maritbet girişmaritbet
İETT'den Adnan Menderes'e vefa

İETT'den Adnan Menderes'e vefa

İETT, tarihe geçen başbakanlarından merhum Adnan Menderes için Edirnekapı, Topkapı ve Ulubatlı’da bulunan üç durağı görselle kapladı.

Türkiye'ye ve dünyaya mal olmuş değerler için vefa durakları tasarlayan İETT, son olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihe geçen başbakanlarından merhum Adnan Menderes için Edirnekapı, Topkapı ve Ulubatlı'da bulunan üç durağı görselle kapladı. Hazırlanan durakta Adnan Menderes'in hayatı ile fotoğrafı yer alıyor.

İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, 27 Mayıs 1960 tarihinde askeri darbeyle iktidardan indirilen ve idam edilen Başbakan Adnan Menderes için tasarlanan vefa duraklarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çok şükür ki artık darbe günleri çok gerilerde kaldı. Bir daha da o karanlık günlere dönmeyeceğiz. İETT olarak Menderes'e olan vefa borcumuzu ödemek ve halkımızla da paylaşmak istedik” dedi.

İETT, vefa durağı projesi kapsamında ilk olarak İstiklal Marşı'nın Şairi Mehmet Akif Ersoy için özel durak tasarladı. Daha sonra Barış Manço, Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu, Kayahan, Turgut Özal ve Zeki Alasya için özel duraklar yapıldı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İETT'den Adnan Menderes'e vefa
  • 27.05.2015 17:22

İETT'den Adnan Menderes'e vefa

İETT, tarihe geçen başbakanlarından merhum Adnan Menderes için Edirnekapı, Topka ...