maritbet girişmaritbet
Elektrik faturasını düşürmenin yolları neler?

Elektrik faturasını düşürmenin yolları neler?

Enerji tasarruflu ampuller, kapı izolasyonları, şarj aletleri gibi birçok elektrikli alet, faturadaki rakamlarda büyük rol oynuyor.

Günümüzde elektrik kelimesinin karşılığı neredeyse hayat anlamına gelmeye başladı. Elektrik olmadığı takdirde hayat durma noktasına geliyor ve birçok ekipman işlevini kaybediyor.

Buzdolabı, çamaşır makinesi, aydınlatma sistemleri başta olmak üzere özellikle kışın doğalgaz, yazın ise klima elektrik tüketimine bağlı olarak çalışıyor. Gittiğinde hayatımızı durma noktasına elektriğin en ürkütücü tarafı ise fatura bölümü.

Saatlik bazda tüketim ücretleri değişkenlik gösteren elektriğin faturaya yansıması bazen çok büyük oluyor. Burada, elektrik faturalarını düşürmenin yollarını emlaktasondakika.com olarak sizler için araştırdık.

  1. Kombinin ısısını düşürmek, evlerdeki enerji tüketiminden yüzde 30 seviyelerinde tasarruf etmeyi sağlıyor. Bu doğrultuda doğalgaz faturasında da düşüşler olacak.
  2. Bilgisayar ekipmanları, uzaktan kumandalı cihazlar, uydu cihazları gibi ekipmanlar kapansalar dahi fişten çekilmediği takdirde elektrik tüketirler. Bu durum başta cep telefonu olmak üzere tüm elektrikli aletler için geçerlidir. Kullanılmayan cihazların fişini prizden çektiğimiz takdirde yılda yüzde 2'ye yakın enerji tasarrufu sağlamak mümkün.
  3. Tasarruflu ampuller, klasik ampullere göre elektrikten yılda yüzde 3'e yakın kazanç sağlıyor. Bu nedenle klasik ampuller yerine, enerjiden maksimum tasarruf eden ampuller tercih edilmelidir. Küçük gözükse de bu ayrıntı faturalarda büyük düşüşler sağlıyor.
  4. Çamaşır ve bulaşık makinelerini tam olarak doldurmadan çalıştırmamak gerekiyor. Özellikle hulaşık makinelerinde air dry özelliği kullanılabilir. Bulaşık makinesi elektrikle birlikte su kullanımından da büyük kazançlar sağlıyor. Çamaşır makinelerinin programları tam kapasite ile çalıştırılmamak ve çamaşırlar çok sıcak derecede yıkamamak gerekiyor. Bu sayede yüzde 5'e yakın tasarruf mümkün.
  5. Buzdolapları eskiyse ve enerji tasarrufu sağlamıyorsa ilk iş onu değiştirmekten geçiyor. Ayrıca iki buzdolabının kullanıldığı evlerde elektrik faturasının çok yüksek gelmesi normal bir sonuç olarak yorumlanıyor. Yeni alınacak buzdolabı ise geniş kapasiteli ve yüksek enerji tasarruflu olduğu takdirde faturaların yüzde 5 oranında düşmesi mümkün.
  6. Kapı ve pencerelerin izolasyonu elektrik tasarrufunda küçük ve etkili bir nokta olarak dikkat çekiyor. Çünkü izolasyonu kötü cam ve kapılar kışın sıcağı, yazın ise serin havayı içeride muhafaza edemeyerek daha fazla enerji tüketimine neden oluyor. Bunun sonucu olarak faturalarda yüksek rakamlar görülebiliyor. Bu nedenle iyi bir izoolasyonla büyük tasarruflar sağlamak mümkün olabiliyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaatçılar düşük faiz oranının devam etmesini istiyor
  • 14.09.2020 10:44

İnşaatçılar düşük faiz oranının devam etmesini istiyor

Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, "Sektör temsilcileri ol ...

Elektrik tasarrufu için saat 22.00'ye dikkat!
  • 27.08.2020 09:44

Elektrik tasarrufu için saat 22.00'ye dikkat!

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Soykan, elekt ...

Elektrik faturasını düşürmenin yolları neler?
  • 09.01.2015 15:42

Elektrik faturasını düşürmenin yolları neler?

Enerji tasarruflu ampuller, kapı izolasyonları, şarj aletleri gibi birçok elektr ...