maritbet girişmaritbet
Dünyada ilk, otele uçak kondurdu!

Dünyada ilk, otele uçak kondurdu!

Türk turizm firması Corendon, Amsterdam’daki otelinin bahçesine dev Boeing uçağını kondurdu. Uçak müze olarak kullanılacak.

Havacılık, konaklama ve tur operatörlüğü sektörlerinde faaliyet gösteren Corendon Grup, bir ilke imza atarak Amsterdam'da 6 ay önce hizmete açtığı Corendon Village Hotel'in bahçesine uçak yerleştirdi. Boeing 747-400 model uçak müze olarak da hizmet verecek.

Uçak, tarlalardan ve trafiğe kapatılan otobanlardan geçerek 12.5 kilometre yol katetti. 71 metre uzunluğundaki uçak, otelin bahçesine ise 57 manevra ile yerleştirildi. Transferin ülkede bir ilk olduğunu belirten Corendon Grup Yönetim Kurulu Üyesi Günay Uslu, "Hollanda'da devletten uçağın nakli ve bahçede konumlandırmak için izin almak zordur. Devletten obje ruhsatı aldık. Ancak bizi daha çok tarla sahipleri zorladı. 16 çiftçiyi ikna ettik" dedi. Transferi canlı izlemek için binlerce kişinin başvuru yaptığını anlatan Uslu, transferi belgesel yaptıklarını ve bunun da 2.5 milyon kişi tarafından izlendiğini kaydetti.

FİLM TEKLİFİ ALDI

Müzenin eylülde hizmete açılacağı bilgisini veren Corendon Turizm Grubu Kurucu Ortağı Atılay Uslu da, "Bahçe 51 metre fakat uçağın eni 64 metre. Bu yüzden son bölüm heyecanlı geçti. Uçağın içinde insanların 5D ile tecrübe edeceği türbülans ve uçak tarihi gibi farklı ve temalar işlenecek" dedi. Transfer işleminin büyük ilgi gördüğünü anlatan Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ise, "Hem otelimiz hem markamız için iyi bir reklam oldu" diye konuştu. Uçak açıldıktan sonra ilk yıl 300 bin, 3 yıl sonra ise 500 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini aktaran Karaer, Amsterdam'da bir film şirketinin uçağı kullanmak için teklif getirdiğini kaydetti.

Geçen yıl 1 milyar euro ciroya ulaştıkları bilgisini veren Yıldıray Karaer, bu yıl 1.2 milyar euro hedeflediklerini ifade etti.

TURİZM YATIRIMLARINA BANKA ENGELİ

4'ü Türkiye'de olmak üzere toplam 9 otellerinin olduğunu söyleyen Karaer, "10 bin yatağımız var. Bu yıl Karayip Adaları'nda bir oteli daha hizmete açacağız. Yatak kapasitemiz 12 bine çıkacak" dedi. Türkiye'de yatırım için fırsat kolladıklarını anlatan Karaer, "Ancak Türk bankaları ciddi zorluk çıkarıyor. Yeni kredi vermiyorlar ya da verdikleri kredileri geri çağırıyorlar. Şu anda turizm yatırımlarının önünde en büyük engel bankalar" diye konuştu.

EN FAZLA TESLA ŞARJ İSTASYONU OTELİMİZDE

Amsterdam'da 6 ay önce açılan 680 odalı Corendon Village Hotel'in içinde uçak müzeye sahip dünyadaki ilk otel olduğunu aktaran Karaer, bir diğer özelliğinin ise Tesla istasyonları olduğunu belirtti. Karaer, "Burada 32 şarj istasyonu var. Dünyada en çok şarj istasyonu olan noktayız. Günde ortalama 365 Tesla aracı ücretsiz şarj oluyor" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz