maritbet girişmaritbet
Evdeki lambayı artık cep telefonu ile kontrol edeceğiz

Evdeki lambayı artık cep telefonu ile kontrol edeceğiz

Farklı aydınlatma teknikleri kullanarak evleri ve şehirleri daha iyi hale getirmeyi amaçlayan Philips, yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor.

Dünyanın en büyük aydınlatma ve bina teknolojisi fuarı olarak bilinen Light + Building Fuarı 30 Mart-4 Nisan tarihleri arasında Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlendi. Bu yılki fuara yaklaşık 2.300 şirket katıırken, fuar alanını 200 bine yakın kişi ziyaret etti. Bu yılki fuarın en gözde şirketlerinden birisi ise Philips'ti.

“Aydınlatma ışıklandırmanın ötesine geçebilir mi?” sorusuna cevap arayan Philips, daha yaşanabilir evler ve şehirler oluşturmak için çok geniş bir Ar-Ge çalışması yürütmüş. Şirket yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre yıllık gelirin yüzde 5'i yeni projeler geliştirmek için kullanılıyor. Philips Aydınlatma Bölümü CEO'su Eric Rondolat dünya aydınlatma sektörünü üç önemli trendin şekillendireceğini ifade ediyor. “Birincisi, dünyanın daha çok ışığa ihtiyacı var çünkü dünya nüfusunun yarısı şehirlerde yaşıyor, 2030 yılında bu oranın yüzde 60'a çıkmasını bekliyoruz. İkincisi, dünyanın daha çok enerji verimliliğine ihtiyacı var, çünkü şehirlerde kullanılan enerjinin yüzde 75'i verimsiz olarak harcanıyor. Üçüncüsü ise dijital teknolojiler daha çok iletişim kurmamıza yardımcı olacak.”

Bu üç önemli trendi göz önüne alan Philips, “Connected Lighting” adlı yeni bir konsept geliştirmiş. Philips Türkiye CEO'su Göktuğ Gür, bu yeni konsept sayesinde insanlar, mekanlar ve kullandığımız aydınlatma araçlarının birbirine internet üzerinden bağlanacağını ifade ediyor.

“Teknolojik devrimler sayesinde aydınlatma sektörü büyük bir değişimden geçiyor. Philips olarak biz de bu değişime öncülük yapıyoruz. Connected Lighting adını verdiğimiz bu konseptimiz sayesinde akıllı telefon, tablet ve bilgisayar üzerinden evimizdeki ampulleri, ofis ve mağazalardaki aydınlatma sistemlerini hatta sokak lambalarını kontrol etmek artık mümkün.”

“Connected Lighting konsepti, Philips'in teknoloji ve inovasyon alanındaki 120 yıllık uzmanlığının ve anlamlı yenilikler sunma misyonunun güzel bir örneğidir.” diyen Philips Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Berna Yalaz'a göre; “daha önceleri sadece belli uygulama alanlarında kullanılan Connected Lighting çözümlerini ev, ofis ve şehirlerde daha yaygın olarak göreceğiz.” Philips Türkiye CEO'su Göktuğ Gür ayrıca, daha verimli aydınlatma imkanı sunan LED lambaların fiyatlarının da hızla düşmekte olduğunu ve giderek yaygınlaşacaklarının da altını çiziyor.

“LED ampuller çok ciddi bir enerji tasarrufu sağlıyor. Birkaç yıl önce 40 Euro civarındaki LED ampullerin fiyatı neredeyse dörtte bir oranında ucuzladı. Evindeki ampulleri LED ile değiştirenler, elektrik faturalarında çok önemli bir tasarruf yapmış olacak. Daha ucuz aydınlatma için LED ampulleri hayatımızda daha sık göreceğiz.”

Akıllı lambalar evleri renklendirecek

Philips'in bu yılki Light+Building fuarında geniş yer ayırdığı ürünlerden birisi de Philips Hue adlı yeni nesil ampul serisiydi. Philips Hue ampuller akıllı telefon ve tablet üzerinden kontrol edilebiliyor. Bu sayede oturduğunuz yerden ışığın rengini, parlaklığını, zaman ayarını değiştirmek mümkün. Wi-Fi hattına bağlı olan bu ampulleri uzaktan açıp kapatabilir, zaman ayarı yapabilir, renk geçiş efektlerini ve sürelerini de değiştirebilirsiniz. Uygulama üzerinden her bir Hue ampulü tek tek kontrol etmek de mümkün. Philips Aydınlatma Türkiye Pazarlama Direktörü Hakan Payzun'a göre Philips Hue ampuller aydınlatma alışkanlıklarımızı baştan sona değiştirecek. “Philips Hue, aydınlatmada büyük değişimlere öncülük edecek bir ürün olma özelliği taşıyor. Amerika, Kanada ve Avrupa'nın ardından Türkiye'de de kullanıcılar ile buluşacak olan Philips Hue, LED ve connected lighting teknolojisinin günümüzde geldiği noktayı çok iyi gösteriyor. Işık ve aydınlatmanın artık bir ihtiyacın ötesinde, insanlar için bir yaşam biçimi ve etkili bir araç olduğunu kanıtlayan Philips Hue, aydınlatmanın sınırlarını zorlayarak hayatımızı zenginleştiriyor.” Fuarda tanıtımı yapılan serinin yeni üyesi Hue Lux ise daha ekonomik fiyatı ile dikkatleri çekiyor. Tıpkı Hue gibi akıllı telefon ve tablet üzerinden kontrol edilebilen Lux'ta, farklı renk seçenekleri yerine sadece sıcak ve soğuk beyaz renk skalası bulunuyor. Philips Hue ampuller Türkiye'de ilk olarak İstanbul Apple Store mağazasında satışa çıkacak.

DENİZ ERGÜREL/Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

Almanya’da konut krizi büyüyor
  • 28.09.2022 17:12

Almanya’da konut krizi büyüyor

Alman IG BAU (Bauen-Agrar-Umwelt = İnşaat-Tarım-Çevre) sendikası, ülkede uygun f ...

Philips kablosuz dik süpürgeler ile temizliğin tanımı değişiyor!
  • 25.09.2022 09:48

Philips kablosuz dik süpürgeler ile temizliğin tanımı değişiyor!

Philips Ev Aletleri, hem süpürme hem de silme özelliğine sahip kablosuz dik süpü ...

Hitler'in rüyası Prora otel oluyor
  • 26.06.2015 14:57

Hitler'in rüyası Prora otel oluyor

Adolf Hitler'in askerleri için bir tatil ve moral merkezi olarak planladığı Rüge ...

Hitler'in hayal projesi Prora turizme açılıyor
  • 26.06.2015 14:59

Hitler'in hayal projesi Prora turizme açılıyor

Adolf Hitler'in askerleri için bir tatil ve moral merkezi olarak planladığı Rüge ...

Almanya'da yabancı kökenlilere kiralık ev verilmiyor
  • 21.05.2021 17:32

Almanya'da yabancı kökenlilere kiralık ev verilmiyor

Almanya'da konut arayan yabancı kökenlilere ayrımcılık uygulandığı ortaya çıktı. ...