maritbet girişmaritbet
Emlaktasondakika.com imzalı Almanak 2017 yayında!

Emlaktasondakika.com imzalı Almanak 2017 yayında!

Gayrimenkul ve emlak sektörünün bir yılını özetleyen Almanak 2017, emlaktasondakika.com imzasıyla yayında.

Gayrimenkul ve emlak haberciliği sektörünün lider kurumu emlaktasondakika.com 2017 yılı için almanak hazırladı. Son bir yıllık süreçte sektör genelinde yaşanan önemli olayların bir araya geldiği Almanak 2017 sektöre dair biribirnden flaş gelişmelere yer veriyor. Öyle ki yıl genelinde emlak ve gayrimenkul sektörünü ilgilendiren 336 organizasyon gerçekleştirildi. Bunların 113'ü yeni proje lansmanıydı. İşte gayrimenkul sektörünün Almanak 2017'si…

emlaktasondakika-almanak-2017

Emlaktasondakika.com olarak neler yaptık?

Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilen MIPIM Fuarı'na üst üste katıldığımız beşinci yılımızda, dev organizasyonun medya sponsoru olduk. Nisan ayında yapılan Expo Turkey by Qatar'a sponsor olduk ve organizasyondan canlı yayınlar yaptık. Eylül ayında Dubai'de düzenlenen Cityscape Fuarı'na katılarak, sektörü yakından ilgilendiren üç dev organizasyonu yerinde takip ettik.

Bunlarla birlikte Emlaktasondakika.com olarak sektöre yenilikler kazandırmaya devam ettik. 3D teknolojiyle iç mekanları yerindeymiş gibi gezme imkanı sunan teknolojimize ek olarak Steadicam'le sektörü tanıştırmış olduk. Her iki yenilik, gayrimenkul ve emlak piyasası tarafından tam not aldı.

Binlerce projeye ev sahipliği yapan guncelprojebilgileri.com'un 4 farklı dilde yayın yapan portalı turkeyrealestateinfo.com yayın hayatına başladı.

2017 yılında 307 saat canlı yayın gerçekleştirirken 14 bin 669 haber girişi sağladık. Aynı dönemde 568 özel röportaj üretirken ve 710 özel araştırma haberine imzamızı attık.

İnşaat ve gayrimenkul sektörü 2017 yılına büyük umutlarla girdi. Bu doğrultuda ocak ayında Emlak Konut GYO, 2017 yılında 8 milyar liralık ciro hedefi açıkladı. Hemen peşinden Suryapı, 2,7 milyar lira büyüklükte 7 projenin altına imza atacağını açıkladı. İNDER ise yıl genelinde konut satış rakamlarının 1 milyon 500 bini geçerek rekor kırabileceğini açıkladı.

Ocak ayının ikinci haftasında kentsel dönüşümün simgesi Fikirtepe'de flaş bir gelişme yaşandı. Bölgedeki sorunların giderilmesi amacıyla kurulan Fikirtepe Platformu'nun yeni başkanı Nazmi Durbakayım seçildi.

Gayrimenkul sektörü yıllardır beklediği müjdeli haberi Ocak 2017'de aldı. Buna göre 1 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapıp 3 yıl tapuya şerh koyduran yabancı yatırımcıların Türk vatandaşı olabileceğini açıklandı.

İşte Ocak 2017'de yaşanan önemli gelişmeler…

2 Ocak: Emlak Konut GYO, 2017 yılı hedefini 9 bin 900 bağımsız bölüm satışından 8 milyar lira olarak açıkladı.

3 Ocak: Avrasya Tüneli'nde yeni yıl için geçiş ücretleri açıkladı. Otomobiller 16,6 lira, minibüsler ise 24,9 lira ödeyecek.

3 Ocak: Türk Medeni Kanunu'ndaki düzenlemeyle birlikte 90 binin üzerindeki ev “Aile Konutu” olarak tescillendi.

4 Ocak: Sur Yapı, 2017'de 2,7 milyar liralık yatırımla 8 proje inşa edeceğini açıkladı.

4 Ocak: Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır Sur'un yeniden inşası için temeli attı.

4 Ocak: Kabataş Martı projesi için kazıklar çakıldı.

5 Ocak: Expo Turkey by Qatar basın mensuplarına tanıtıldı.

5 Ocak: Kültür ve Turizm Bakanlığı, Koruma Amaçlı İmar Planı Yönetmeliği'ni değiştirdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

5 Ocak: 2017 yılında konut sektöründe toplam satışın 1 milyon 500 bini geçeceği öngörülüyor. Analiz İNDER'e ait..

5 Ocak: Aşçıoğlu tarafından hayata geçirilen Selenium Ataköy projesinde yaşam başladı.

8 Ocak: TMSF, 15 Temmuz sonrasında kayyum olarak atandığı inşaat şirketlerine ait gayrimenkulleri satışa çıkaracağını açıkladı.

9 Ocak: Mistral GYO, 53,6 milyon liralık halka arz gerçekleştirme kararı aldı.

9 Ocak: İnvest İnşaat'ın Ayazağa'daki yeni projesi Vadi Koru için ÇED süreci başladı.

10 Ocak: Fiba Grubu Şirketlerinden Fiba Commercial Properties, Bursa'nın ilk Açık Alışveriş Merkezi olan İnegöl AVM'yi, Kırcalı Yapı'dan satın aldı.

10 Ocak: Fikirtepe Platformu'nun yeni yönetim kurulu başkanı Nazmi Durbakayım oldu.

10 Ocak: TOKİ, Üsküdar Bulgurlu'da yer alan arsasını ihale yöntemiyle satışa açacağını duyurdu.

10 Ocak: Türkiye'nin en büyük halka açık şirketi Emlak Konut GYO, Vakıfbank'tan 620 milyon lira kredi kullandı.

12 Ocak: Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm kredisinde hak sahiplerine tanınan faiz desteğinde değişiklik yapıldı.

12 Ocak: Yeni yönetmeliğe göre en az 1 milyon dolarlık taşınmazı 3 yıl satılmaması şerhi ile satın alan yabancıların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabileceği açıklandı.

12 Ocak: Emlak Konut GYO'nun açıkladığı rapora göre 2016 yılında yabancı vatandaşlara 446 milyon 395 bin liralık satış yapıldı.

12 Ocak: Emlak Konut GYO'nun 2016 yılında 7 milyar 328 milyon liralık bağımsız birim sattığı açıklandı.

13 Ocak: İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Vodafone Arena'nın deniz seviyesine göre yüksekliğini 2, çatı yüksekliğini 4 metre artırarak onayladı.

13 Ocak: Öztimurlar İnşaat'ın son yatırımı olan ve Bursa'da ilklere imza atan Efe Towers İş Kuleleri düzenlenen lansman ile basına tanıtıldı.

13 Ocak: Tarlabaşı 360 projesinin ismi Taksim 360 olarak değiştirildi.

13 Ocak: Zeytinburnu Rauf Denktaş Caddesi'nde bulunan Kuran Sitesi çöktü. 2015 yılında kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılan binanın uzun süre boş bir şekilde beklediği açıklanmıştı.

14 Ocak: 15 kilometre uzunluğa sahip olacak olan Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray projesi için ihale yapıldı.

14 Ocak: GNYAPI tarafından düzenlenen 6. Konut Yöneticileri Mantolama Konferansı, Şekerbank ve Filli Boya ana sponsorluğunda İZODER'in katkılarıyla İstanbul Marriott Hotel Asia'da gerçekleşti.

16 Ocak: Körfez GYO, Dumankaya'dan alacakları için TMSF ile sözleşme imzaladı.

16 Ocak: TOKİ-Makro ortaklığında hayata geçirilecek olan Park Mavera 3'ün yüzde 50'si, Gayrimenkul Sertifikası modeliyle satılacağı açıklandı.

18 Ocak: 1915 Çanakkale Köprüsü için 4'ü Japon, 3'ü Çinli, 2'si Koreli, 1'i İtalyan olmak üzere 24 firma ihale dosyası satın aldı.

18 Ocak: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2017 kentsel dönüşüm kira yardım oranlarını açıkladı. Buna göre Türkiye'de en düşük rakam 535 lira, en yüksek rakam ise 860 lira oldu.

18 Ocak: Maksem Yapı ile Oğuzkağan Ortaklığı'nda hayata geçirilen Bulvar Atakent projesi için ön talep süreci başladı.

18 Ocak: Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi için ilk adım atıldı. Projenin sondaj ihalesi sonuçlandı.

19 Ocak: Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu projesi için müşavirlik hizmeti ihalesi düzenleneceği açıklandı.

20 Ocak: Çetmen Mobilya, düzenlediği basın toplantısıyla yeni reklam yüzünün Demet Akalın olduğunu açıkladı.

21 Ocak: Japonya Ulaştırma Bakanı Keiichi Ishii, Çanakkale'de hayata geçirilecek 1915 Köprüsü'nün yapımına talip olduklarını resmen açıkladı.

23 Ocak: TOKİ, Küçükçekmece Belediyesi'nin eski binasının yer aldığı E5 kenarındaki arsayı satışa açtığını duyurdu.

23 Ocak: OHAL kapsamında konut satışlarına yeni düzenleme geldi. Buna göre konut alıcısının 24 ay içerisinde hiçbir gerekçe göstermeden sözleşmeyi feshedebileceği açıklandı.

24 Ocak: 5. İnşaat ve Konut Konferansı yapıldı.

24 Ocak: Emlak Konut GYO'nun Ankara - Çankaya, Mühye'de hayata geçirdiği Başkent Emlak Konutları'nın 1. etabının yüklenicisi Kalyon İnşaat oldu.

