeri özelliği taşımadığı gibi inşaat alanında bulunan idari nitelikli büro ve işyerlerine de girilmediğini belirterek olayla ilgili takipsizlik kararı verdi. Kararda, inşaat alanına izinsiz girmenin herhangi bir suça konu olmayacağını belirten savcı Çağlayan, yasal unsurları itibariyle oluşmayan bir suçla ilgili kovuşturma yürütülmesine gerek olmadığını kaydetti.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaatın tepesindeki izinsiz özçekime ceza yok!
  • 30.05.2016 11:22

İnşaatın tepesindeki izinsiz özçekime ceza yok!

42 katlı gökdelen inşaatına izinsiz çıkıp selfie çeken gençlere açılan dava dosy ...