maritbet girişmaritbet
Evim Türkiye Fuarı'nın ikincisi için start verildi!

Evim Türkiye Fuarı'nın ikincisi için start verildi!

İlki Almanya Düsseldorf’ta gerçekleşen Evim Türkiye Fuarı’na Avrupa’da yaşayan Türkler'in yoğun ilgi göstermesi fuarın ikincisinin gelmesini sağladı.

Fuara katılan firmalar yüzlerce proje tanıtırken, ziyaretçiler kârlı yatırım fırsatı buldu. Gelen yoğun talep nedeniyle ikinci fuar için düğmeye basıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteklediği 2. Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı haziranda bu kez Almanya Essen'de gerçekleşecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle Almanya'da gerçekleşen Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nın ilki, gayrimenkul sektörü temsilcilerinden ve ziyaretçilerden tam not aldı. Almanya'nın Düsseldorf kentinde 8-10 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlenen fuara Avrupa'da yaşayan Türklerin akın etmesiyle moral bulan sektör, ikinci fuarın hazırlıklarına şimdiden başladı. Kapıda uzun kuyrukların oluştuğu Evim Türkiye Fuarı'nda sıcak satış da yapılmıştı. Hem firmalar hem de Avrupa'da yaşayan Türkler yeni fuar düzenlenmesini talep edince çalışmalar başladı. Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık ortaklığıyla ikinci Evim Türkiye Fuarı Ramazan Bayramı'ndan sonra haziran ayı içinde gerçekleşecek. Almanya Essen'deki fuara katılan firmalar özel kampanyalar düzenleyerek uygun fiyatlarla konut satışı yapacak.

BAKANLIKTAN DESTEK

Evim Türkiye markasıyla yapılan ilk fuarın yoğun ilgi gördüğünü hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ikinci fuara da destek verdiklerini açıkladı. Hem firmaların hem de ziyaretçilerin fuardan mutlu döndüğünü belirten Bakan Kurum, “Evim Türkiye Fuarı ile hem Almanya'daki vatandaşlarımız memleketlerinden ev sahibi oldu hem de karlı bir yatırım yaptılar. Türk inşaat firmalarının yaptığı satışlar iç piyasada canlanma meydana getirdi. Bu başarı gösteriyor ki Evim Türkiye Fuarı farklı şehirlerde yoluna devam edecek. Biz de bakanlık olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Vatana ve vatandaşa hizmet neredeyse orada oluruz” dedi. Türkiye'de gayrimenkul sahibi olmanın her dönem önemli bir ayrıcalık anlamına geldiğini belirten Bakan Kurum, özellikle geliri döviz olanlar için fiyat avantajı yaşandığına dikkat çekti. Bakan Murat Kurum, fırsatı değerlendirmek isteyen herkesi ikinci Evim Türkiye Fuarı'na davet etti.

HIZLI VE GÜVENLİ ALIM

Yurtdışında yaşayan Türklerin güvenli ve daha hızlı gayrimenkul satın alması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak önemli adımlar attıklarını belirten Bakan Kurum, 12 ülkeye tapu ve kadastro temsilcilikleri de açılacağını dile getirdi. Bakan Kurum şöyle konuştu: “Berlin Başkonsolosluğu'nda kurulan Tapu ve Kadastro Temsilciliği ile Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları ve Türkiye'de taşınmaz edinmek isteyen yabancılar tapu işlemlerini Berlin Tapu ve Kadastro Temsilciliği'nden yapabiliyor.