25 Ocak: Metal Yapı Konut, Kemerburgaz ve Göktürk'te 1 milyar lira değerinde 5 yeni proje yapacağını açıkladı.

26 Ocak: KONUTDER ve GYODER üyesi firmaların projelerinde konut vadesinin 240 aya çıkarıldığı açıklandı.

26 Ocak: 1915 Çanakkale Köprüsü ve bağlantı yolları ihalesini, Daelim- Limak - SK- Yapı Merkezi OGG kazandı.

27 Ocak: Şehircilik Şurası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başladı.

27 Ocak: Emlaktasondakika.com, 14-17 Mart 2017 tarihlerinde Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilen MIPIM Fuarı'nın dijital partneri oldu. Bu, Türkiye'de bir internet sitesi için ilk olma özelliğine sahip.

31 Ocak: Emlak Konut GYO, 20 yıl vadeli konut kampanyasını başlattı. 120 ay vadeli konut kredisi faizleri yüzde 0,45'e, 240 ay vadeli konut kredisi faizleri ise yüzde 0,79'a çekildi.

Şubat ayı İstanbul'u yakından ilgilendiren bir gelişmeyle başladı. Haliç ile Kemerburgaz arasında faaliyet gösterecek olan ve 100 yıllık geçmişi bulunan dekovil hattı için ihale düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Hayalim” dediği şehir hastanelerinden Mersin Şehir Hastanesi açıldı.

Emlak Konut GYO'nun 1 Şubat'ta başlattığı tarihi konut kampanyasıyla 5 günde 605 milyon liralık ciro elde etti. Uzunca yıllardır konuşulan Taksim Camisi'nin ruhsat işlemleri şubat ayı içerisinde tamamlandı. Yine caminin temeli aynı ay içerisinde atıldı.

Fikirevim Reklam Ajansı, 15 Temmuz Demokrasi Marşı'ndan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için referandumda “Evet” marşı yazdı.

İşte Şubat 2017'de yaşanan önemli gelişmeler…

1 Şubat: 2001 yılında kapatılan Bursa Yunuseli Havalimanı'nda 16 yıl sonra ilk uçuş gerçekleşti.

1 Şubat: Haliç-Kemerburgaz arasında hizmet verecek olan dekovil hattının ihalesi yapıldı. Dev hat, 100 yıllık geçmişe sahip.

2 Şubat: Erguvan İnşaat'ın yeni projesi Erguvan Premium Residence görücüye çıktı.

2 Şubat: Evdekifirsat.com, ev alana yüzde 4'lük para iadesi yapacağını açıkladı.

3 Şubat: Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 150 metrekareye kadar olan konutlarda vergiye tabi metrekare rakamları değişti.

3 Şubat: Mersin Şehir Hastanesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

5 Şubat: İstanbul Finans Merkezi Kanun Taslağı için Sermaye Piyasaları Kurulu(SPK) kurumlardan görüş almaya başladı.

6 Şubat: Türkiye Müteahhitler Birliği, 2017 yılında Trump yönetimindeki ABD politikaları ile ABD-Çin gerginliğinin etkili olacağını vurguladı.

6 Şubat: İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu iki hafta kadar önce Taksim Camii için onay verdi.

7 Şubat: Emlak Konut'un 1 Şubat'ta başlattığı kampanyada 5 günde 750 konut satışından 605 milyon TL gelir elde edildi.

7 Şubat: İhlas Yapı güvencesiyle Ispartakule'de hayata geçirilen Bizim Evler projesi 'Güçlü Türkiye' kampanyasına tam destek verdi.

8 Şubat: “Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM 2017” öncesinde gayrimenkul sektörünün büyük oyuncuları bir araya geldi.

9 Şubat: TOKİ, İstanbul Finans Merkezi'nde yer alacak Merkez Bankası binasını arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle ihaleye çıkardı.

9 Şubat: Akkök Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Akiş GYO, Türkiye'nin lider gayrimenkul yatırım ortaklıklarından SAF GYO ile birleşti.

9 Şubat: "Yeni bir up, yeni bir efsane" sloganıyla Teknik Yapı tarafından hayata geçirilen Uplife Kadıköy'de satışlar başladı.

10 Şubat: Serbest böglelerde hizmet ihracatının geliştirilmesi amacıyla bakım, onarım, montaj, demontaj, elleçleme, ayrıştırma, ambalajlama, etiketleme, test etme ve depolama hizmetlerine gelir veya kurumlar vergisi istisnası sağlandı.

10 Şubat: Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim Cami projesinde ruhsat işleminin tamamlandığını açıkladı.

11 Şubat: Ferko'nun turizm sektöründeki yeni yatırımı Ferko Ilgaz Hotel açıldı.

13 Şubat: Decovita'nın porselen seramik fabrika yatırımı tanıtıldı. Dünyanın en kaliteli sırlı porselen seramik üretimi hedefleniyor.

14 Şubat: İGA İkmal Terminali'nin Çevresel Değerlendirme Raporu İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulundu.

15 Şubat: İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pendik'te 3 yeni ada yapacak. İstanbul'un Marmara Denizi'ndeki 11 olan ada sayısı 14 olacak.

17 Şubat: Ispartakule'de hayata geçirilmekte olan Ebruli projesinde satışlar başladı.

17 Şubat: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu ihalesini IC-Astaldi-Kalyon grubu ortaklığının kazandığını açıkladı.

17 Şubat: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a referandum sürecinde en büyük destek, yeni "Evet" marşıyla Fikirevim Reklam Ajansı'ndan geldi.

17 Şubat: Taksim Camisi'nin temeli atıldı.

20 Şubat: Gayrimenkul sektörü için birçok projeye imzalar atan Akzirve Gayrimenkul & Yatırım, Bahçeşehir STRADA'nın temelini attı.

21 Şubat: TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde, İstanbul-Sofya Ekspresi ilk seferine çıktı.

21 Şubat: Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Levent'te yer alan Sapphire'deki 47 dairesini sattı.

21 Şubat: Sur Yapı, Excellence Koşuyolu projesini basına tanıttı.

22 Şubat: YDA Group, finans dünyasının oscarı olarak bilinen Uluslararası Bonds & Loans Türkiye Ödülleri'nde 3 ödüle layık görüldü.

24 Şubat: 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı fiilen başladı.

24 Şubat: Kiptaş, hemen teslim projelerinde geçerli 240 ay vadeli kampanyasını tanıttı.

27 Şubat: Çin'in en büyük şirketlerinden Wanda Group ile Mar Yapı arasındaki stratejik iş birliğinin ilk adımı olan Wanda Vista İstanbul için imzalar atıldı.

28 Şubat: Gülan Grup, 200 milyon dolar değere sahip Otostat projesini tanıttı.

Mart ayının başında gündem Büyükçekmece'ydi. Büyükçekmece Belediyesi, Albatros Parkı olarak bilinen arsayı, bölge halkının yoğun itirazlarına rağmen satışa açtı. Vatandaşa büyük fırsatlar sunulan 2B arazilerinde başvuru süreci uzatıldı.

GYODER, Konutta Güç Birliği kampanyasından bir ayda 2 milyar 100 milyon lira hasılat elde edildiğini açıkladı.

Gayrimenkul sektörü yepyeni bir yatırım aracıyla tanıştı. TOKİ ortaklığında Park Mavera 3 projesinde Gayrimenkul Sertifikası satışları başladı.

Dünya gayrimenkul yatırımcılarının merakla beklediği MIPIM Fuarı, Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirildi. Türkiye'den bir ilk olarak emlaktasondakika.com, dev organizasyonun medya sponsoru oldu.

Tapu harçları düşüp damga vergisi sıfırlanınca sektörde nefes aldı. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelleri atıldı.

İşte Mart 2017'de yaşanan önemli gelişmeler…

1 Mart: TOKİ, 2017 yılında emeklilere özel 300 lira taksitle ev yapacağını açıkladı.

1 Mart: Özdilek Holding tarafından Bursa'da 50 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen ÖzdilekPark Bursa Nilüfer basına tanıtıldı.

2 Mart: Büyükçekmece Belediyesi, Albatros Parkı olarak bilinen arsayı, bölge halkının karşı çıkmasına rağmen 160 milyon lira bedelle satışa açtı.

2 Mart: İstanbul'un Sarıyer, Eyüp, Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekme ilçelerinden geçecek olan 3. Köprü-3. Havaalanı-Halkalı demiryolu projesi için düğmeye basıldı.

4 Mart: Binlerce konutun altına imzasını atan TOKİ ve Ankara Ticaret Odası ortaklığında yeni bir tekstilciler sitesi kurulacağını açıkladı.

4 Mart: Gayrimenkul satış firmaları arasında yer alan Altın Emlak'ta genel müdürlük koltuğuna Hakan Erilkun'un yerine Mustafa Hakan Özelmacıklı oturdu.

4 Mart: Beyaz eşya ve küçük ev aletlerinde kaldırılan ÖTV'yle birlikte 30 günde satışlar yüzde 20 oranında arttı.

5 Mart: Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar-Beylerbeyi hattını rahatlatmak için açılan Beylerbeyi Sarayı Tüneli'nin bakımının yapıldığını söyledi.

5 Mart: Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2B arazi başvuruları için ek süre tanıdıklarını açıkladı.

6 Mart: İBB, Vatan Caddesi'ndeki arsa satışıyla ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

6 Mart: GYODER, ikinci "Güç Birliği" kampanyası kapsamında açıkladığı 20 yıl vadeli konut satışından 1 ayda 2 milyar 100 milyon lira hasılat elde etti.

