maritbet girişmaritbet
Gana Akra Kotoka Havaalanı, yalıtım içim İzocam'ı tercih etti

Gana Akra Kotoka Havaalanı, yalıtım içim İzocam'ı tercih etti

Bugüne kadar 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yapmış olan İzocam, yeni pazar faaliyetlerine Sahra Altı ülkelerde devam ediyor.

İzocam, Ağustos ayında Batı Afrika'nın güçlenen ekonomisi ile parlayan yıldızına dönüşen Gana'nın Akra kentinde düzenlenen “Construct Ghana 2017 Fuarı”na katıldı ve İzocam ürünleri Gana'da boy gösterdi. MAPA İnşaat ve Ticaret A.Ş. tarafından inşa edilmekte olan Akra Kotoka Havaalanı'nın genişletilmesi projesi için ürün tedariği de gerçekleştiren İzocam'ın, fuarda açtığı stand ise büyük ilgi gördü.

Son yıllarda Orta Afrika pazarına odaklanan ve Gana, Nijerya, Kamerun, Angola, Sudan, Kenya ve Etiopya gibi Afrika'nın gelişmekte olan ülkerinde ürünleriyle varlığını sürdüren İzocam, 10-12 Ağustos 2017 tarihleri arasında sunduğu ürünler ve uygulama alanları ile bilgi vermek üzere, Construct Ghana 2017 Fuarı'na katıldı. 

Fuardaki standının yanı sıra, MNG Grubu şirketlerinden MAPA İnşaat ve Ticaret A.Ş. tarafından inşa edilmekte olan, 5 milyon yolcu/yıl kapasiteli Kotoka Terminal Binası için ürün tedariği gerçekleştiren İzocam'ın yetkilileri Akra Kotoka Uluslararası Havaalanı'nı ziyaret etti ve havaalanının genişletilmesi projesini yerinde inceledi. 3 farklı bina için XPS, Kauçuk ve yüksek yoğunluklu Taşyünü Levha tedarik eden İzocam'ın malzemeleri dış cephe yalıtımı, çatı yalıtımı ve elektromekanik tesisat için kullanıldı. Havaalanı için ürün tedariğine devam eden İzocam, sundukları bu hizmeti ve elde ettikleri tecrübeleri tüm Sahra Altı ülkelere götürmeyi hedefliyor. 

İzocam Genel Müdürü Levent Gökçe, ihracat yaptıkları ülkelerde, yoğunlukla bina ve sanayide kullanılan ürün taleplerini karşıladıklarını belirtiyor ve İzocam'ın, Ortadoğu'da iklimlendirme sektörünün en önemli üreticisi konumunda olduğunu vurguluyor. Bu uzmanlıklarını Sahra Altı ülkelere de taşımayı hedeflediklerini söyleyen Gökçe, “Son dönemde ihracat faaliyetlerimizde Ortadoğu ve Asya ülkelerine odaklanmış olsak da, Orta Afrika bizim için gelişen bir pazar konumunda... Gelirinin %24'ünü sanayiden karşılayan Gana da Batı Afrika'nın gelişen ekonomileri arasında. Gana'nın Akra Kotoka Havaalanı genişletilme projesinde İzocam ürünlerinin tercih edilmesi bu nedenle bizim için oldukça gurur verici bir gelişme... İzocam'ın ürünlerinin başarısının Türkiye sınırlarını aşması ürünlerimizin kalitesinin de göstergesidir” şeklinde konuştu. 

İhracat pazarında ülkemiz dışında 20 yerleşik bayi ile çözüm sunduklarını ve bugüne kadar 100'ün üzerinde ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Gökçe, İzocam'ın ihracatının 700.000 m³'ü aştığının altını çiziyor. “2016 yılı satışlarımızın 62.5 milyon TL'lik kısmını ihracat oluşturdu. Bu rakamı önümüzdeki 5 yıl toplamda 150 milyon doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. İhracat alanındaki bu başarılarımız da son yıllarda, hemen her sene, İSİB tarafından Yalıtım Malzemeleri kategorisinde aldığımız İhracat Birincilik Ödülü ile onurlanıdırılıyor” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzocam, afet bölgelerindeki çadırkentlere yalıtım malzemesi desteğine başladı
  • 15.02.2023 10:02

İzocam, afet bölgelerindeki çadırkentlere yalıtım malzemesi desteğine başladı

Ülkemizin yaşadığı büyük deprem felaketine yönelik bir baş sağlığı mesajı yayınl ...

Soğuk kış aylarında su sayaçları ve borular İzocam'a emanet!
  • 04.02.2023 10:13

Soğuk kış aylarında su sayaçları ve borular İzocam'a emanet!

Kara kış kapıya dayandı, İzocam su sayaçları ve borular için uyardı.  Hem s ...

İzocam'dan mineral yün üretiminde yüzde 80'e varan geri dönüşüm!
  • 31.12.2022 09:50

İzocam'dan mineral yün üretiminde yüzde 80'e varan geri dönüşüm!

Mineral yünlerin üretiminde yüzde 80’e kadar geri dönüştürülmüş malzeme kullanan ...

İzocam karbon ayak izini azaltmak için neler yaptı?
  • 20.12.2022 09:59

İzocam karbon ayak izini azaltmak için neler yaptı?

Türkiye’nin dünyaca ünlü yalıtım markası İzocam, yapımında geri dönüşümlü malzem ...

İzocam’a bir ödül de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan!
  • 22.10.2022 13:03

İzocam’a bir ödül de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan!

İhracattaki ve iş güvenliğindeki başarılarını ödüllerle taçlandıran İzocam'a bir ...