İKİNCİ FUARDA ALMANYA'DA

Evim Türkiye Fuarı'yla Almanya'da yaşayan bir vatandaşımız Türkiye'nin herhangi bir yerinde bulunan taşınmazı satın almak istediğinde Türkiye'ye gelmesine gerek kalmadan  Berlin'de satış işlemlerini gerçekleştirebilecek. Satış işleminin yanında intikal, ipotek, trampa, bağış işlemleri ile tapu kaydı, tapu kayıt örneği, kadastro verilerine ilişkin bilgi amaçlı aplikasyon ve harita örneği verilmesi işlemleri de Berlin'de yapılıyor. Tapu ve Kadastro temsilciliklerimizi Almanya, İngiltere, Yunanistan, Avusturya, Hollanda, Danimarka, Norveç, Rusya, Belçika, Katar ve Türki Cumhuriyetler'den 2 ülkede kurmayı planlıyoruz. Tapu ve kadastro temsilciliklerimizin yanı sıra, yine çevre ve şehircilik müşavirliklerimizi de birçok ülkede oluşturacağız.”

YENİ FUARA YOĞUN TALEP

8-10 Şubat'ta Almanya'nın Düsseldorf şehrinde gerçekleşen Evim Türkiye Fuarı'nın beklentinin de üzerinde bir katılımla gerçekleştiğini belirten Demirören Medya Gazete Reklam Grup Başkanı Gürcan Korkmaz, gelen yoğun taleple ikinci fuar çalışmalarına başladıklarını açıkladı. 76 markanın katıldığı fuara 6 bini aşkın ziyaretçi geldiğini ve 400 milyon liralık satış bağlantısı kurulduğunu hatırlatan Gürcan Korkmaz, “Evim Türkiye markasıyla yapılan ilk fuarda bu rakamlara ulaşmak önemli bir başarı. Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarımız ve inşaat şirketleri sonuçlardan çok memnun ve ikincisi için ciddi talep var. Biz de Demirören Medya olarak elimizi bir kez daha taşın altına koyacağız ve İSTexpo Fuarcılık ortaklığıyla ikinci fuarı gerçekleştireceğiz. Almanya Essen'de haziran ayında tarihinde gerçekleşecek fuara şimdiden kayıt yaptıran firmalar var” dedi. Fuarın başarısında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğinin önemli rol oynadığını hatırlatan Gürcan Korkmaz, “Avrupa'da yaşayan vatandaşlarınız bakanlık desteğiyle güvenli yatırım imkanı buldu. Sektörün 3 çatı derneği İNDER, KONUTDER ve GYODER  de fuarı sahiplendi ve destek verdi. İstanbul Ticaret Odası ve Emlak Konut katılımı fuarın başarısında önemli rol oynadı” dedi. Korkmaz, Evim Türkiye markasıyla farklı Avrupa kentlerinde de yer alacaklarını ekledi.

GÜÇLENEREK YOLA DEVAM

“Evim Türkiye Fuarı'nda birçok ilke imza attık” diyen İSTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, “Türk fuar şirketinin yurtdışında düzenlediği, sadece Türk firmalarının katıldığı ve  ziyaretçisi Türk olan ilk ve tek fuara imza attık. Fuara katılımın çok yüksek olması yer seçimimizin ne kadar doğru olduğu konusunda bizi haklı çıkardı. Bir sonraki organizasyonumuzu da aynı bölgede yapmaya karar verdik. Haziranda Essen'de gerçekleşecek fuarımıza yine yoğun katılım bekliyoruz. Bölgedeki okullar haziranda tatil dönemine başladığı için fuarımızı ziyaret eden katılımcılar, Türkiye tatillerinde de projeleri yerinde görebilecek” dedi. Fuara çeşitli sebeplerle katılamayanların yeni fuar için tarih sorduğunu belirten Sezen, “Bölgede ciddi bir hareketlilik başladı. Katılamayanlar yeni fuarı bekliyor, gelip alım konusunda karasız kalanlar da bizleri bekliyor. Fuara katılan firmalar da sonuçlardan memnun olduğu için onlardan da talep var.  Evim Türkiye markası yoluna güçlenerek devam ediyor” diye konuştu.

Hürriyet/Gülistan Alagöz

  • Etiketler:

Yorum Yaz