6 Mart: Avrupa Konutları Kale 2 projesinde satışlar başladı.

6 Mart: İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 88 bin bağımsız birimin yıkıldığı açıklandı.

6 Mart: Mar Yapı ile Wanda Group arasında imzalanan Stratejik İşbirliği Anlaşması, Wanda Group'un teknolojiden turizme, finanstan gayrimenkule kadar geniş faaliyet alanlarındaki yatırımlarında Türkiye'de Mar Yapı'yı stratejik ortak olarak konumluyor.

7 Mart: Okkalar İnşaat, 4 yeni projesini satışa açtı.

8 Mart: Gayrimenkul Sertifikası ilk kez TOKİ öncülüğünde Makro İnşaat projesi olan Park Mavera 3'te uygulanmaya başladı.

9 Mart: 23-25 Mart tarihlerinde yapılması planlanan Cityscape Turkey 2017 Fuarı, ileri bir tarihe ertelendi. Katılımın olmaması nedeniyle organizasyonun iptal edildiği daha sonra ortaya çıktı ve Cityscape Turkey 2017 gerçekleştirilmedi.

9 Mart: Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nin (AYD) AVM yatırımcıları, yöneticileri, perakendeciler ve sektöre destek veren firmaları bir araya getirmeyi amaçladığı 9. AVM Yatırımları Konferansı yapıldı.

9 Mart: 3S Firuze Konakları projesi görücüye çıktı.

10 Mart: Nef, 2017 ve 2018 yıllarında toplamda 4 milyar 500 milyon liralık yatırım yapılacağını açıkladı.

11 Mart: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kararıyla ön ödemeli konut satış yönetmeliğinin bazı maddelerinde değişiklik yapıldı.

14 Mart: Dünya genelinde binlerce yatırımcıyı bir araya getiren MIPIM Fuarı kapılarını açtı. Emlaktasondakika.com'un medya sponsoru olduğu organizasyona Türk ziyaretçiler çıkarma yaptı.

14 Mart: ESTA Construction, değeri 1 milyar dolar olan Türkiye'deki 5 yeni projesinin ön lansmanını MIPIM 2017 Gayrimenkul Fuarı'nda yaptı.

14 Mart: Rotamavi projesi, Fransa'da gerçekleştirilen MIPIM 2017 Fuarı'nda yabancı yatırımcılara tanıtıldı.

15 Mart: Tapu harçları binde 20'den binde 15'e çekildi. Ayrıca damga vergisi oranı da sıfırlandı.

15 Mart: Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM 2017 Fuarı'nda, Emlaktasondakika.com'un organizasyonuyla Türk Bayrağı açıldı.

17 Mart: Selenium Retro 9 Ataköy projesi görücüye çıktı.

17 Mart: Yeni Zigana Tüneli'nin temeli atıldı.

18 Mart: "Dünyanın en uzun aralıklı köprüsü" olma unvanına sahip olacak ''Çanakkale 1915 Köprüsü'' ile Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun temeli atıldı.

21 Mart: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hayalim" dediği şehir hastanesi Isparta Şehir Hastanesi'nde hasta kabulüne başlandı.

21 Mart: RE-PIE, bir ilke imza atarak Anadolu Stratejik GYO'nun tescil olduğu tapu işlemini gerçekleştirdi.

21 Mart: Galatasaray stadına 6 yıl sonra resmi olarak kavuştu. Türk Telekom Arena Stadını'nın üst kullanım hakkı artık resmi olarak Sarı Kırmızılı kulübün oldu.

22 Mart: Dekon İnşaat tarafından İstanbul Finans Merkezi'nde inşa edilecek olan Dekon Senkron projesi basın karşısına çıktı.

22 Mart: Huzurlu İnşaat'ın kentsel dönüşüm projesi Huzurlu Marmara Güneşli için bölgede eski konutların yıkımına başlandı.

23 Mart: İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, neredeyse hücre evi olarak kullanılan günlük kiralık evlere baskın düzenledi.

23 Mart: Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeni yapılacak binalara ile ilgili yükseklikler konusunda düzenleme yapıldığını ve sınırlama getirildiğini açıkladı.

23 Mart: Gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından Ege Yapı, Kağıthane'deki yeni projesi Kordon İstanbul için basın toplantısı düzenledi.

23 Mart: TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ öncülüğünde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Samsun İnşaat Fuarı açıldı.

24 Mart: Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye'de gayrimenkul sektörüne Nef ile adım attı.

25 Mart: DAP Yapı, yüzde 25 indirim yapacağı tarihi kampanya için Ümraniye'de yer alan Meydan AVM'de dev bir çadır kurdu.

27 Mart: Emlak Konut GYO, Fatih Yedikule arsası üzerine Ege Yapı tarafından inşa edilen projenin T5 bloğu için yapı ruhsatını aldı.

28 Mart: ERDN İnşaat tarafından hayata geçirilecek olan Larissa Göl Evleri'nin tüm detayları basın mensupları ile paylaşıldı.

28 Mart: ABD'nin Florida eyaleti Orlando bölgesinde gerçekleştirilen Breeze De Mar gayrimenkul projesinin reklam yüzü Serdar Ortaç ve eşi Chloe Ortaç oldu.

28 Mart: Polat Gayrimenkul'ün Göztepe'deki kentsel dönüşüm projesi Polat Ev Göztepe'de konut satışları başladı.

29 Mart: By Oktayöz İnşaat - Reyhan İnşaat - Bahaş Holding tarafından Gaziosmanpaşa'da hayata geçirilen GOP Plevne'nin temeli atıldı.

29 Mart: DKY İnşaat ile Beşiktaş işbirliğine gitti. Beşiktaş, DKY İnşaat projelerinden 11 daire satın aldığını açıkladı.

30 Mart: MIPIM 2017'nin ardından İstanbul Ticaret Odası, MIPIM 2018'i planlamak için sektörün önde gelen isimleriyle bir araya geldi. Emlaktasondakika.com ekibinin de yer aldığı toplantıda yeni yılda MIPIM'de yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

30 Mart: İstanbul İnşaatçılar Derneği'nin (İNDER) başkanı yeniden Nazmi Durbakayım seçildi.

31 Mart: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı inşaat ve elektromekanik işleri ihalesine firmalardan büyük ilgi gördü.

Sektörde bir ilk olan gayrimenkul sertifikası modeline 2 kat talep geldi. Nisan ayında yaşan en önemli gelişme, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yeni yönetmelikle stüdyo dairelerin yapımını yasaklaması oldu.

Emlak Konut GYO, Ocak-Şubat-Mart 2017 tarihlerinde 2,8 milyar liralık ciro açıkladı. GYODEr ise kendi kampanyasındaki ciroyu 3,3 milyar lira olarak bildirdi.

En iyi 15 Temmuz Demokrasi Marşı, Necmi Çiçekçi ve Hanefi Söztutan'ın imzasını taşıyan eser seçildi.

Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilen MIPIM organizasyonundaki faaliyetleri nedeniyle emlaktasondakika.com'a teşekkür plaketi geldi.

Türkiye ile Katar arasındaki ticareti geliştirecek olan Expo Turkey by Qatar kapılarını açtı. Dev organizasyona stantla katılan emlaktasondakika.com, yaptığı canlı yayınlarla dev organizayonu an be an Türkiye'ye aktardı.

Emlak Konut GYO, Merkez Ankara projesinden 714 milyon liralık ofis satın aldı.

İşte Nisan ayının önemli gelişmeleri…

1 Nisan: Türkiye'nin ilk gayrimenkul sertifikası ihracında 225 milyon TL civarında yani 2 kata yakın talep geldi.

2 Nisan: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar yönetmeliği ile stüdyo daireler tarihe karıştı.

3 Nisan: Emlak Konut GYO, 1 Şubat-31 Mart 2017 tarihlerinde başlattığı kampanyasıyla birlikte Ocak ayı dahil ilk çeyrekte 2,8 milyar lira hasılat elde ettiğini açıkladı.

3 Nisan: Rize-Artvin Havalimanı projesinin temeli atıldı.

4 Nisan: Yeditepe Marina, 500 milyon Euro yatırımla inşa ettiği Kıyı İstanbul projesini basına tanıttı.

5 Nisan: AND Gayrimenkul, AND Kozyatağı projesi ve aldığı ödülü tanıttı.

5 Nisan: GYODER'in ‘Güç Birliği' kampanyasında 3 bin 400 konut, 185 ofis satıldı, 3,3 milyar TL ciro elde edildi.

5 Nisan: "Güçlü Türkiye için Birlik Vakti" kampanyasına 31 Mart'ta sona erdiren Emlak Konut GYO yeni bir kampanyanın startını verdi. Emlak Konut'dan daha önce ev alanlar için ikinci bahar şeklinde tanımlanan kampanya kapsamında özel ödeme seçenekleri ve indirim oranları sunuldu.

6 Nisan: 15 Temmuz Demokrasi Marşı'nın söz yazarı Hanefi Söztutan ve bestecisi Necmi Çiçekçi, 'En İyi 15 Temmuz Marşı' ödülüne layık görüldü.

6 Nisan: İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, gerçekleşen basın toplantısında Ayazağa, Başakşehir ve Veliefendi projelerini anlattı.

7 Nisan: İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yeni Fuar Alanı'na yolcu taşıması için planlanan Monoray'dan vazgeçtiklerini açıkladı.

7 Nisan: Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM 2017 organizasyonu sonrasında emlaktasondakika.com'a teşekkür plaketi geldi.

7 Nisan: Gayrimenkul ve emlak haberciliği sektörünün lideri olan emlaktasondakika.com, 19-21 Nisan 2017 tarihlerinde Katar'ın Doha kentinde gerçekleştirilecek olan Expo Turkey by Qatar Fuarı'na katılma kararı aldı.

