maritbet girişmaritbet
Haliç Metro Köprüsü, Ocak ayında açılacak

Haliç Metro Köprüsü, Ocak ayında açılacak

İBB Başkanı Kadir Topbaş, açılışı yapılacak Marmaray’ın da dünyanın ilgisini çeken önemli bir ulaşım sistemi olduğunu kaydetti

Çırağan Sarayı'nda gazetecilerin ulaşımla ilgili sorularını cevaplandıran İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Marmaray'ın çok ileri teknolojik bir yapı olduğunu ve asırların projesi denilebilecek özelliklere sahip olduğunu belirterek, “Cumhuriyetimizin 90. yılını gerçekten taçlandırma adına önemli bir güzellik diye görmekteyim. Ayrıca İstanbul'umuza katkı sağlayacak önemli bir projedir. Hem 90. yılımız hayırlı olsun diyoruz. Bu bizim 2023'lerdeki 100. yıla başlarken önemli bir adım ve proje olarak görmekteyiz. Arkasından inşallah önemli projeler gelecektir” dedi.

Sistemin çok ileri bir teknolojide olduğunu ifade eden Kadir Topbaş, “Çünkü dönemin, yüzyılın yapılan en son projesi olması itibariyle bütün hassasiyetler üzerine konmuş durumdadır. 12.5 kilometrelik bir tünel, boğazın 60 metre altından geçen bir sistem, Japon teknolojisi ile gerçekleştirildi. Burada her türlü ciddiyetle bütün ihtimaller dikkate alındı. Zaten hep ifade ederek mühendislikteki sanat, riskleri sıfırlama olgusudur. Bütün ihtimaller dikkate alınarak hazırlandı. Test sürüşleri gayet başarılıdır. Tabi sistem test sürüşlerinde zaman zaman çıkan aksilikleri giderme adına onlara test sürüşü diye ifade ediyoruz. Bizim de şu an Haliç de test sürüşlerimiz var. Bu testler olası her ihtimali dikkate alan bir sistemdir. Bütün aksaklıklar giderildi. Şuan bir problem olmadığı bilgisi bize geldi, bir sıkıntı yok. İnşallah İstanbul'umuza güzel bir hizmet verecek ama dünyanın ilgisini çeken önemli bir ulaşım sistemidir” ifadelerini kullandı.

Haliç Metro Köprüsü kuzey güney aksı için önemli…

Birkaç gün önce test sürüşlerini başlatılan Haliç geçişli metro hattının test sürüşlerinin sonuçlanması sonucunda devreye alınmasının hesaplandığını kaydeden Başkan Topbaş, “Bu da Ocak ayı içerisinde yetişebilir veya Ocak ayı içerisinde daha doğru olur diye teknik bilgiler bize aktarıldı. Yarın ki program içerisinde bunun test sürüşünün yapılıp, yapılamayacağı belki programın yoğunluğu sebebiyle olmayabilir ama ileriki tarihlerde bunu deneyebiliriz. Şunu da özellikle ifade edeyim ki, Marmaray'ın doğu ve batı aksındaki bu önemli gücüne kuzey ve güney hattı olarak önemli bir katılım sağlayacaktır. Böylece Kartal'dan metroyu kullanan bir insan, 54 dakika sonra Taksim'de olabilecektir. Bu kadar önemli olan kent ulaşımına katkı sunacak sistem devreye girecektir” şeklinde konuştu.

İstanbul hızlı ve konforlu ulaşım akslarına kavuşacak

Ulaşım planlamasında bütün yolculuk taleplerini dikkate aldıklarını vurgulayan Kadir Topbaş, şunları kaydetti; “İstanbul'un ulaşım sistemleri içerisinde metroları yaparken, verdiğimiz tarihleri ve hedefleri de açık kalplilikle ortaya koyarken diğer taraftan kent içi ulaşımdaki sorunları da takip edip, bunların kendi içerisindeki aktarmaları, istasyonlara erişim ve ulaşım noktasındaki problemleri yakinen takip ediyoruz. Bugün gerekli açıklamayı yaptılar. İhtiyaç oldukça bu sistem daha da takviye edilecek, devreye sokulacak. Zaten yeni otobüslerimiz devreye girdi. Halen otobüslerimiz gelmektedir. Bu kenti daha kaliteli ve konforlu ulaşım aksına ve sistemine kavuşturmayı hedefliyoruz. 2016 hedefimiz büyük bir hedeftir. 2019 hedefimiz çok daha büyük bir hedeftir. Şunu da ifade ettik bütün tanıtım medyamızda yer alan değerleri ve basındaki ilanlarımızı hatta vatandaşlarımız tarafından saklanmasını, gerektiği zaman sorgulanmaya hazır olduğumuzu bu kadar ciddiyetle ve bu konudaki başarıya ulaşacağımızı da emin olmamız adına böyle bir açıklamayı da yaptık.”

İBB

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri 1 Ocak'ta ücretsiz olacak
  • 29.12.2022 09:57

Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri 1 Ocak'ta ücretsiz olacak

Başkentray, Marmaray ve İZBAN, yeni yılın ilk günü ücretsiz hizmet verecek. ...

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 yılda 784 milyona ulaştı
  • 28.10.2022 13:30

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 yılda 784 milyona ulaştı

Asya ve Avrupa yakalarını deniz altından birleştiren Marmaray, hizmete girmesind ...

Marmaray, Başkentray ve İzban 1 milyar 663 milyon yolcu taşıdı!
  • 26.09.2022 16:30

Marmaray, Başkentray ve İzban 1 milyar 663 milyon yolcu taşıdı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, üç büyükşehirde Marmaray, Başkentray ve İzban il ...

Marmaray seferleri uzatıldı, yolcu rekoru kırılacak!
  • 25.08.2022 14:56

Marmaray seferleri uzatıldı, yolcu rekoru kırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu yıl Marmaray ile yaklaşık 157 milyon yolcu ta ...