maritbet girişmaritbet
Eşraf Lokantası Florya’da Osmanlı ve Türk lezzetlerini sunacak

Eşraf Lokantası Florya’da Osmanlı ve Türk lezzetlerini sunacak

Osmanlı ve Türk Mutfağı’ nın eşsiz lezzetlerini sunmaya hazırlanan Eşraf, Florya’ da kapılarını açtı

Osmanlı – Türk lezzetlerini misafirlerine sunacak olan Eşraf, 2 yıl süren alt yapı çalışmalarının ardından Florya' da açıldı. Mimarisinden, dekorasyonuna kadar tam anlamıyla eşsiz bir atmosferde konuklarına hizmet verecek olan Eşraf, özenle hazırladığı menüsü ile de göz dolduruyor. 

Eşraf'a ciddi yatırım…

 600 m2 alana kurulu olan Eşraf, 50 ‘ yi aşkın güler yüzlü ekibi ile 24 saat hizmet verebilme kapasitesinin yanı sıra aynı anda 250 kişiye servis yapabilmektedir. Tecrübeli ressam ve iç mimarlar ile birlikte hareket ederek Osmanlı ve Türk esintilerinin hakim olduğu bir mekan dekorasyonu hazırlayan Eşraf, 2 milyon $ ‘ ın üzerinde yatırım maliyetine sahiptir. Osmanlı döneminin muhteşem ihtişamını günümüze taşıyan Eşraf, özel tasarım mobilyaları, altın varaklı işlemeleri, ortamın ambiyansını yansıtan aydınlatmaları ve dekor ürünleri ile konuklarını tamamen farklı bir atmosferde ağırlayacak. 
Eşraf lokantası

En doğalı Eşraf' ta…

Mutfağında tamamen doğal ürünleri tercih eden Eşraf, Anadolu'nun özenle seçilmiş besinlerini yerinde inceleyerek mutfağına taşıdı. Deneyimli ustaların gözetiminde mutfak ekibiyle misafirlerine natural lezzetler sunan ve doğal lezzet kültürünü benimseyen Eşraf, zeytinyağlarını taş ile öğütülen sistemden elde ederken, el yapımı köy tereyağlarını,  natural şarküteri ürünlerini, kullanacağı bütün et ve tavuk ürünlerini üreticiden direk temin etmektedir. 

Osmanlı lezzetlerini sunumda olduğu kadar hazırlık aşamasında da yansıtan Eşraf, bütün yemeklerini ve hatta tatlılarını doğal gaz kullanmadan kuzinelerde odun ateşi ile pişiriyor. Bakır ve toprak tencerelerde hazırlanan yemekler tamamen doğal bir şekilde servis ediliyor. 

Geleneksel temaların vurgulandığı Eşraf Lokantası' nın hemen altında bulunan Eşraf Kahvesi, mekanın büyüleyici atmosferinden çıkmak istemeyen misafirleri için bir birinden leziz lokumları, şerbetleri, kahveleri ve şık nargileleri ile Türk müziği eşliğinde keyifli zaman geçirmek isteyenleri bekliyor. 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eşraf Lokantası Florya’da Osmanlı ve Türk lezzetlerini sunacak
  • 28.04.2014 17:09

Eşraf Lokantası Florya’da Osmanlı ve Türk lezzetlerini sunacak

Osmanlı ve Türk Mutfağı’ nın eşsiz lezzetlerini sunmaya hazırlanan Eşraf, Florya ...