8 Nisan: 15 Temmuz Demokrasi Marşı'nın söz yazarı Hanefi Söztutan ve bestecisi Necmi Çiçekçi, Yenikapı'da yapılan mitingde Demokrasi Marşı ile halkı coşturdu.

10 Nisan: Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın Kahramankazan'daki Demokrasi Nöbeti'nde açıkladığı 15 Temmuz Müzesi'nin mimari projesi belli oldu.

12 Nisan: Ataköy Mega Yat Limanı projesi basına tanıtıldı.

13 Nisan: Dap Yapı, Çadır kampanyasıyla 10 günde 606 milyon liralık satış yaptığını açıkladı.

13 Nisan: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı Projesi için bölgedeki çalışmaların başladığını bildirdi.

14 Nisan: Demir İnşaat, Suudi Arabistan, Katar ve Yemenli yatırımcıların kurduğu SQY Investment Grup ile proje geliştireceğini açıkladı.

14 Nisan: Ankara-Niğde Otoyolu projesi için yapılan ihalede biri yabancı 11 firma şartname verdi ve bunlardan 2 firma 3 ortak girişim grubu teklif verdi.

16 Nisan: Türkiye açısından büyük önem taşıyan referandumda, “Evet” çıkması gayrimenkul sektörü temsilcilerine rahat bir nefes aldırdı.

19 Nisan: Türkiye ve Katar arasındaki işbirliği olanaklarını artırmayı hedefleyen Expo Turkey by Qatar kapılarını açtı.

19 Nisan: İş GYO ve TSKB GYO, kira gelirini artırma amacıyla birleşme kararı aldığını açıkladı.

19 Nisan: Artaş İnşaat, 19-21 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenen olan Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda basın mensupları ile bir araya geldi.

20 Nisan: Dati Yatırım Holding, İstanbul Turizm Merkezi projesini ilk kez Expo Turkey by Qatar'da tanıttı.

20 Nisan: Miami'nin en büyük yatırım projesi Paramount Miami World Center, İstanbullu yatırımcılarla buluştu.

21 Nisan: Emlaktasondakika.com (ESD) adeta çıkarma yaptığı ve an be an takip ettiği Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda bir değerlendirme oturumu düzenledi.

22 Nisan: Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Topbaş, Atatürk Köprüsü (Unkapanı)'nün yerini Haliç Sualtı Karayolu Tüneli'nin alacağını açıkladı.

24 Nisan: MT Gayrimenkul tarafından 130 milyon euro yatırımla hayata geçirilen ve 600 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan Park Adana AVM açıldı.

26 Nisan: Galataport'u İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu şikayet etti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi mühürledi.

26 Nisan: Rönesans Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Hilltown AVM basına tanıtıldı.

26 Nisan: Büyükçekmece sahilinde en az 6 kere satışa çıkan 30 dönümlük Albatros arazisi Demir İnşaat ve SKY Investment Group tarafından satın alındı.

26 Nisan: LUX Bodrum Resort&Residences özel bir davetle tanıtıldı.

26 Nisan: Huzurlu İnşaat, İstanbul'da Beylikdüzü ve Güneşli'den sonra Anadolu Yakası'na geçti. Firma, Huzurlu Marmara Bostancı'nın temellerini attı.

27 Nisan: Ege Yapı, Kağıthane'deki yeni projesi Kordon İstanbul'un lansmanını gerçekleştirdi.

27 Nisan: Türkiye Müteahhitler Birliği'nin 32. Olağan Genel Kurulu'nda Mithat Yenigün bir kez daha başkan seçildi.

28 Nisan: Sinpaş Yapı, gayrimenkulde bir ilk olan Çadır Kampanyası'ndan sonra, yine çok ses getirecek Kazanç Festivali'ni açıkladı.

28 Nisan: Enerji Kimlik Belgesi çıkarılması için tanınan 10 yıllık süre uzatılarak 2 Mayıs 2017 tarihinden 1 Ocak 2020 tarihine kadar ertelendi.

28 Nisan: İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

28 Nisan: Nuhoğlu ile Dalgıç GY ve Lejant Proje ortaklığının 460 milyon lira yatırımla inşa ettiği Cubes Ankara projesi görücüye çıktı.

29 Nisan: Beyaz eşya ve elektrikli ev aletleriyle mobilyalara yönelik vergi indirimlerinin süresi 30 Eylül'e kadar uzatıldı.

29 Nisan: Emlak Konut GYO, Merkez Ankara ismini alacak projede 145 bin 118 metrekarelik ofis alanını KDV hariç 714 milyon 186 bin 450 lira bedelle satın aldı.

29 Nisan: Uçan bir martıyı andıran Kabataş Transfer Merkezi'nde iskeleler şekillenmeye başladı.

29 Nisan: Türkiye'nin en büyük yerli AVM yatırımcısı Torunlar GYO tarafından 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Mall of Antalya, açıldı.

29 Nisan: 203 milyon liralık yatırım değerine sahip Self İstanbul'un satış ofisi açıldı.

Mayıs 2017'de yapılan açıklamalar, piyasayı hareketlendirdi; Emlak Bankası yeniden faaliyete geçiyor...

İnşaat firmaları, yeni projeleri birbiri ardında mayıs ayında görücüye çıkardı. Ağaoğlu'nun Uludağ'daki otelinin kaçak bölümleri yıkıldı.

Türkiye'den gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere yol gösterici olacak olan turkeyrealestateinfo.com, 4 farklı dil özelliğiyle yayın hayatına başladı.

Sektörün önemli derneklerinden GYODER'in başkanlığına Dr. Feyzullah Yetgin getirildi.

Mayıs ayının son haftası hareketliydi… Galatasaray Adası'ndaki yapılar yıkıldı, Fikirtepe'de kentsel dönüşüm problemlerini çözmek adına kurulan Fikirtepe Platformu kapatıldı, Emlak Konut GYO 1 milyar 12 milyon lira bedelle TOKİ'den 7 arsa satın aldı.

İşte Mayıs 2017'nin öne çıkan gelişmeleri…

2 Mayıs: Çadır Kampanyası'ndan sonra, yine çok ses getirecek yeni bir kampanyayı, Ankaralılara sunan Sinpaş Yapı, Kazanç Festivali'nin kapılarını açtı.

3 Mayıs: Amad Gayrimenkul ve Umran Yapı ortaklığıyla inşa edilecek Kartal Wings projesinin lansmanı gerçekleşti.

3 Mayıs: Hatay'ın Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı, 60 firmanın katılımıyla 25 bin metrekarelik alanda düzenlendi.

4 Mayıs: Emlak Bankası'nın faaliyetleri 2001 yılında sonlandırılmış ve tasfiye kapsamında kapatılmıştı. Hükümet, Emlak Bankası hakkındaki tasfiye kararını kaldırıp yeniden bankacılık yapması yönünde sürpriz bir karar aldı.

4 Mayıs: Başyazıcı Grubu tarafından hayata geçirilen Başyapıt Dragos projesi görücüye çıktı.

4 Mayıs: Gayrimenkul sektörüne dördüncü imzasını atmaya hazırlanan Sign Of The City Awards 2017'nin jüri buluşması gerçekleşti.

5 Mayıs: İzmir Basmane çukurunun bulunduğu alandaki proje değişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hissesine bağımsız bina yapılacak.

5 Mayıs: "Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

5 Mayıs: Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir Gölet'teki projenin iptali hakkındaki haberlere yanıt verdi.

5 Mayıs: DAP Yapı tarafından Kartal'da hayata geçirilecek olan Teras Kule projesi görücüye çıktı.

5 Mayıs: MAG Property Development tarafından Dubai'de inşa edilen MAG 5 Dubai South projesi Türk yatırımcıların karşısına çıktı.

8 Mayıs: Gül Proje ve Nata Holding ortaklığında 885 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Tempoint projesi görücüye çıktı.

8 Mayıs: 500 milyon liralık NG Residence projesi görücüye çıktı.

9 Mayıs: Fuzul yapı tarafından Gaziosmanpaşa'da inşa edilen TEM Avrasya Konutları projesinin lansmanı gerçekleşti.

9 Mayıs: Maritza İnşaat tarafından Beykoz'da inşa edilen Maritza Beykoz Vadi Evleri projesi görücüye çıktı.

10 Mayıs: Marriott International ile DATİ Holding güçlerini birleştirdi. "JW Marriott" Dati Holding'in 200 milyon dolarlık yatırımıyla İstanbul'a gelme kararı aldı.

10 Mayıs: Kartal'a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi, Dragos'taki Arkeolojik Kazı Alanı'nda gerçekleştirildi.

11 Mayıs: Haliç Kongre Merkezi'nin işletmecisi Yeni Yapı, devam eden ve önümüzdeki dönem hayata geçireceği projelerini basın toplantısıyla anlattı.

11 Mayıs: Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu'nun Uludağ'daki Ağaoğlu My Resort Hotel adlı otelinin kaçak bölümleri yıkıldı.

12 Mayıs: Demirli Yapı Yönetim Başkanı İdris Demirli, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda hayata geçirmeyi planladıkları Park Plus projesini tanıttı.

12 Mayıs: Akros İstanbul projesinin basın lansmanı gerçekleştirildi.

13 Mayıs: Guncelprojebilgileri.com, Turkeyrealestateinfo.com adresiyle 4 farklı dilde, yabancılara Türkiye'den konut alımında yol gösterecek.

15 Mayıs: Özyurtlar İnşaat ile Bahaş Holding ortaklığında inşa edilen Meydan Ardıçlı projesinin lansmanı yapıldı.

16 Mayıs: Aydın Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve Hakan Erilkun'u transfer ederek adından söz ettiren TGM Trend Gayrimenkul basına tanıtıldı.

