maritbet girişmaritbet
Ege Denizi'ndeki deprem sonrası binalarda hasar tespiti yapıldı

Ege Denizi'ndeki deprem sonrası binalarda hasar tespiti yapıldı

Deprem anında hasar gören ya da hasar gördüğü tahmin edilen bölgelerin, görevli ekiplerce helikopter ile havadan kontrolü sağlandı

Ege Denizi'nde cumartesi günü meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde bazı binalarında hasar oluşan ve bazıları kullanılamaz hale gelen Gökçeada'da hasar tespit ve temizlik çalışmaları tamamlandı. Oturulamayacak durumdaki evler boşaltıldı, mülk sahiplerine çadır dağıtıldı, baraj ve sulama sistemleri DSİ görevlilerince kontrol edildi. Karayolları Şube Şefliğince köprü, menfez ve yollarda hasar kontrolleri yapıldı.

Kızılay, Gökçeada'ya 2 tır battaniye, çadır ve iaşe yardımı ulaştırdı. Bölgedeki  vatandaşların yeme içme ve barınma ihtiyaçları karşılandı.

Öte yandan Bademli köyünde çatısı çökerek kullanılamaz hale gelen kilise ise ekiplerce kontrol edildi. Kilisenin kısa sürede ibadete açılabilmesi için ön fizibilite gerçekleştirildi.

Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede genel anlamdaki kontrollerin tamamlandığını söyledi.

Adada genel anlamda koruma altına alınmış çok sayıda bina bulunduğunu ifade eden Gürel, "Bu binalarımız için görevlendirilen mimarlar, yarından itibaren çalışma yapacaklar. Şu anda herhangi bir sıkıntımız kalmadı. Tespitler yapıldı, ilgili kurum ve birimler halen adada rutin çalışmalarını sürdürmekte" dedi.

AA

 

Yorum Yaz