maritbet girişmaritbet
İçişleri Bakanlığı, otoparkı olmayan binaların yapımına izin vermeyecek!

İçişleri Bakanlığı, otoparkı olmayan binaların yapımına izin vermeyecek!

Şehirlerde artan otopark sorunu İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Sorunun çözümü için hazırlanan taslakta, binalara özel otopark yapmayanlara para cezası verilmesi önerildi

 

Şehirlerde artan otopark sorunu İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Sorunun çözümü için hazırlanan taslakta, binalara özel otopark yapmayanlara para cezası verilmesi önerildi.

Bakanlık, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bir çalışma grubu oluşturarak nasıl önlem alınacağına dair bir taslak hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan taslağa göre, binaların altında veya çevresinde konut sahipleri için özel otopark yapmayan müteahhitlere para cezası kesilecek. Yeni uygulama ile ayrıca müteahhitlere her üç daire için değil, her bir daire için bir araçlık otopark yapması zorunluluğu getirilecek.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal başkanlığında toplanan Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri, özellikle büyükşehirlerde yaşanan otopark sorunu, araçların trafik vakıflarına ait kişiler tarafından izinsiz çekilmesi ve korsan otoparkların önüne geçilmesi için çalışma yaptı. Hazırlanan taslak kapsamında, öncelikli olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde özel bir ekibin oluşturulması kararı alındı. Bu gruba da Çevre Bakanlığı personelinin yanı sıra İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ve ilçe belediyelerinin belirlediği personellerin katılması talebinde bulunuldu. Böylece çalışmanın ardından yeni yapılacak binaların projeleri detaylı bir incelemeden geçirilecek. Her daire için 1 araçlık otopark yeri tahsis edemeyen müteahhide imar izni verilmeyecek. Ayrıca ekip, binaların yapımının ardından ilgili merkezlerde de etüt çalışması yapacak. İmar için gerekli taahhütleri yerine getirmeyen müteahhit hakkında para cezasını kapsayan adli işlemler yapılacak. Hazırlanan taslak metinde yaşanan otopark sorununun beraberinde getirdiği problemlere de dikkat çekildi. Buna göre; boş arsalarda ruhsatsız otoparklar oluşturulurken, cadde ve sokaklarının en az bir şeridi de sürücüler tarafından otopark haline getiriliyor. Bundan sonra bu işlerin takibinden belediyeler sorumlu olacak.

Taslakta ayrıca şu bilgilere yer veriliyor: “Trafik akışı yollara park edilmiş araçlar yüzünden engelleniyor. Bunun yanı sıra yayaların yürüme alanı olarak belirlenen kaldırımlar da otolar tarafından işgal ediliyor. Bunun yanı sıra eğitim kurumlarının bahçeleri de bazı kurum ve kuruluşlarca otopark alanına dönüştürülmektedir. Bunun önüne geçmek için acilen bir koordinatör kurum belirlenmeli. Otopark ihtiyacının ekonomik yönü, yasal düzenlemeleri ve cezai yaptırımları konusunda çalışma yapılıp kurula bilgi verilmeli. Daha sonra bu rapor bir üst kurula sunularak somut adımların atılması sağlanmalıdır.”

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

414 konteyner kentte 691 bin depremzede yaşıyor
  • 12.02.2024 13:52

414 konteyner kentte 691 bin depremzede yaşıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya X hesabından konteyner kentlerle ...

İçişleri Bakanlığı, 31 Ağustos'a kadar ormanlara girişleri yasakladı
  • 21.07.2022 13:59

İçişleri Bakanlığı, 31 Ağustos'a kadar ormanlara girişleri yasakladı

İçişleri Bakanlığı, orman yangını için riskli bölgelerdeki ormanların çevresinde ...

Bakanlıktan Kurban Bayramı tatili için 81 il valiliğine "trafik" genelgesi!
  • 06.07.2022 09:07

Bakanlıktan Kurban Bayramı tatili için 81 il valiliğine "trafik" genelgesi!

İçişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı tatilinde kara yollarında alınacak tedbirlere ...

Otoyollarda yeni hız sınırı uygulaması başladı
  • 01.07.2022 09:16

Otoyollarda yeni hız sınırı uygulaması başladı

İçişleri Bakanlığı, bugünden itibaren başlayan uygulama ile hız sınırının Edirne ...

Bakan Soylu: "Deprem riskimiz giderek artmaktadır"
  • 22.04.2021 15:30

Bakan Soylu: "Deprem riskimiz giderek artmaktadır"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile 2021 Afet ...

Bakan Soylu: "Ülkemizin afet bölgesi olduğunu unutmamalıyız"
  • 22.01.2021 17:22

Bakan Soylu: "Ülkemizin afet bölgesi olduğunu unutmamalıyız"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Gölbaşı Yerleşkesi'nde P ...