17 Mayıs: Türkiye'de gayrimenkul sektöründe çalışan kadınlara yönelik olarak ilk kez yapılan ‘Gayrimenkulde Kadın Araştırması' sonuçları açıklandı.

17 Mayıs: Folkart Incity projesi görücüye çıktı.

18 Mayıs: Gayrimenkul sektörü için birçok markalı projeye imzalar atan Nef, FC Barcelona'nın bölgesel resmi sponsoru oldu.

20 Mayıs: 11. Gayrimenkul Fuarı yapıldı.

22 Mayıs: Mar Yapı ve Çinli ortağı Wanda Group ile hayata geçirilen Wanda Vista İstanbul projesi basına tanıtıldı.

23 Mayıs: Türk- Arap ortaklığıyla kurulan Bambau GMYO'nun hayata geçireceği konut, ofis, ve rezidans bloklarından oluşan 262 Towers'ın tanıtımı yapıldı.

23 Mayıs: Ticari ve alternatif gayrimenkulde farklılık oluşturmak ana konusu ile gayrimenkul sektör temsilcilerinin konuşmacı olarak yer aldığı 6. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi gerçekleştirildi.

23 Mayıs: Yapı malzemeleri sektörünün en büyük ticari platformu 40. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, kapılarını ziyaretçilerine açtı.

24 Mayıs: Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı, 24 Mayıs 2017 tarihinde Congresium Ankara'da düzenlendi.

24 Mayıs: Perakende sektörünün öncüsü ve sözcüsü olan Onur Market güvencesiyle İlkar İnaş Yapı tarafından inşa edilecek olan Venara Bağcılar'ın temeli atıldı.

24 Mayıs: Kuran Yapı tarafından Beylükdüzü'nde inşa edilen Asrın Konakları Marina, Şoray Uzun'un moderatörlüğüde basına tanıtıldı.

25 Mayıs: Mesa'nın Kozyatağı bölgesindeki ilk projesi olan Mesa Koz projesinin basın toplantısı düzenlendi.

25 Mayıs: GYODER'in yeni Başkanı Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin oldu.

28 Mayıs: Sarı kırmızılı kulübe ait olan Galatasaray Adası'ndaki tüm yapılaşma yıkıldı.

30 Mayıs: Emlak Konut GYO, TOKİ'de 1 milyar 12 milyon lira bedelle 7 arsa satın aldığını açıkladı.

31 Mayıs: Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm sorunlarını çözmek için 2015 yılında kurulan Fikirtepe Platformu, 31 Mayıs 2017'de alınan kararla kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, silueti boan yapılar için Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye “Yıkın” talimatını verdi.

Emlak Konut GYO, portföyünde yer alan birçok arsayı haziran ayı içerisinde sattı.

Sur Yapı, Bursa'daki Marka AVM'yi açtı.

İşte Haziran ayının öne çıkan gelişmeleri…

1 Haziran: Sur Yapı tarafından 650 milyon dolarlık yatırımla Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde Marka Alısveris¸ Merkezi (AVM) açıldı.

3 Haziran: Beşiktaş Spor Kulübü, yaptığı açıklamayla stadının yeni isminin 'Vodafone Park' olduğunu duyurdu.

7 Haziran: Hoşdere bölgesinin genel altyapı, zemin iyileştirme ve yol yapım işlerini Maksem Yapı'nın gerçekleştireceği açıklandı.

7 Haziran: Gebze-Sabiha Gökçen Havaalanı- Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Yeni Havalimanı-Halkalı YHT hattı ise yatırım programına alınmak üzere Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onayına sunuldu.

9 Haziran: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehrin silüetini bozan binalarla ilgili Bakan Özhaseki'ye “Bu konuda tespitleriniz varsa yıkın" dedi.

9 Haziran: Teknik Yapı, Deluxia Park projesini görücüye çıkardı.

13 Haziran: Emlak Konut GYO Zeytinburnu Beştelsiz arsa ihalesini Güney Gayrimenkul&Başyapı&Esta İnşaat&Elit Vizyon ortaklığı kazandı.

17 Haziran: Emlak Konut GYO'nun Tuzla İçmeler ihalesinin 2. oturumu 16 Haziran günü gerçekleştirildi. İhaleyi Dağ Mühendislik kazandı.

19 Haziran: Türkiye'nin ilk Uluslararası ödüllü gayrimenkul yatırım şirketi olan Novrum'un son projesi, Miami'nin en prestijli ve lüks projelerinden W Hotel & Residence, Türkiye'de yapılan lansmanla tanıtıldı.

20 Haziran: GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, düzenlenen basın toplantısında yeni dönem stratejilerini anlattı.

20 Haziran: Emlak Konut GYO İzmir Konak 1. Etap ihalesini 1 milyar 672 milyon lira ile Teknik Yapı kazandı. Dev projeye daha sonra Halk GYO ortak oldu.

22 Haziran: Nuhoğlu, İzmir'deki projesi Marinera Çeşme'yi basına tanıttı.

27 Haziran: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Karaman, Yozgat, Bayburt ve Gümüşhane şehirlerine havalimanı yapımının planlandığını açıkladı.

29 Haziran: Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) metro hattının genişletilmesi projesi için 83,3 milyon avro kredi sağlayacağını duyurdu.

29 Haziran: ESTA Construction'un Rusya'da 130 milyon lira yatırımla hayata geçirdiği havalimanın temeli atıldı.

Temmuz ayında Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin tamamını yayımlandı. TAV Havalimanları iştiraki TAV İşletme Hizmetleri, Cidde Uluslararası Kral Abdulaziz Havalimanı'ndaki ihaleyi kazandı. Emlak Konut Gayrimenkul, 2017 yılının ilk 6 ayını 3.8 milyar liralık rekor satışta kapattı. Merkez Ankara projesi 2017 yılının ilk 6 aylık bölümünde hasılat şampiyonu oldu. İhlas Holding, China Silk Road Group ile Türkiye'de işbirliği yaptı.

Temmuz ayının en önemli olaylarından biri Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı ihalesi oldu. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının elektro mekanik yapım işi ihalesini Makyol - Astur - Ic İçtaş kazandı. Başbakan Binali Yıldırım, yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladı. Emlak Konut GYO'nun Şile-Çavuş arsa ihalesinde ikinci oturum gerçekleşti. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) satışa çıkardığı Antalya Muratpaşa ihalesinin 2. Oturumu'na en yüksek teklif Mesa&Mesken İnşaat'tan geldi. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı(GYO), İstanbul Tuzla İçmeler arsasını Dağ Mimarlık'a teslim etti. Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı projesinin ihalesi iptal edildi. geçirilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde (İFM) kamu ayağındaki Merkez Bankası'nın ihalesinin ilk oturumu düzenlendi. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu'nda değişiklik yapıldı. Luxera Gayrimenkul, Luxera Meydan projesini ön satışa sundu. Torkam İnşaat “E5 Meydan” için kolları sıvadı.

3 Temmuz : Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni yönetmeliğe göre bir dairenin net büyüklüğü en az 33 metrekare olmak zorunda. Ruhsat olmadan kazı izni yapma olanağı da tanıyan yeni yönetmeliğin en belirgin özelliği ise stüdyo dairelerin yapımına izin vermiyor olması.

3 Temmuz : TAV Havalimanları iştiraki TAV İşletme Hizmetleri, Cidde Uluslararası Kral Abdulaziz Havalimanı'ndaki ihaleyi kazandı.

5 Temmuz: Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Marmara Otoyolu Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolunun açılışını yaptı.

7 Temmuz: Emlak Konut Gayrimenkul, 2017 yılının ilk 6 ayını 3.8 milyar liralık rekor satışta kapattı.

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO, yılın ilk yarısını rekor satışla kapattı. Şirket toplamda 3 milyar 853 milyon lira değerinde 3 bin 528 bağımsız bölüm sattı.

7 Temmuz: Merkez Ankara projesi 2017 yılının ilk 6 aylık bölümünde hasılat şampiyonu oldu.

Emlak Konut GYO tarafından açıklanan satış raporuna göre 2017 yılının ilk 6 aylık bölümünde hasılat şampiyonu 144 bağımsız birim satışından 714 milyon 186 bin 450 lira gelir elde eden Merkez Ankara oldu.

11 Temmuz: İhlas Holding, China Silk Road Group ile Türkiye'de işbirliği yaptı. Çin'in önde gelen firmalarından China Silk Road Group ile stratejik ortaklığa imza atan İhlas, China Silk Road Group ile Türkiye'de ortak şirket kuruyor.

11 Temmuz: Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen iki katlı karayolu tüneliyle birbirine bağlayan Avrasya Tüneli, 2017 yılının yapısı seçildi                     

11 Temmuz: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı İnşaat ve Elektromekanik Yapım İşi' ihalesini yaptı. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının elektro mekanik yapım işi ihalesini Makyol - Astur - Ic İçtaş kazandı.

16 Temmuz: Ankara Beştepe'deki 15 Temmuz Şehitler Abidesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen törenle açıldı.

19 Temmuz: Başbakan Binali Yıldırım, yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladı. Kabine genelinde yaşanan değişiklikler ve yeni Başbakan Yardımcıları dikkat çekti. 6 bakanın görev yeri değişirken, 5 yeni milletvekili bakan olarak atandı.

20 Temmuz: Emlak Konut GYO'nun Şile-Çavuş arsa ihalesinde ikinci oturum gerçekleşti. İkinci oturumda en yüksek teklif İdealist Gayrimenkul'den geldi.  

25 Temmuz: Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) satışa çıkardığı Antalya Muratpaşa ihalesinin 2. Oturumu gerçekleşti. İhaleye en yüksek teklif 1 milyar 60 milyon ile Mesa Mesken İnşaat'tan geldi.

