maritbet girişmaritbet
Expo Turkey by Qatar 2018 nasıl geçti?

Expo Turkey by Qatar 2018 nasıl geçti?

Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen Expo Turkey by Qatar'dan katılımcılar memnun döndü.

Gerçekçi olmak gerekirse 2017 yılında yapılan organizasyonu göz önünde bulundurup Expo Turkey by Qatar 2018'e katılmayan firmalar çok şey kaybetti. Organizasyonun tarihi ve seçilen konum nedeniyle başta Katarlı ziyaretçiler olmak üzere tüm Ortadoğulu yatırımcılar fuara akın etti.

Fuar açılışı siyasilerden

Fuarı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yle birlikte kraliyet ailesi üyesi H. E. Sheikh bin Jassim Al Thani'nin fuarı birlikte açması önemli bir etki oluşturdu. MÜSİAD'ın organizasyona ana sponsor olması ve başkan Abdurrahman Kaan'ın açılışa katılması fuar başlangıcı için önemli bir adım oldu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'yla birlikte önemli isimlerin tüm stantları dolaşması özellikle gayrimenkul firmaları açısından büyük önem arz ediyor.

İyi çözümlenmiş bir organizasyon

Katar halkının reflekslerine göre düzenlenen bir fuar Expo Turkey by Qatar… Açılış saati 15.00, kapanış saati 22.00 olan bir organizasyondan bahsediyoruz. Yapılan alan Doha'nın tam göbeğindeki DECC… Bu kez iyi çözümlenmiş, iyi kurgulanmış olan fuar, katılımcıların beklentilerine fazlasıyla cevap verdi.

Rekor gayrimenkul satışı

Geneli itibariyle 150 milyon liraya yakın gayrimenkul satışının yapıldığı fuarda ilk ve ikinci gün gayet hareketli geçti. Ancak son gün beklenenin aksine müthiş bir yoğunluk yaşandı. Bu da Türk ekonomisinin yararına oldu. Özellikle Artaş İnşaat, Sinpaş, Teknik Yapı gibi firmalar önemli yatırımcıları ağırladı. Son gün Artaş ve Sinpaş'ın stantlarındaki Katarlı ziyaretçi akını ise görülmeye değerdi.

Milli gelirde dünya lideri

Toplam nüfusu 2 milyon 700 bin olan bir ülke Katar ve bunun yüzde 10'luk bölümü gerçek Katarlı. Hindistan, Mısır, Sri Lanka gibi birçok ülkeden kişi Katar'da yaşıyor. Resmi olarak kişi başı düşen milli gelirleri ise 130 bin dolar seviyelerinde, bu rakama bakıldığında aslında her Katarlı, Türk firmaları için bir yatırımcı demek.

Politik ilişkiler olumlu etkiledi

Siyasi ilişkilerin dönem itibariyle mükemmele yakın olması, ambargo döneminde Katar'ın yanında sadece Türkiye'nin yer alması, Katar'da Türk insanına karşı müthiş bir minnet sağlamış. Bunu orada daha net hissedebiliyorsunuz.

Hedef 2019

Genel itibariyle katılımcıların fazlasıyla memnun kaldığı bir organizasyon olarak kayıtlara geçti Expo Turkey by Qatar. 2019 yılında yine Ocak ayında ve aynı yerde gerçekleştirilecek olan fuar için hedef firma sayısı 150. Özellikle önümüzdeki yıl gayrimenkulcülerin bu fuarı kaçırmaması gerekiyor.

Yenilikler fuarın çehresini değiştirir

Tüm bunların dışında fuarı teknolojik hale getirmek gerekiyor. Aynı şekilde katılımcı firmaların buna ayak uydurması gerekiyor. Fuarın yapıldığı alan çok geniş, dijital tanıtımlarla Türkiye tanıtılabilir. İTO'nun İstanbul Maketi Katar'a götürülebilir, firmalar VR gözlüklerle olaylara farklı pencerelerden yaklaştırabilir. Bu ve bunun gibi birçok yenilik Katar'a götürülmeli, klasik fuar mantığından uzaklaşılmalı.

Katılımcılar memnun döndü

Sonuç olarak Expo Turkey by Qatar 2018 Fuarı, katılımcılarını memnun etti. Özellikle gayrimenkulcüler önemli sonuçlar elde etti. Önümüzdeki yıl konut firmalarının fuardaki sayısının artması bekleniyor. Her güne bir bakan şeklinde stratejik plan oluşturulması halinde, fuarın müthiş bir etki sağlayacağını öngörmemek mümkün değil.

Cityscape masalı bitti, Expo Katar gerçeği başladı

Bir dönemin efsanesi Dubai Cityscape Fuarı'na sanırım Türk firmaları için el sallama vakti geldi de geçiyor bile. Türkiye'de müthiş beklentilerle ilki yapılan ancak ikincisi dahi gerçekleştirilemeyen Cityscape Turkey'den bahsetmiyorum bile. Katar'da fırsat çok, kaçırmamak gerek…

Expo Turkey by Qatar 2018 Raporu için tıklayınız!

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hakan Kurt, Expo Turkey by Qatar'ı anlattı!
  • 02.01.2018 16:01

Hakan Kurt, Expo Turkey by Qatar'ı anlattı!

Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, Expo Turkey by Qatar 2018'den bekle ...

Expo Turkey by Qatar tanıtım videosu yayında!
  • 27.12.2017 10:37

Expo Turkey by Qatar tanıtım videosu yayında!

MÜSİAD başta olmak üzere dev Türk firmalarının yer alacağı Expo Turkey by Qatar' ...

Expo Turkey by Qatar tanıtım filmi!
  • 07.08.2017 11:33

Expo Turkey by Qatar tanıtım filmi!

İlk olarak 2017 yılının nisan ayında gerçekleştirilen Expo Turkey by Qatar'ın ik ...

Süleyman Soylu, Katar’da V Orman projesini ziyaret etti!
  • 17.01.2019 17:29

Süleyman Soylu, Katar’da V Orman projesini ziyaret etti!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,Turkey Expo Qatar'da İsra Group'un V Orman projes ...

Expo Turkey by Qatar 2018 nasıl geçti?
  • 23.01.2018 11:46

Expo Turkey by Qatar 2018 nasıl geçti?

Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen Expo Turkey by Qatar'dan katılımcılar ...

Expo Turkey by Qatar 2018 geliyor!
  • 03.01.2018 15:38

Expo Turkey by Qatar 2018 geliyor!

Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, fuarın özellikle gayrimenkul firmal ...