maritbet girişmaritbet
Hababam Sınıfı Müzesi Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi'nde açıldı

Hababam Sınıfı Müzesi Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi'nde açıldı

Yönetmen Ertem Eğilmez tarafından 1975, 1976, 1977, 1978 yıllarında Koşuyolu Adile Sultan Kasrı'nda çekilen Hababam Sınıfı filmlerinin müzesi açıldı

Adile Naşit, Kemal Sunal, Münir Özkul ve Halit Akçatepe'nin birer silikon heykelinin bulunduğumüze, Hababam Sınıfı filmlerinin çekildiği Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi'nde yeniden açıldı.

Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi içerisinde yer alan çekildiği sınıf, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve filmlerde rol alan oyuncuların 4 aylık çalışmasıyla, yeniden müze haline getirildi.

Müzede, Adile Naşit, Kemal Sunal, Münir Özkul ve Halit Akçatepe'nin birer silikon heykeli, sıraların üzerinde Hababam Sınıfı eserinin yazarı Rıfat Ilgaz, yönetmen Ertem Eğilmez ve filmlerde rol almış, hayatını kaybeden oyuncuların birer fotoğrafları bulunuyor. Sınıfın duvarlarında ise filmden parçaların fotoğraflarına yer veriliyor.

Müzenin açılışına, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın yanı sıra filmlerde rol alan aralarında Halit Akçatepe, Ahmet Arıman, Tuncay Akça'nın da bulunduğu oyuncular katıldı.

Yıldız, eserin okulu, öğretmenleri, öğrencileri konu aldığını dile getirerek, "Bugün biz 'Okul dizilerinden çocuklarımızı nasıl koruruz?'un mücadelesini veriyoruz ama Hababam Sınıfı'nı izlerken biz büyükler hala onlardan bir şeyler öğreniyoruz" dedi.

"Hababam Sınıfı"nı yeniden müze olarak yapma sözü verdiklerini hatırlatan Yıldız, "Yaptığımızı biz kendimiz beğenmiyoruz, umarım sizler 'Bu kadarı da oldu ya inşallah arkası gelir" dersiniz, beğenirsiniz" şeklinde konuştu.
Filmde rol alan Ercan Gezmiş de filmleri çekerken, bu kadar çok iş yapacağını tahmin etmediklerini ancak filmlerin yıllardır çok sevilerek izlendiğini belirterek, "Bir film düşünün ki gösterime girdiği zaman 54 hafta kapalı gişe oynuyor. Hababam Sınıfı oyuncuları olarak biz bu onuru layıkıyla taşıdık, taşıyacağız" dedi.

Açılışın ardından oyuncular müze haline getirilen sınıfa girerek, sıralarda yerlerine oturdu; daha sonra da merdivenlerde fotoğraf çektirdi.  
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya'da Hababam Sınıfı Müzesi açıldı
  • 09.08.2018 14:15

Antalya'da Hababam Sınıfı Müzesi açıldı

Hababam Sınıfı filminin oyuncularından bazılarının silikon heykelleri ve fotoğra ...

Hababam Sınıfı Müzesi Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi'nde açıldı
  • 27.04.2014 14:54

Hababam Sınıfı Müzesi Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi'nde açıldı

Yönetmen Ertem Eğilmez tarafından 1975, 1976, 1977, 1978 yıllarında Koşuyolu Adi ...