26 Temmuz: Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı(GYO), İstanbul Tuzla İçmeler arsasını Dağ Mimarlık'a teslim etti.

27 Temmuz: Alarko Holding'in 1,3 milyar lira ile en yüksek teklifi verdiği Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı projesinin ihalesi iptal edildi.

27 Temmuz: 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli için Panama bayraklı araştırma gemisi Fugro Scout Boğaz'da zemin etüdü çalışmalarına başladı.

27 Temmuz: Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) öncülüğünde hayata geçirilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde (İFM) kamu ayağındaki Merkez Bankası'nın ihalesinin ilk oturumu yapıldı. İlgili iki firmanın katıldığı ihalede en yüksek teklif 445 milyon 144 bin 524 TL ile YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den geldi.

28 Temmuz: Türkiye'de hızla devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını kapsayan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu'nda değişiklik yapıldı.

31 Temmuz: Luxera Gayrimenkul, Bağcılar-Mahmutbey lokasyonunda TEM Otoyolu'na yakın bir noktada konumlandırdığı Luxera Meydan projesini ön satışa sundu.

31 Temmuz: Torkam İnşaat, “E5 Meydan” için kolları sıvadı

Torkam İnşaat şimdi de Nar Kentsel Ortaklığıyla İstanbul Sefaköy'de TOKİ'den gelir paylaşım modeliyle 900 Milyon TL'lik bedelle aldığı arsa üzerinde inşa edilecek yeni projesi “E5 Meydan” için kolları sıvadı.

Gayrimenkul sektörü için ağustos ayı sakin geçse de Artaş İnşaat yeni projesinin tanıtımı ile lansman dönemini açmış oldu. Artaş İnşaat, Anadolu Yakası'na Avrupa Konutları Yamanevler projesi ile taşıdı. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde (İFM) yapılacak olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) binası ihalesinin son oturumu gerçekleştirildi. İskan Kanunu'nda yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında kazı çalışmaları tamamlandı.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Beykoz Riva Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi yapıldı. Arsanın yeni sahibi Yılmaz İnşaat oldu.

Atmaca Gayrimenkul, Bahçeşehir Göleti ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Halk GYO, İzmir Konak 1. Etap kapsamında Teknik Yapı'yla ilgili yaptığı anlaşmanın detaylarını açıkladı. Ispartakule'de 5 bin 500 konut üreten İhlas Yapı, Bizim Evler 7 projesinde teslimlere başladı.

İşte Ağustos ayının öne çıkan gelişmeleri...

2 Ağustos: İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde (İFM) yapılacak olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) binası ihalesinin son oturumu gerçekleştirildi. İntaş Taah. Yapı San. Tic. A.Ş 180 milyon, YDA İnş. San. Ve Tic. A.Ş. 172 milyon 500 bin TL'lik teklif verdi.

3 Ağustos: Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA)  ihalesini Siemens -Türkerler- Kalyon Enerji konsorsiyumu kazandı.

YEKA ihalesinde, kilovatsaat başına en düşük teklifi 3,48 dolar/cent ile Siemens -Türkerler- Kalyon Enerji konsorsiyumu verdi.

8 Ağustos: Artaş İnşaat, Avrupa Konutları markasının ayrıcalıklarını Anadolu Yakası'na Avrupa Konutları Yamanevler projesi ile taşıdı.

9  Ağustos: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımladı.

11 Ağustos: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önemli ulaşım projelerinden Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında kazı çalışmaları tamamlandı.

12 Ağustos: Anadolu Yakası'nda yapımı devam eden Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu'nun Göztepe İstasyonu'nda inşa çalışmaları başladı.

17 Ağustos: Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Beykoz Riva Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin yeni sahibi Yılmaz İnşaat oldu. Şirket arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 3 milyar 808 milyon lira teklif etti.

18 Ağustos: Ankara-Kahramankazan Yolu Temel Atma Töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla gerçekleşti.

18 Ağustos: Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, Bahçeşehir Göleti ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

26 Ağustos: Halk GYO, İzmir Konak 1. Etap kapsamında Teknik Yapı'yla ilgili yaptığı anlaşmanın detaylarını açıkladı. Teknik Yapı'yla ortaklık yapan Halk GYO'nun payı yüzde 49 olarak belirlendi.

29 Ağustos: Ispartakule'de 5 bin 500 konut üreten İhlas Yapı, Bizim Evler 7 projesinde teslimlere başladı.

Eylül ayında gayrimenkul sektörü sezona hızlı bir giriş yaptı. Eylülde toplam 7 yeni konut projesi tanıtıldı. Özyurtlar Holding ve Bahaş Holding işbirliğiyle inşa edilen Meydan Ardıçlı projesi tanıtıldı. Maksem Oğuzkağan Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Bulvar Atakent görücüye çıktı. Efitaş İnşaat, Esenler Belediyesi ve Eskon İnşaat ortaklığının projesi Ömür İstanbul basına tanıtıldı. Zer Kartal'ın lansmanı yapıldı. ASAF İş Ortaklığı tarafından inşa edilen 3. İstanbul projesinin rezidans etapları olan 3. İstanbul Grand Rezidans basına tanıtıldı. Alyans İnşaat, Cadde Alyans'ı basına tanıttı. DKY, Anadolu Yakası'nın parlayan yıldızı Kartal'ın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan ‘DKY ADA'yı satışa sundu.

TOKİ'nin İstanbul Kayaşehir'de orta gelir grubu için satışa sunduğu toplam 1.892 konutun başvuruları başladı. Kayapark birinci etap rekreasyon alanı inşaatının ihalesi yapıldı. Eylül ayının en önemli etkinliklerinden biri şüphesiz Dubai Cityscape Global 2017 idi. Gayrimenkul sektörünün en büyük uluslararası fuarlarından olan Dubai Cityscape Global 2017 kapılarını açtı. Vadistanbul projesinin AVM bölümü Vadistanbul AVM açıldı.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metrosunda çalışmalar başladı. Emlak Konut GYO, “Şimdi Al 2019'da Öde” kampanyasını başlattı. “Yaya Tüneli Projesi”, etüt ve proje çalışmaları devam ettiğinden dolayı ileri bir tarihe ertelendi. Teknik Yapı ve Halk GYO, Ege bölgesinin en büyük projelerinden biri olan İzmir Alsancak Projesi için buluştu. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metrosunda çalışmalar başladı. Başbakan Binali Yıldırım, emlak vergisi artışlarının maksimum yüzde 50 olabileceğini açıkladı. Emlak Konut GYO, Anadolu projelerinde yüzde 5 peşin, 240 aya varan vade, yüzde 15 indirim kampanyası başlattı.

Emlak Konut GYO, Küçükçekmece Bizim Mahalle 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. Oturumu'nu ve İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 2. Etap 1. Oturum ihalesini gerçekleştirdi.

5 Eylül: TOKİ'nin orta gelir grubu için İstanbul Kayaşehir'de hayata geçirdiği 1.892 konutun başvuruları başladı.

8 Eylül: TOKİ tarafından İstanbul Kayabaşı'nda 1,5 milyon metrekare alanda kurulacak Kayapark birinci etap rekreasyon alanı inşaatının ihalesi yapıldı. En yüksek teklifi 88 milyon lira ile Ulaşım Nakl. İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. & Gürtaş Yapı End. Ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı verdi.

8 Eylül: Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan, Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm alanında inşaat çalışmaları başladı.

11 Eylül: Gayrimenkul sektörünün en büyük uluslararası fuarlarından olan Dubai Cityscape Global 2017 kapılarını açtı.

11 Eylül: Artaş İnşaat, 11-13 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan Dubai Cityscape Global'in ilk gününde basınla bir araya geldi.

12 Eylül: Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dubai'de gerçekleştirilen Cityscape Global 2017'de basınla bir araya geldi.

12 Eylül: Bu yıl 15.kez düzenlenen Cityscape Global 2017'de yerini alan Emlak Konut GYO, körfez yatırımcılarına Türkiye konut piyasasının avantajlarını anlattı.

13 Eylül: Mahmutbey-Esenyurt arasındaki yolculuk süresini 25 dakikaya indirecek olan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metrosunda çalışmalar başladı.

13 Eylül: Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2. oturumu 15 Haziran 2017 günü gerçekleştirilen İstanbul Beykoz Riva Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin sözleşmesini 13 Eylül 2017 günü yaptı.

14 Eylül: Artaş İnşaat ve İnvest imzasıyla inşa edilen Vadistanbul projesinin AVM bölümü Vadistanbul AVM 14 Eylül 2017 günü açıldı.

15 Eylül: Özyurtlar Holding ve Bahaş Holding işbirliğiyle hayata geçirilen Meydan Ardıçlı projesi görücüye çıktı.

14 Eylül: Emlak Konut GYO, 14 Eylül-31 Ekim 2017 tarihleri arasında geçerli “Şimdi Al 2019'da Öde” kampanyasını başlattı.

16 Eylül: Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ustalık dönemi eserlerinden biri olarak tanımladığı  “Yaya Tüneli Projesi”, etüt ve proje çalışmaları devam ettiğinden dolayı ileri bir tarihe ertelendi.

18 Eylül: Gayrimenkul sektörünün dev ismi Teknik Yapı ve Halk GYO, Ege bölgesinin en büyük projelerinden biri olan İzmir Alsancak Projesi için buluştu.

20 Eylül: Maksem Oğuzkağan Ortaklığı tarafından Atakent'in son değerli parselinde inşa edilen Bulvar Atakent projesi basın karşısına çıktı.

