maritbet girişmaritbet
Hatay'daki Harbiye Şelaleleri, kuraklıktan etkilendi

Hatay'daki Harbiye Şelaleleri, kuraklıktan etkilendi

Mitolojide "Daphne'nin gözyaşı" olarak bilinen Hatay'daki Harbiye Şelaleleri, kuraklıktan etkilendi

Yaşanan kuraklık, mitolojide su perisi Daphne'nin "gözyaşları" olarak bilinen Harbiye Şelalelerini de etkiledi.

Defne ilçesinin önemli mesire alanlarından olan, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden Harbiye Şelaleleri'nin suyu, kuraklık sebebiyle azaldı.

Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Selda Asker, AA muhabirine, "su şehri" olarak anılan kentte, kuraklık nedeniyle tarım alanları ve su kaynaklarının olumsuz etkilendiğini söyledi.

"Gökyüzü ağlamazsa yeryüzü gülmez" diyen Asker, şunları kaydetti:
"Maalesef gökyüzünü ağlatamayan bir toplumuz. Bundan dolayı başta Harbiye olmak üzere su kaynaklarını kuruttuk. Yanlış su politikaları tüm bunlara sebep oldu. Bölgede yaşanan kuraklığın yanında şelalelerin çevresindeki taş ocakları, su kaynaklarına da zarar verdi. Harbiye Şelalelerini besleyen su kaynakları ciddi tehlike altında. Su kaynaklarının korunması adına ciddi çalışma yapılmalı."

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu da kente gelen yerli ve yabancı turistlerin gezdiği önemli yerlerden olan Harbiye Şelalelerinin de kuraklıktan nasibini aldığını belirtti.

Turistlerin, şelalelerin bakımsızlığı ve çevre düzenlemesindeki eksiklikten şikayetçi olduğunu ifade eden Nacioğlu, ''Harbiye Şelaleleri, Hataylıların mesire yeri olarak kullandığı ve suların bol olduğu bir bölgeydi ama günden güne şelalelerin suyu azaldı. İlimize gelen turistlerin muhakkak Harbiye Şelalelerini görmesini istiyoruz" dedi.

Nacioğlu, Ortadoğu ülkelerinde yaşanan karışıklıklardan sonra Harbiye Şelalelerini ziyaret eden turist sayısının azaldığın ancak Almanya, Fransa ve İtalya'dan gelen turistlerde artış görüldüğünü kaydetti.

Salim Taş/AA

Yorum Yaz