maritbet girişmaritbet
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tesisleşme hamlesi sürüyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tesisleşme hamlesi sürüyor!

2014 yılında 30 şehirde 382 milyon 550 bin liralık yatırım gerçekleştiren Bakanlık, 154 tesisin yapımını tamamladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2014 yılında 30 şehirde 382 milyon 550 bin liralık yatırıma imza attı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, geleceğin şampiyon sporcularını yetiştirmek için 2014 yılında futbol sahasından yüzme havuzuna kadar farklı branşlarda 154 modern tesis hazır hale getirildi. 

Bakanlık, 58 futbol sahası, 1 atletizm pisti, 5 yüzme havuzu, 34 spor salonu ve 15 diğer tesisin yapımını rekor sürelerde tamamladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, ayrıca 32 şehirde gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini bir arada yürütecekleri 41 gençlik merkezinin inşasını tamamlandı.

2014 yılında tamamlanan gençlik merkezleri ile spor tesislerinden bazıları şöyle:
Bursa Nilüfer Spor Kompleksi: 33 milyon 800 bin liralık yatırımın ardından ülke sporuna kazandırılan 7 bin 500 kişi kapasiteli tesis, geleceğin şampiyon sporcularını yetiştirecek.

Düzce Merkez Spor Salonu: 2 bin 500 kişi kapasiteli spor salonunun tamamlanması için  8 milyon 550 bin liralık yatırım gerçekleştirildi.

Samsun Terme Gençlik Merkezi: 1 milyon 350 bin liralık yatırımla inşası bitirilen merkezde gençler kendilerini evinde gibi hissedecek.

Kahramanmaraş Sentetik Yüzeyli Atletizm Pisti: Geleceğin şampiyon atletlerinin yetiştirileceği bu modern pist, 3 milyon 900 bin liralık yatırımla ülke sporuna kazandırıldı.

Amasya Merkez Kapalı Yüzme Havuzu: 500 kişi kapasiteli yarı olimpik yüzme havuzu, hummalı bir çalışmanın ardından rekorlara evsahipliği yapmak için hazır hale getirildi. 6 milyon liraya mal olan bu modern tesis, ilerleyen yıllarda ulusal, uluslararası organizasyonları düzenleyecek altyapı ve teknolojiye sahip.

Temeli atılan tesisler göz kamaştırıyor

Bakanlığın bu yıl içinde temelini attığı tesisler ise gerek işlevliği gerekse de modern yapısıyla dikkati çekiyor. 
33 şehirde 2 atletizm pisti, 9 futbol sahası, 11 gençlik merkezi, 2 yüzme havuzu, 5 spor salonu ve 4 diğer tesisin inşası sürüyor. Her biri son teknolojiyle inşa edilen tesisler için ayrılan bütçe ise 202 milyon 707 bin 758 lira.

Gelecek nesillere yakışır şekilde inşa edilen tesislerden öne çıkanlar şöyle:

Kars Merkez Buz Pateni Spor Salonu: 2014 Kasım ayında sözleşmesi imzalanan ve 17 milyon liraya yaptırılacak bu modern tesis, kış sporlarının gelişiminde önemli rol oynayacak.

Sivas Merkez Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu: Bu yıl sözleşmesi imzalanan bin 100 kapasiteli tesisin yer teslim çalışması tamamlanma noktasına geldi.

Adana Ceyhan Gençlik Merkezi: Gençlerin kendilerini "genç" gibi hissedeceği bu büyük projenin hayata geçirilmesi adına gerekli bütün çalışmalar tamamlandı. Yapım sözleşmesi 2014 Ekim ayında imzalanan gençlik merkezi için 4 milyon 250 bin liralık bütçe ayrılırken merkezin inşası yükselmeye başladı.

Çanakkale Bayramiç Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası: 1 milyon 300 bin lira bütçeli tesisin yapımına başlandı.

Kırıkkale Sporcu Fabrikası: Birçok farklı branşta hizmet verecek bu tesiste geleceğin şampiyonları yetişecek. 5 milyon lira maliyetli bu modern tesisin sözleşmesi eylül ayında imzalanırken, inşaat çalışmalarına da hemen başlandı.

"Yeni Türkiye'ye yakışır projelere imza atıyoruz"

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin AK Parti döneminde diğer ülkelere örnek olacak bir kalkınma ve büyüme performansını yakaladığını, bununla birlikte tesisleşme konusunda dev adımlar atıldığını bildirdi.

Bakan Kılıç, tüm mesailerini geleceğe yatırım yapmaya adadıklarını vurgulayarak, "Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar içerisinde önemli bir yer tutan tesisleşme konusunda önemli mesafeler katettik. Bunu sadece biz söylemiyoruz, rakamlar da ortaya koyuyor. Bakanlık olarak 2014 yılında 154 tesisin inşasını tamamladık ve 33 tesisin temelini attık. Bu, ülke gençliği ve sporu için büyük bir gelişme. Yeni Türkiye'ye yakışır projelere imza atıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Büyük bir ciddiyetle çalışmalara devam edeceklerini belirten Kılıç, şunları kaydetti:
"Bu yıl programa alınıp ihale sürecinde olan 51 tesisin yanı sıra 91 tesisin projelendirme süreci de devam ediyor. Geleceğimizi bugünden inşa ediyoruz. Yapılan büyük yatırımlar sonrasında artık 'tesisimiz yok' söylemine son verdik. Tabii bu tesis çalışmalarının sonuç değil, aksine bir başlangıç olduğunun bilincindeyiz. Asıl iş bundan sonra başlıyor. Tesisler başarı için sadece araç. Bu aracı amaca çevirmek adına anahtar rolü, sporcu ve antrenörler üstleniyor. Ülke sporunun kalkınmasında antrenör, sporcu ve tesis faktörlerini bütün olarak değerlendiriyoruz. Olimpik sporcu ruhuna, bilgisine ve başarısına ulaşma adına bütün iş kalemlerini eksiksiz şekilde yerine getireceğiz."

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DSİ geçen yıl 396 tesisi tamamlayarak hizmete sundu
  • 03.04.2023 11:39

DSİ geçen yıl 396 tesisi tamamlayarak hizmete sundu

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, geçen yıl 62'si baraj, 72'si sulama ve 1 ...

Togg'da parçalı denemeler başladı
  • 18.05.2022 14:57

Togg'da parçalı denemeler başladı

Togg Gemlik tesisinde kurulumu tamamlanan 208 robot, parçasız denemelerden sonra ...

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!
  • 29.12.2021 12:21

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (Togg) Bursa'nın Gemlik ilçesindeki üret ...

Hatay stadı açılıyor
  • 25.06.2021 09:16

Hatay stadı açılıyor

Atakaş Hatayspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapacak 25 bin kapasiteli yen ...

 Depremzede çocuklar yaşadıklarını spor ve sanatla unutuyor
  • 07.11.2020 17:26

Depremzede çocuklar yaşadıklarını spor ve sanatla unutuyor

İzmir'deki depremde evleri hasar gören ve oluşturulan çadır kentlerde kalan mini ...