21 Eylül: Irmak Group ve Çolakoğlu Yapı ortaklığında Başakşehir'de hayata geçirilen Vadişehir projesindeki cadde dükkanları yapılan ihale ile sahiplerini buldu.

22 Eylül: Efitaş İnşaat, Esenler Belediyesi ve Eskon İnşaat ortaklığı tarafından hayata geçirilen Ömür İstanbul projesi basına tanıtıldı.

25 Eylül: Başbakan Binali Yıldırım, emlak vergileriyle ilgili olarak devreye girdi. Yasayla birlikte emlak vergisi artışlarının maksimum yüzde 50 olabileceğini açıkladı.

Yüksek artışlar nedeniyle uzunca bir süredir gündemde olan Emlak Vergisi'yle ilgili olarak devlet, artışlara yüzde 50 sınır getirdi.

25 Eylül: Emlak Konut GYO, Anadolu projelerinde yüzde 5 peşin, 240 aya varan vade, yüzde 15 indirim ve taksit belirle kampanyalarını başlattı.

27 Eylül: Emlak Konut GYO, Küçükçekmece Bizim Mahalle 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. Oturumu yapıldı.

İhalede en yüksek teklif Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. & İNT-ER Yağı İNŞ. TUR. SAN. ve TİC. A.Ş. İş Ortaklığı'ndan geldi. Ortaklık, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 425 milyon lira teklif ederken bunun yüzde 20'sine karşılık gelen 85 milyon lirayı ise Emlak Konut GYO'ya önerdi.

27 Eylül: Zer Kartal Adi Ortaklığı'nın Ceylan İnşaat ve Artuklu Yatırım işbirliğiyle hayat bulan projesi Zer Kartal'ın lansmanı yapıldı.

28 Eylül: ASAF İş Ortaklığı tarafından inşa edilmekte olan 3. İstanbul projesinin rezidans etapları olan 3. İstanbul Grand Rezidans basına tanıtıldı.

28 Eylül: Alyans İnşaat, Çayırova'da gerçekleştireceği yeni projesi Cadde Alyans'sı Ramada Plaza Istanbul Asia Airport Hotel'de basına tanıttı.

29 Eylül: Gayrimenkul sektörünün yenilikçi firması DKY,  Anadolu Yakası'nın parlayan yıldızı Kartal'ın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan ‘DKY ADA'yı satışa sundu.

29 Eylül: Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 2. Etap 1. Oturum ihalesini gerçekleştirdi. Söz konusu ihaleye 5 istekli firma katıldı.

Ekim ayında gayrimenkul sektöründe önemli gelişmeler yaşandı. Yeni projelerin lansmanlarının yapıldığı, Emlak Konut GYO ihalelerinin gerçekleştiği, TOKİ konut kuralarının yapıldığı Ekim ayında sektörü ilgilendiren önemli değişiklikler meydana geldi. Ekimde "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği"nde bazı değişiklikler yapıldı. Emlak Konut GYO, 3 ayrı arsa ihalesi düzenledi. Ancak Emlak Konut komisyonu, İstanbul Bakırköy Şevketiye arsasının 2. oturumunu Mesa Mesken A.Ş. ve Günyüzü İnşaat-Zilal Tekstil-CSR Gayrimenkul ortaklığının verdiği teklifler Emlak Konut GYO'nun açıkladığı ihaleye esas taşınmazların şirketçe tespit edilen asgari bedelin altında kaldığı için iptal etti. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de inşa edilen toplam 1.892 konutun kura çekimi 4 ve 5 Ekim'de tamamlandı.

Eylül ayı ile birlikte sezonda lansman bereketi başlarken Ekim ayında da bu devam etti. Ekim ayında toplam 7 yeni proje görücüye çıktı.

Tahincioğlu Nidapark Bomonti projesini basına tanıttı. Ilgın İnşaat'ın Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği We Haliç projesi basına tanıtıldı. Karden İnşaat Self İstanbul projesini basına tanıttı. Makyol, Bahçeşehir – Esenyurt'un yeni merkezindeki Makyol Santral projesini basına tanıttı. Cihan İnşaat Avrupark Hayat projesinin detaylarını açıkladı. Luxera Gayrimenkul ise Luxera Meydan ve yine ulaşım ağlarının merkezinde olan Luxera Yenibosna projelerini tanıttı. İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme, Bizim Evler 8 projesi için arsa sahibiyle imzaları attı.

1 Ekim: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı ile MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi açılış törenine katıldı.

1 Ekim: Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca daha önce yayımlanarak yürürlüğe girecek "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği"nde inşaat sektörünün talepleri dikkate alınarak bazı değişiklikler yapıldı.

3 Ekim: Emlak Konut GYO tarafından 26 Eylül 2017 Salı günü 1. Oturum ihalesi yapılan Bizim Mahalle 1. Etap arsasının 2. Oturumu gerçekleştirildi.

İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin pazarlık - açık artırma bölümünde arsanın sahibi belli oldu. Bizim Mahalle 1. Etap arsasının 2. oturumunda, en yüksek teklifi BE-MA İnşaat SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. & Osmanbey Emlak İNŞ. ve DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. & Bilal Pars Yapı İNŞ. LTD .ŞTİ. İş Ortaklığı sundu.

4 Ekim: Erzurum'da, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinin (GYODER), hayata geçirdiği "8. Gelişen Kentler Zirvesi" düzenlendi.

4 Ekim: Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de inşa edilen "2+1" tipine sahip bin 23 konutun kurası çekildi.

5 Ekim: Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kayaşehir'de inşa edilen toplam 1.892 konutun kura çekimi 5 Ekim'de tamamlandı.

Hak sahipliği ve konut belirleme kurası 1.023 adet 2+1 konutlar için 4 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirilirken 676 adet 3+1 ve 193 adet 1+1 daire tipleri için kuralar 5 Ekim 2017 Perşembe günü çekildi.

5 Ekim: Tahincioğlu'nun, 100 yılı aşkın tarihiyle İstanbul'un prestijli semti ve şehrin yeni gözdesi Bomonti'de hayata geçirdiği yeni projesi Nidapark Bomonti basına tanıtıldı.

5 Ekim: Emlak Konut GYO tarafından satışa açılan Bakırköy Şevketiye arsa ihalesinin ilk oturumu yapıldı. İhalede 7 firmadan teklif geldi.

6 Ekim: İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. Oturumu yapıldı. İhaleyi Dağ Mühendislik Müteahhitlik TİC. ve SAN. A.Ş. kazandı.

9 Ekim: İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme, Bizim Evler 8 projesi için arsa sahibiyle imzaların atıldığını açıkladı.

10 Ekim: TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun en büyük müteahhit firmalarından Ilgın İnşaat tarafından Gaziosmanpaşa'da hayata geçirilen WE Haliç basına tanıtıldı.

11 Ekim: Karden İnşaat tarafından Beylikdüzü – Bahçeşehir Ekspres yolu bitişiğinde hayata geçirilen Self İstanbul projesi basına tanıtıldı.

11 Ekim: Emlak Konut komisyonu, İstanbul Bakırköy Şevketiye arsasının 2. oturumunu Mesa Mesken A.Ş. ve Günyüzü İnşaat-Zilal Tekstil-CSR Gayrimenkul ortaklığının verdiği teklifler Emlak Konut GYO'nun açıkladığı ihaleye esas taşınmazların şirketçe tespit edilen asgari bedelin altında kaldığı için iptal etti.

13 Ekim: Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan tasarıda Emlak Vergisi ile ilgili madde kabul edildi.

13 Ekim: Uluslararası pek çok başarılı projede imzası olan Makyol, Bahçeşehir – Esenyurt'un yeni merkezinde 5 bloktan ve 407 daireden oluşan Makyol Santral projesini basına tanıttı.

16 Ekim: İhlas markası ve güvencesiyle hayata geçirilecek olan Bizim Evler 8 projesinin yapı ruhsatı alındı.

23 Ekim: Emlak Konut GYO, 31 Aralık 2016 tarihi öncesinde konut satın alan müşterilerine özel indirim kampanyası başlattı.

24 Ekim: 3 Metro hattının kesiştiği Bağcılar Mahmutbey lokasyonundaki Luxera Meydan ve yine ulaşım ağlarının merkezinde olan Luxera Yenibosna görücüye çıktı.

25 Ekim: Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla Şehr-i Bağcılar ve THY sitesinin temel atma törenini gerçekleştirildi.

26 Ekim: Cihan İnşaat imzası ile Hoşdere 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında hayata geçirilen Avrupark Hayat projesinin detayları açıklandı.

26 Ekim: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın 425 milyon liralık proje bedeli ile hayata geçirdiği Altunizade-Çamlıca raylı sistem hattının ÇED süreci başladı.

27 Ekim: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Binalarda Su Yalıtım Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kasım ayında Vadistanbul, otel için Marriott ile ön protokol yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AK Parti'nin adayı Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna seçildi. Emlak Konut GYO tarafından satışa açılan Ankara Çankaya Oran Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesine 2 teklif geldi. Bostancı Deluxe projesi görücüye çıktı. Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı alanına ilişkin koruma amaçlı imar planı değişiklikleri onaylandı Mevlüt Uysal, Sefaköy-Başakşehir Havaray Sistemi'nin iptal edildiğini açıkladı. Polatyol, ESTON ŞEHİR'deki yeni gayrimenkul projesi ESTON ŞEHİR KORU projesini tanıttı. 2017 yılı Temmuz-Ekim ciro şampiyonu Büyükyalı oldu. Emlak Vergisi'ne yüzde 50 sınırı getirildi. Türk Hava Yolları, THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi'ni kurdu. Emlak Konut GYO, Küçükçekmece'deki arsasının 2.Etap ihalesini kazanan Dağ Mühendislik Müteahhitlik Tic. ve San. A.Ş. ile imzayı attı. Ovit Tüneli ulaşıma açıldı. Nef, Çekmeköy'deki yeni projesi Ormantepe'nin lansmanını yaptı. SPK'nın "Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği"nde değişiklik yapılmasına dair tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mesa-Artaş, Kantur-Akdaş, Öztaş ortaklığı tarafından hayata geçirilen Tema İstanbul'un 2. Etabı Tema İstanbul Bahçe'nin lansmanı yapıldı.

