maritbet girişmaritbet
Guardian Glass'tan Çöl Evi projesi!

Guardian Glass'tan Çöl Evi projesi!

Guardian Glass tarafından bir ilke imza atıldı. Çöl evi ismi verilen verimli proje son zamanların en çok dikkat çeken çalışmaları arasında yer alıyor.

İspanya'nın Granada bölgesindeki Gorafe Çölü'ne direnmek üzere tasarlanan La Casa del Desierto, ahşap bir iskelet üzerine kurulu ve tümüyle yüksek performanslı, enerji tasarrufu sağlayan Guardian Glass ile kaplı.
Bir çöl, bir ev, bir dizi özel cam çeşidi ve bir grup yetenekli profesyonel: "La Casa del Desierto" (Çöl Evi). Guardian Glass'ın en özel, en cüretkar, en riskli, en yaratıcı ve en verimli projelerinden biri geçtiğimiz günlerde İspanya'da tamamlandı ve hedefini net olarak ortaya koydu: Camın günlük yaşantımızdaki önemini dört mevsim boyunca birinci elden ve yerinde göstermek ve bunu hayal edebileceğiniz en zorlu çevre koşullarından birinde başarmak...

Doğaya meydan okuyan ve Avrupa'daki en olumsuz ve zorlu çevre koşullarından birine sahip olduğu varsayılan İspanya'nın Granada bölgesindeki Gorafe Çölü'ne direnmek üzere tasarlanan La Casa del Desierto, ahşap bir iskelet üzerine kurulu ve tümüyle yüksek performanslı, enerji tasarrufu sağlayan Guardian Glass ile kaplı. Yalnızca 20 m2'yi kaplayan alan ise üç bölgeden oluşuyor: Yatak odası, banyo ve oturma odası. Doğrudan manzaraya bakan geniş bir alanı bulunan La Casa'da ayrıca bir su filtreleme sistemi, enerji üretimi sistemi ve güneş enerjisi panelleri bulunuyor.

Binanın tasarımı, OFIS Architects mimarlık şirketinden Spela Videcnik liderliğindeki büyük ve tecrübeli mimar grubunun, AKT II ve Transsolar firmalarından mühendisler ve enerji danışmanları ve Guardian Glass uzmanları ile birlikte ortaya koydukları ortak çabanın ürünü. Ekibin vizyonu, mimarlık ve inşaat sektörlerinin bugün ve gelecekte karşılaşacağı zorlukların üstesinden gelebilmenin yanı sıra çevre dostu olan ve enerji tasarrufu sağlayan yapıları destekliyor. Kapladığı her mekânda doğrudan bir etki bırakan ve projede de kullanılan cam türü, her mekâna en uygun olan cam seçildiğinde bir evin iç ortamının nasıl dönüşebileceğini gösteriyor.

Bir evin camla kaplanması enerji tasarrufu sağlar, iç mekânların ısı ve ses yalıtımını destekler ve hatta darbeye veya hırsızlık girişimine karşı güvenlik düzeyini artırır. Son olarak, her duruma özgü ihtiyacı karşılayan cam ürünleri seçildiğinde, cam kaplama, bir binanın, nerede olduğu fark etmeksizin, kullanışlı ve rahat bir eve dönüşmesini sağlar. Dahası, Guardian Glass doğru ürün portföyüne sahip olmasının yanı sıra proje süresince tavsiyelerde bulunup rehberlik ederek doğru ürünün kolayca belirlenmesini sağlayan araçlara da sahiptir. Yüksek performanslı Guardian Glass cam kaplama sayesinde, dünyanın her yerinden mimarlar ve iç mimarlar mükemmel mekânlar tasarlayıp geliştirebilir.

Çöl Evi'nin konumlandığı Gorafe Çölü (Coloraos de Gorafe) ise Endülüs'teki Granada şehrinde yer alan Guadix bölgesinin kuzeyinde bulunuyor ve ismini kızıl renkli kumlarından ve bitki örtüsünden yoksun olan bu bölgedeki erozyon sisteminin alışılmadık biçimde şekillendirdiği kaya formlarının çeşitliliğinden alıyor. Binlerce yıl süren erozyon faaliyetleri sonucunda oluşan "Kırgıbayır" yeryüzü şekli, son derece çorak ve girintili çıkıntılı görüntüsü ile dikkat çekiyor. Kanyonlar, küçük vadiler, girintili çıkıntılı tepeler, kanallar ve başka benzer coğrafi şekilleri bünyesinde barındıran Gorafe Çölü, Avrupa'nın en olumsuz çevre koşullarına sahip bölgesi olarak tanınıyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Barbaros Reserve by Kempinski'de Guardian Glass imzası!
  • 09.09.2021 17:36

Barbaros Reserve by Kempinski'de Guardian Glass imzası!

Barbaros Reserve by Kempinski projesinin cephe tasarımında Guardian Glass ürünle ...

Regnum Sky Tower’ın özgün cephe tasarımında Guardian Glass imzası
  • 05.05.2021 17:18

Regnum Sky Tower’ın özgün cephe tasarımında Guardian Glass imzası

Guardian Glass ürünleri Regnum Sky Tower'da yenilikçi bir mimari yaklaşım ile bu ...

Metropol İstanbul'un cephesine Guardian Glass imzası!
  • 08.01.2019 16:23

Metropol İstanbul'un cephesine Guardian Glass imzası!

Metropol İstanbul, eşsiz tasarımı ile Ataşehir’de yeni kurulacak Finans Merkezi’ ...

Guardian Glass'tan Çöl Evi projesi!
  • 14.03.2018 17:20

Guardian Glass'tan Çöl Evi projesi!

Guardian Glass tarafından bir ilke imza atıldı. Çöl evi ismi verilen verimli pro ...

Vadistanbul'da Guardian Glass ürünleri kullanılıyor!
  • 11.11.2017 11:18

Vadistanbul'da Guardian Glass ürünleri kullanılıyor!

Artaş İnşaat ve İnvest İnşaat ortaklığında hayata geçirilen Vadistanbul'da Guard ...

Guardian  Glass, 'Mimari Tasarım Zirvesi'nde büyük ilgi gördü!
  • 17.04.2017 11:40

Guardian Glass, 'Mimari Tasarım Zirvesi'nde büyük ilgi gördü!

Guardian Glass, 'Mimari Tasarım Zirvesi'nde, Guardian Clarity ve Guardian Diele ...