2 Kasım: Vadistanbul, otel için Marriott ile ön protokol yaptı. Vadİstanbul bünyesinde bulunan 5 yıldızlı otelin Marriott Hotels and Resorts markasıyla hizmete açılması için ön hazırlıklar tamamlandı.

3 Kasım: YDA Center İş ve Yaşam Merkezi, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde (European Property Awards) "en iyi ofis mimarisi" dalında ödül aldı.

6 Kasım: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AK Parti'nin adayı Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna seçildi.

6 Kasım: Piyalepaşa İstanbul, European Property Awards 2017-2018'de 2 ödül birden aldı.

6 Kasım: Dünya Mimarlık Festivali'nde İstanbul Yeni Havalimanı terminal binasına, "Gelecek Projeler-Altyapı" kategorisinde tasarım ödülü verildi.

10 Kasım: Emlak Konut GYO tarafından satışa açılan Ankara Çankaya Oran Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi yapıldı. İhaleye Mesa Mesken ve YP İnşaat teklif ve10 Kasım: Yapıen İnşaat'ın yüzde 5 peşinat kampanyasıyla satışa sunduğu Bostancı Deluxe projesi görücüye çıktı.

11 Kasım: Özelleştirme Yüksek Kurulunca (ÖYK), Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı alanına ilişkin koruma amaçlı imar planı değişikliklerini onayladı.

11 Kasım: 2017 yılının üçüncü çeyreğiyle birlikte ekim ayı dahil olmak üzere Emlak Konut GYO, 4 ayda 1 milyar 487 milyon TL ciro yaptı.

13 Kasım: TOKİ, Superbrands'in 2016-2017 Türkiye Araştırması'nda, tüketicilerce belirlenen "süper marka"lar arasında yer alan tek kamu idaresi oldu.

14 Kasım: Akzirve'nin, Türkiye'nin ilk off road kulübü olan İSOFF ile gerçekleştirdiği ‘Akzirve Challenge' STRADA proje arazisinde düzenlendi.

14 Kasım: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sefaköy-Başakşehir Havaray Sistemi'nin iptal edildiğini açıkladı.

14 Kasım: Polatyol, ESTON ŞEHİR'deki yeni gayrimenkul projesi ESTON ŞEHİR KORU projesini tanıttı.

14 Kasım: Emlak Konut GYO'nun 2017 yılı Temmuz-Ekim dönemi “Satışı Tamamlanmış Bağımsız Bölümler Raporu”na göre Büyükyalı, ciro şampiyonu oldu.

15 Kasım: Yüzde 300'e varan zam oranlarıyla geçtiğimiz aylarda en çok konuşulan Emlak Vergisi'ne yüzde 50 sınırı getirildi.

15 Kasım: Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Deprem Gerçeğine Karşı Geç Olmadan Kentsel Dönüşüm Çalıştayı düzenlendi.

16 Kasım: Kamu lojmanlarının satışı için '10 yıl sınırı' kaldırıldı.

17 Kasım: Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın işletmesi yeniden ihaleye açıldı.

17 Kasım: Türk Hava Yolları (THY) Anonim Ortaklığı, 50 bin lira nakit sermayeli THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi'ni kurdu.

20 Kasım: Emlak Konut GYO, Küçükçekmece'deki arsasının 2.Etap ihalesini kazanan Dağ Mühendislik Müteahhitlik Tic. ve San. A.Ş. ile imzayı attı.

22 Kasım: Türkiye'nin en uzun, dünyanın 3'üncü uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Ovit Tüneli ulaşıma açıldı.

27 Kasım: Nef, Fiba Gayrimenkul arsasında inşa edilecek Çekmeköy'deki yeni projesi Ormantepe'nin lansmanını yaptı.

29 Kasım: SPK'nın "Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği"nde değişiklik yapılmasına dair tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

29 Kasım: Mesa-Artaş, Kantur-Akdaş, Öztaş ortaklığı tarafından hayata geçirilen Tema İstanbul'un 2. Etabı Tema İstanbul Bahçe'nin lansmanı yapıldı.

Yılın son ayı olan aralık ayı tüm sektörleri üzen bir durum yaşandı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Aralık ayının diğer gelişmelerine baktığımızda İzmir'deki 'Basmane Çukuru'nun imar planı iptal edildi. Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması gerçekleştirildi. Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın Haliç'in iki yakasını birleştirme projesi iptal edildi. Strada projesinin ikinci etabı Strada Plus, düzenlenen özel davet ile tanıtıldı. “Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360” toplantısı yapıldı. Kanal İstanbul projesinin güzergahı belli oldu. Permolit Boya, İzmit'teki Hakkaniye Ortaokulu'nu boyadı. Büyükyalı İstanbul, Avrupa'nın en iyisi ödülünü aldı. 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin modeli değişti. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya'da "Gelişen Kentler Zirvesi" düzenlendi. Nef, Luxury Living projelerini tanıttı. Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı, hizmete açıldı. Piyalepaşa İstanbul'un simgesi olan Alışveriş Sokağı, perakende sektörüne tanıtıldı. Ferko, İstanbul'un gelişen ticaret merkezi Kağıthane'de hayata geçirdiği son projesi Ferko Line'ı tanıttı. KİPTAŞ, Pendik'te hayata geçirilen ‘Yeşilce Aydos' projesini lanse etti. İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO), yeni başkanı Öztürk Oran seçildi. Roya Nova Rezidans basına tanıtıldı. Üsküdar'da 1+1 dairelerin yasaklandı. Metropol İstanbul projesinin AVM bölümünün satıldı.

1 Aralık: İzmir'de 19 yıldır çözülemeyen 'Basmane Çukuru' adıyla bilinen 20 bin 855 metrekarelik alanın 2013 yılında onaylanan imar planı iptal edildi.

1 Aralık: Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması gerçekleştirildi.

2 Aralık: Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın Haliç'in iki yakasını birleştirme projesi iptal edildi.

5 Aralık: Akzirve Gayrimenkul'ün yüksek talep gören Strada projesinin 880 konutluk ikinci etabı Strada Plus, düzenlenen özel davet ile tanıtıldı.

5 Aralık: Aremas Gayrimenkul'ün ana sponsorluğunda “Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360” toplantısı yapıldı.
5 Aralık: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak Kanal İstanbul projesinin güzergahı belli oldu.

8 Aralık: Permolit Boya ‘Tertemiz Bir Gelecek İçin, Tertemiz Okullar' projesi kapsamında İzmit'in Hakkaniye Köyü'nde yer alan Hakkaniye Ortaokulu'nu boyadı.

8 Aralık: Emlak Konut güvencesiyle, Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığında inşa edilen Büyükyalı İstanbul, Avrupa'nın en iyisi ödülünü aldı.

14 Aralık: 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin modeli değişti.

14 Aralık: Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya'da "Gelişen Kentler Zirvesi" düzenlendi.

15 Aralık: Nef, seyahat danışmanı Özlem Avcıoğlu'nun ev sahipliğindeki özel bir davet ile Luxury Living projelerinin tanıtımını Nef Bebeköy'de gerçekleştirdi.

15 Aralık: Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olarak bilinen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı, hizmete açıldı.

19 Aralık: Piyalepaşa İstanbul'un simgesi olan Alışveriş Sokağı, perakende sektörüne tanıtıldı.

20 Aralık: Ferko, İstanbul'un gelişen ticaret merkezi Kağıthane'de hayata geçirdiği son projesi Ferko Line'ı tanıttı.

20 Aralık: KİPTAŞ, Pendik'te hayata geçirilen ‘Yeşilce Aydos' projesini lanse etti.

20 Aralık: İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO), yeni başkanı Öztürk Oran seçildi.

21 Aralık: Roya Yapı'nın, ilk büyük markalı konut projesi Roya Nova Rezidans basına tanıtıldı.

23 Aralık: İstanbul Yeni Havalimanı'nın, tamamlandığında yaşatacağı yolcu deneyimi, 3D animasyon videosu ile anlatıldı.

26 Aralık: Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bölge genelinde 1+1 dairelerin yasaklandığını açıkladı.

27 Aralık: Metropol İstanbul AVM satıldı. Emlak Konut GYO, Metropol İstanbul projesinin AVM bölümünün 1 milyar 361 milyon liraya satıldığını açıkladı.

emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlaktasondakika.com'un hazırladığı Almanak 2017 yayında!
  • 30.12.2017 11:25

Emlaktasondakika.com'un hazırladığı Almanak 2017 yayında!

Emlak ve gayrimenkul sektöründe bir yılda yaşanan önemli gelişmeler, emlaktasond ...

Emlaktasondakika.com imzalı Almanak 2017 yayında!
  • 30.12.2017 10:18

Emlaktasondakika.com imzalı Almanak 2017 yayında!

Gayrimenkul ve emlak sektörünün bir yılını özetleyen Almanak 2017, emlaktasondak ...

Emlaktasondakika.com imzalı Almanak 2016 yayında!
  • 31.12.2016 11:34

Emlaktasondakika.com imzalı Almanak 2016 yayında!

Gayrimenkul sektörünün bir yılını özetleyen Emlaktasondakika.com imzalı Almanak ...